Mit gondolnak a reformátusok az alábbival kapcsolatban?
Figyelt kérdés
Jézus Krisztus mindenkiért meghalt, majd fel is támadt. Isten így kegyelmez meg az embereknek, hogy bűnös létünk miatt egyszülött fiát adta értünk. Nekünk ezt (Jézus halálát és feltámadását) el kell hinnünk ahhoz, hogy üdvözülhessünk. Ugyanakkor Isten megadja nekünk a választás lehetőségét: elfogadjuk ezt és megtérünk, vagy elutasítjuk és továbbra is távol maradunk tőle. Nem fogja Isten ránk erőszakolni sem a megváltást, nem az elkárhozást. De saját tetteinkkel nem dolgozhatjuk be magunkat a mennyek országába, csak hit által juthatunk oda. Vannak olyan reformátusok, akik szintén így közelítik meg ezt a témát?2017. nov. 25. 10:13
11/15 anonim válasza:
Kérdező,a kérdésedre: Nem vagyok református,de úgy tudom nem mindegyik fogadja el az eleve elrendelést közülük sem.
12/15 anonim válasza:
Kedves merete ez a fajta vèdekezès amit előadtál, khm.. Nem valami működőkèpes. Lehet azèrt írtam amit írtam mert több valláson is rágódtam nem csak ezen. Ateista műveket is olvastam ès kettő vicces dologdra jöttem rá. 1. Minden irányú vallás azonos alapon áll.
2. Az emberek viselkedèsèt hivatottak megváltoztatni/megszilárdítani. Valami pedig hiányzik mert vannak háborúk ès konfliktusok. Ez a valami a legfontosabb ès ez az a valami : Nincsenek különböző vallások, csak különböző nèzőpontok. Erre jön a merete bácsi/nèni ès kiforgatja a szavaimat miközben eljátsza a nagyon okosat.
13/15 anonim válasza:
Kedves Kérdező!
Református lelkészként egyetértek a fent leírtakkal.
14/15 anonim válasza:
Református vallású keresztyénként én is egyet értek a fent leírtakkal.
15/15 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a kiírt kérdésre eddig írt válaszokat!
2017. nov. 29. 17:39
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!