Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A millenium alatt ki lesz a...

A millenium alatt ki lesz a földön?

Figyelt kérdés
A kereszténység azt tanítja, hogy az elragadtatás után a mennybe kerülnek és Jézussal királyokként és papokként fognak uralkodni 1000 évig. De kin fognak uralkodni, ha a jók fenn, a gonoszok pedig a pokolban vannak?
2017. nov. 14. 13:36
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
30%

Ne tudd meg hány féle választ fogsz erről olvasni. :)

Készítem is elő a popcornt.

2017. nov. 14. 13:46
 2/20 A kérdező kommentje:
igen tudom, hogy sokféle nézet van, csak kíváncsi lennék egy normális magyarázatra, mert nekem sehogy nem áll össze a kép
2017. nov. 14. 14:04
 3/20 anonim ***** válasza:
27%

"kereszténység azt tanítja"

Ilyen nincs. Számos keresztény felekezet van, számos különböző tanítással.

Az első századokban elfogadott nézet volt, hogy az 1000 év Krisztustól számítandó (megtestesülés, megváltás). Abban szinte mindenki egyetért, hogy az 1000 év jelképesen értendő és egy hosszú időszakot jelent.

Ezt a nézetet átgondolva, már meg is lesz a válasz.

2017. nov. 14. 14:24
 4/20 anonim ***** válasza:
7%
A jó emberek a földön maradnak, elragadni csak a választottak fognak.
2017. nov. 14. 14:25
 5/20 anonim ***** válasza:
46%

"A kereszténység azt tanítja"

Már rossz:(

"az elragadtatás után a mennybe kerülnek és Jézussal királyokként és papokként fognak uralkodni 1000 évig"

Olvasd el a Jelenések 20. fejezetét

"A millenium alatt ki lesz a földön?"

Nekem ebből úgy tűnik, hogy a népek + a feltámad szentek, de számomra ez a rész tele van kérdőjellel

2017. nov. 14. 14:41
 6/20 anonim ***** válasza:
8%

Csatlakozom az előttem szólóhoz.

a kicsiny nyáj tagjai kevesebben vannak, mint azok akik túlélik Isten haragjának nagy napját.

Azok akiket Isten méltónak talál az örök életre, túlélik a nagy nyomorúságot, és a kiválasztottak Jézussal elvezetik Őket az Ádámi tökéletességre.

Így minden amit Isten eltervezett, megvalósul.

2017. nov. 14. 14:43
 7/20 anonim ***** válasza:
14%
Bocsánat, a 4-es válaszolóval értek egyet.
2017. nov. 14. 14:44
 8/20 anonim ***** válasza:
5%
Látod, mondtam. Az egyik katolikus, kettő jehovista és az egyetlen igaz választ pedig egy ember adta, aki bevallotta,hogy neki is tele van kérdőjellel. Mert nem lehet erre a kérdésre biztosan válaszolni.
2017. nov. 14. 15:05
 9/20 anonim ***** válasza:
31%

Te meg 2 hozzászólást is írtál, egyikkel se válaszoltál a kérdésre, csak offoltál.

Egyébként nem írtam, hogy milyen felekezethez tartozom, azt sem írtam, hogy az én nézetem szerint mi lesz. Csak annyit írtam, hogy miként gondolták az első keresztények.

2017. nov. 14. 15:14
 10/20 A kérdező kommentje:
szerintem lenni kell igaz válasznak. Én igazából azok válaszára lennék kíváncsi, akik szerint minden jó ember az égbe megy. ( a Tanúk nézőpontját ismerem, azért érdekel a másik oldal) Ha mindenki Jézussal fog uralkodni, valakin csak kellene, hogy uralkodjanak, nem? Ha papok is lesznek, mi lesz a szerepük, ha nincs a földön senki?
2017. nov. 14. 15:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!