Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan készültök a karácsonyra?

Hogyan készültök a karácsonyra?

Figyelt kérdés

Nem, nem tévesztettem el a kategóriát, szándékosan ide írok, mert elsősorban hívő keresztények válaszait várom. :)

Jehova tanúi, kérlek titeket, most ne írjatok, mindenki ismeri az álláspontotokat, és nem szeretném, ha a kérdésem alatt egy nagy veszekedés lenne. :)

Szóval elsősorban arra vagyok kíváncsi, lelkileg hogyan készültök a Megváltó születésének ünnepére.

Amúgy adventi koszorút készítetek? Fontos számotokra, hogy hagyományos módon 3 lila és 1 rózsaszín gyertya legyen rajta, vagy annyira nem tulajdonítotok neki nagy jelentőséget?

2017. dec. 2. 19:19
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk a lányom csinálja a koszorút, most már hagyománya van. A gyertyák színe számunkra nem fontos. Holnap gyújtunk egy gyertyát és családi körben ima által megköszönjük a kegyelmet és megváltást, hogy emberré lett értünk, mert annyira szeret minket. Röviden ennyi. :)
2017. dec. 2. 20:48
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Mi vesszük a koszorút a templomban, mert az ára karitatív célra megy.

Vasárnap szokott lenni a családban a gyertyagyújtás, amikor együtt imádkozunk. Nekem fontos, hogy 3 lila egy rózsaszín legyen a koszorún.

Egyébként meg ma voltam lelkigyakorlaton, és igyekszem gyakorolni a bűnbánatot és a jócselekedeteket (ezt persze nem csak ilyenkor, de ilyenkor jobban).

2017. dec. 2. 21:29
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Megpróbálok picit több imával és igyekszem majd néhány hajnali misére is elmenni. Bár csak holnap lesz advent 1. vasárnapja, de most voltam egy zarándoklaton is, ami segít lelkiekben készülni Megváltónk születésének ünnepére.
2017. dec. 2. 23:10
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Főleg advent előtti/eleji gyónással.

Meg többek között adventi koszorú készítésével is, igen. De nem a gyertyáknak kell lilának meg rózsaszínűnek lenniük, hanem a fehér gyertyákon a szalagoknak. (Régen ugyanis nem volt lila meg rózsaszín gyertya.) És igen, nekem ez fontos. De azért ha túl egyszerűnek találom, és épp nem olyan kedvemben vagyok, hogy úgy is hagyjam, akkor teszek rá még mást is, most pl. ánizscsillagokat meg szalmaangyalkákat, de máskor piros vagy arany szalagot is szoktam (a koszorúra körbetekergetbe), meg aranydiót, mogyorót, fahéjrudakat, stb.

2017. dec. 3. 17:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!