A reformátusok szerint mi történik a halál után?
Nagyjából a többségi keresztény tanítást, mi szerint halál után egyből elnyerik a méltó büntetést vagy jutalmat a megholtak. Így egyből a pokolba vagy a mennybe kerülnek.
Amiben ők eltérnek, hogy ki hogy juthat a mennybe.
Mivel címszavakban szerepel a katolikus szó is, náluk annyiban különbözik, hogy a mennybejutást szükséges esetben megelőzi egy tisztulás is, hogy mindenki tökéletesen tiszta állapotban jusson a mennybe.
"A halottak nincsenek tudatuknál, csak az utolsó ítéletkor ébrednek fel, ki a mennybe, ki a pokolba kerül.
"
Jelenések 20:12 És láttam, hogy a halottak, nagyok és kicsinyek a trónus előtt állnak, és könyvek nyittattak ki. Még egy könyv nyittatott ki, az élet könyve, és a halottak a könyvbe írottak alapján ítéltettek meg cselekedeteik szerint.
Jelenések 20:13 A tenger kiadta a benne levő halottakat, a Halál és a Pokol is kiadták a náluk levő halottakat, és megítéltetett mindenki cselekedetei szerint.
Jelenések 20:14 És a Halál és a Pokol belevettetett a tűz tavába: ez a második halál, a tűz tava.
Szerintem úgy kéne véleményt mondanod, hogy legalább ismerd azt, amiről véleményezel.
Kedves első válaszoló!
Tudományosan senki sem tudja bizonyítani a mennyország és a pokol létezését, de az újjászületést sem. De mi, keresztények hiszünk az örök életben, abban, hogy megtért és újjászületett emberként az örökkévalóságot Istennel tölthetjük és az Írások szerint ez a mennyország. A halálod pillanatában azonnal eldől, hogy a mennyországba vagy az örök kárhozatra kerülsz. Itt a Földön eltöltött kevés idő alatt van lehetőséget Isten gyermekévé válni és ezáltal az örök életet választani.
4: Én a reformátusok tanításáról írtam. Akik szerint nem lehet a halottaktól közbenjáró imát kérni, mert nincsenek maguknál, nem tudnak közbenjárni. Elő embertől viszont kérhető és kérnek is közbenjárást.
Köszönöm szépen, hogy megmutattad, nem így van.
Hát elég sok furcsa válasz érkezett...
Abban hiszünk hogy az Istennel való állapot a Menny, az Isten nélküli a pokol. Annyiban különbözünk a katolikusoktól, hogy nem hiszünk a purgatóriumban.
A halottak nincsenek tudatuknál, csak az utolsó ítéletkor ébrednek fel, ki a mennybe, ki a pokolba kerül.
A következő igék nyilvánvalóan az utolsó ítéletről szólnak.
Jelenések 20:12 És láttam, hogy a halottak, nagyok és kicsinyek a trónus előtt állnak, és könyvek nyittattak ki. Még egy könyv nyittatott ki, az élet könyve, és a halottak a könyvbe írottak alapján ítéltettek meg cselekedeteik szerint.
Jelenések 20:13 A tenger kiadta a benne levő halottakat, a Halál és a Pokol is kiadták a náluk levő halottakat, és megítéltetett mindenki cselekedetei szerint.
Jelenések 20:14 És a Halál és a Pokol belevettetett a tűz tavába: ez a második halál, a tűz tava.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!