Van olyan gyülekezet ahol nem a hamis szentháromságba merítenek be hanem csak is a fiú nevére ahogy az apostolok is tették?
Nem a jehova tanuira gondolok.
Esetleg egy ember aki engem bemerítene?
#3:
Kis házi gyülekezeteket nem könnyű találni, mert általában személyes kapcsolatok alapján alakulnak ki és nem szokott honlapjuk sem lenni. Talán, ha egy nagyobb keresztény konferencián (pl. Ez az a nap, tűz-konferenciák, Ellel és hasonlók) elkezdesz ismerkedni és kérdezősködni, hogy tud-e valaki ilyet, azt esetleg meg lehet próbálni.
A kicsit nagyobb (pár tucat fős) gyülekezetek (pl. Omega-taggyülekezetek, Szeretet Közösség, Szövétnek, Szeráf, Aratás, Életforrás, Szívbunker, Hegyen épült város stb., stb.
) viszont fent vannak a neten, ilyeneket könnyű találni.
A nagyon kicsi csoportokban - főleg, ha már régóta működnek ilyen létszámmal - azért lehet olyan kockázat, hogy esetleg van valami szisztematikus hiba, és pont amiatt nem tudott a csoport létszámnövekedésnek indulni.
Azután, hogy a keresztelés kérdésében mire juttok, azt nem tudom, de a vezetők valószínűleg szívesen beszélnek Veled erről.
A kérdésben megfogalmazott állítást megcáfolja a Biblia Máté evangéliumának végén:
19Menjetek tehát, tegyétek tanítványommá mind a népeket! Kereszteljétek meg őket az Atya és a Fiú és a Szentlélek nevére,
BEVEZETÉS MÁRK EVANGÉLIUMÁHOZ
20és tanítsátok meg őket mindannak a megtartására, amit parancsoltam nektek. S én veletek vagyok mindennap, a világ végéig.”
"Sokra bizony, a Király fia (lánya) vagyok,
Világi, felekezeti keresztény tényleg nem vagyok, hála az Örökkévalónak."
Akkor mire alapozod azt a hiedelmedet, hogy megkaptad a Fiúságot?
Nem vitatkozni akarok a szentháromságról.Én neg vagyok győződve hogy hazugság.Ebből senki emberfia nem tud megtériteni.Láttam sok okoskodást mellette.Nem kérek belőle köszönöm.Én sem fogok vitatkozni.
A fiú nevére szeretnék ahogy az apostolok is tették.Köszönöm.
Az,aki nem akar hinni valamiben,annak nincs az az egetverő bizonyíték,ami meggyőzhetné.
Ezt az elvet igazolja a kérdező is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!