Nem megalázó az istent imádni, csak azért hogy életben hagyjon minket?
"A hívő szeretetből követi Istent, az ateista meg gyűlöli az Istent. "
Te pedig hülye vagy, szó szerint az vagy és még még azzal sem vagy tisztában, hogy mit jelent az ateizmus. Hogy a büdös francba, hogy a fészkes fenébe tudnánk olyasmit gyűlölni aminek a létezésében nem is hiszünk?!?
"Te pedig hülye vagy, szó szerint az vagy és még még azzal sem vagy tisztában, hogy mit jelent az ateizmus. "
Szép nyitás. Tudod, nem az számít, amit mondanak, hanem az, amit cselekszenek.
Ha a magát ateistának valló egyén a gyakorlatban gyűlöli Istent, akkor vajon ateista-e?
A fogalommal magával tisztában vagyok, de próbáljatok gyakorlatiasak lenni:)
"hogy a fészkes fenébe tudnánk olyasmit gyűlölni aminek a létezésében nem is hiszünk?!?"
Ezt magatoktól kérdezd:)
"Ha a magát ateistának valló egyén a gyakorlatban gyűlöli Istent, akkor vajon ateista-e? "
Ennyire nehéz felfogni, hogy egy átlagos ateista nem gyűlöli Istent, hanem egyszerűen nem is hiszi hogy létezik? A semmit pedig aligha lehet gyűlölni.
Persze vannak olyanok is akik tényleg tagadni próbálják Isten létezését, de még csak rájuk sem igaz, hogy Istent gyűlölik. Ha valamit gyűlölnek az legfeljebb a vallás meg a hit, vagy egy bizonyos istenkép, de Istenben ők sem hisznek. A semmit pedig ők sem tudják gyűlölni.
Csak gondolkodj egy kicsit! Ha gyűlölöm egy sorozat egyik karakterét, akkor szerinted elhiszem hogy az a sorozat valóság?
Így már érted?
"Ennyire nehéz felfogni, hogy egy átlagos ateista nem gyűlöli Istent, hanem egyszerűen nem is hiszi hogy létezik? A semmit pedig aligha lehet gyűlölni. "
Ennyire nehéz felfogni, hogy mit akarok mondani? Na jó, neked is leírom (lassan):
A fogalommal tisztában vagyok, DE a gyakorlatban az átlag ateista aktívan gyűlöli Istent.
Én kérdezem, hogy akkor ezt hogy?:)
Most nem a definíción vitatkozunk -- essen már le!:)
"Persze vannak olyanok is akik tényleg tagadni próbálják Isten létezését, de még csak rájuk sem igaz, hogy Istent gyűlölik. Ha valamit gyűlölnek az legfeljebb a vallás meg a hit, vagy egy bizonyos istenkép, de Istenben ők sem hisznek. A semmit pedig ők sem tudják gyűlölni. "
Magyarázkodás:) Ismétlem: a gyakorlat nem ezt mutatja.
Majd én megmondom mi van: sokan helytelenül tartják magukat ateistának. Nagyon sokan ...
"A fogalommal tisztában vagyok, DE a gyakorlatban az átlag ateista aktívan gyűlöli Istent. "
Olvasd el az utolsó bekezdésem!
Másrészt eleve szó sincs átlag ateistáról, legfeljebb pár százalék szélsőségesről, akikre ilyesmi igaz lenne.
Ez olyan, mintha azt mondanád, hogy az átlag keresztény a XXI. században még azt hiszi, hogy a Föld lapos meg 6000 éves. Pedig szó sincs erről, ugyanúgy mint az ateistáknál. Van egy hangos ostoba kisebbség, de az átlag ettől még ugyanúgy értelmes ember!
"Olvasd el az utolsó bekezdésem! "
Elolvastam, rossz példa.
"Van egy hangos ostoba kisebbség, de az átlag ettől még ugyanúgy értelmes ember!"
Te most azt kéred, hogy az általad tetszés szerint definiált dolgokat fogadjam el. Tudomásul vettem a véleményed, te is tedd azt visszafelé.
Szép, amit írsz, de a gyakorlatban nincs így. Nem csak egy kisebbségről van szó (most írom le harmadszor talán:D)
"Ez olyan, mintha azt mondanád, hogy az átlag keresztény a XXI. században még azt hiszi, hogy a Föld lapos meg 6000 éves."
Sok keresztény fogadja el a meséket ez tény, ezzel egyetértünk:( Pl. törzsfejlődés.
"Elolvastam, rossz példa. "
Miért?
"Te most azt kéred, hogy az általad tetszés szerint definiált dolgokat fogadjam el."
Inkább azt, hogy ahsználd a józan eszed, és ne legyél elfogult. Az általánostás ritka aljas dolog, pláne egy kereszténytől.
"Sok keresztény fogadja el a meséket ez tény, ezzel egyetértünk:( Pl. törzsfejlődés."
A törzsfejlődés hogy jön ide? Az egy tudományos elmélet, amit minden eddigi tapasztalat bizonyít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!