Valóban, sok probléma éppen úgy oldódik meg, hogy nem teszünk semmit, vagy minden probléma megoldásához tennünk is kellene valamit?
Figyelt kérdés
Antoine de Saint Exupéry a következőt állitja: "Tudom, hogy sok probléma éppen úgy oldódik meg, hogy nem teszünk semmit". Egyébként a francia iró "A kis lépések művészete" - cimű imádságában található ez a kijelentés.2017. nov. 24. 06:38
1/9 anonim válasza:
Megolddni megoldódik, csak lehet, hogy baromira nem fog tetszeni a megoldás. Valójában meg a problémákat akkor tudod jól megoldani, ha a lehető leghamarabb aktívan elkezded, és áltlaában igaz, hogy az elromlott dolgok kezeletlenül csak tovább romlanak.
2/9 anonim válasza:
szép, nem ismertem, kösz. Nyilván nem minden oldódik így meg, de valóban van ilyen, nekem tapasztalatom - talán úgy mondanám - a megoldás irányában nem tettem semmit, a főirányban, hanem mellékutakon bolyongtam - és egyszerre csak szembejön a megoldás :)
3/9 anonim válasza:
Az a probléma, ami megoldódik "magától", mert Te nem teszel semmit, az azért oldódik meg, mert más tesz valamit. Rossz a felvetésed, mert alapjában úgy értelmezed, mintha a problémákat csak neked lehetne vagy, kellene megoldani. De attól hogy megoldódik, az nem azért oldódik meg, mert nem tettél semmit, hanem azért, mert valaki más tett valamit.
4/9 anonim válasza:
A problémák pont azért vannak,hogy megoldjuk azokat.
Passzivitásunkkal igyekszünk kitérni a problémáink elől,de azok,mint az árnyékunk követnek,azért,hogy a legkellemetlenebb időben ránk törjenek.
5/9 anonim válasza:
A rosszul megoldott problémáink is megoldottak,és hasznosak.Megtanulhatjuk azokból,hogy mi volt helytelen a megoldásunkban.
6/9 KZitus válasza:
Szia
Van alapja ennek az állításnak. De inkább annak van, amit a Biblia ír:„amit vet az ember, azt fogja aratni is” Galácia 6:7
Tehát ha nem tesz semmit, annak is van eredménye, csak nem biztos, hogy az egyénre nézve az jó.
Prédikátor 11:4 "Aki a szelet figyeli, nem vet, és aki a felhőket nézi, nem arat."
7/9 anonim válasza:
Szerintem a problémákkal foglalkozni kell. Ignorálni azokat nem szerencsés. Az olyan Micimackós hozzáállás, ami egy felnőtt részéről gáz.
8/9 anonim válasza:
7-esnek ajánlom, nagyon jó
9/9 anonim válasza:
Való igaz,hogy sok esetben jobban jár az ember,ha megül a s.g.gén,és nem akar mindenáron önmaga megoldást.Csak meg kell figyelni alaposan,lehetőleg minél ítélkezés mentesebben a problémát,és látni előre a dolog lefolyását a spontán megoldásig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!