Hogyan készültök a karácsonyra? Hogyan teremtetek már most karácsonyi hangulatot?
Nagytakarítás elkezdve.
Az angyalka minden héten hoz valamit hozzánk, amit meg kell keresni, enni,... örülni neki.
Egy-két programra elmegyünk az ünnepkörhöz kapcsolódóan.
Gyónás, hitélet.
Ajándékok beszerzése.
Én eddig még nem kezdtem neki, majd most vasárnaptól, hiszen kezdődik az advent. Korábban sosem szoktam. Idén nem tudom, hogyan lesz, mert kb. levegőt venni sincs időm, életem első vizsgaidőszaka a nyakamon van, és mindezt egy két éves gyerek mellett, egyedül, háááát nem egyszerű. Egyenlőre a lakás is romokban hever.
De amúgy ami mindig be szokott jönni, és nem nagy kunszt, az a párologtató. Fenyő illatú, karácsonyos illatú, kandalló illatú, fahéjas alma illatú, stb., ezek tök jól meghozzák a hangulatot.
Aztán tavaly megfogadtam, hogy többet nem lesz műhó az ablakra fújva, mert kész tortúra azt onnan leszedni utána, de magamat ismerve úgyse bírom ki és megint lesz (ha lesz rá időm egyáltalán).
Ami még hangulat hozó, az természetesen az adventi koszorú. Mindig meggyújtok annyi gyertyát vasárnap, amennyit kell és kicsit elnézegetjük a lángot, éneklünk pár karácsonyi dalt.
nekem már hetek óta karácsonyi hangulatom van, pedig nem szoktam még ilyen korán foglalkozni vele :) karácsonyi énekeket dúdolok önkéntelenül is, meghitt, szeretetteli hangulatban vagyok folyamatosan...hogyha este begyújt a párom a kályhába, egybőr arra gondolok, milyen jó lesz majd, mikor kint hull a hó és odabent lobog a tűz...ahogy kilépek az ajtón, megérzem a télillatot, és egyből eltelek vele :) látom,hogy a gyerekek is készülődnek, műsorokra tanulnak verseket, stb. és egyszerűen imádom...a takarítást is megkezdem lassan és advent első varásnapján feldíszítjük a családdal a házat és a szobákat, na akkor aztán végképp teli leszek karácsony hangulattal...már előre várom a nyugodt téli délelőttöket, mikor lemegyünk korizni a tóra, és nézhetem, ahogy a kutyáim játszanak a hóban, és este mikor hazatérek, süteményillat fogad :) úgy érzem magam, mint egy kisgyerek :D már csak akkor lehetne teljes az örömöm,hogyha végre egy saját házikóban külön is megünnepelhetnénk a karácsonyt a párommal csak mi ketten (esetleg egy pici emberpalántával :) )
20/L
Sajnos nem érzem a karácsonyi hangulatot. :(
De a naptárra nézve már lassan itt van...
Nekünk nincs adventi koszorúnk, mindig azt mondom, majd jövőre. Vettem adventi csokis kalendáriumot a lányomnak, aztán jön a mikulás utána teszem ki a "díszeket" az ablakokba ill. az ajtóra.
Persze a mikulás ünnepekre ide-oda elmegyünk. Szeretek elmenni a lányommal szöszmötölőkre is.
Az ajándékok nagyrészt meg vannak. Még szaloncukrot nem vettem... sőt az ünnepi menüt sem tudom még, azt sem tudom, hogy mit sütök.
De én azt a pillanatot szeretem amikor a fát díszítjük és utána teljes fényében pompázik...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!