Titeket is át jár a karácsonyi láz?
Sziasztok, engem már november környékén mióta az eszemet tudom, mindig fellobban valami egész évben nem érzett érzés, ahogyan közeledik a karácsony. Bár való igaz, hogy gyerekként, még sokkal lelkesebb voltam, sajnos az élet nehézségei kicsit kihatással lettek erre is. De közel a harminchoz, még mindig meg van az a furcsa, várakozó, és örömteli érzés, ahogyan a karácsony közeledik.
Nektek mit jelent a karácsony, és hogy élitek meg ezt az időszakot? Véleményetek szerint, az ész érvek ellenére, gáz, ha valaki még lélekben hisz a Mikulásban, közel a harminchoz?
Nem.
A világban gyakorolt bibliai alap nélküli ünnepek, egy igazán kereszténynek, semmi köze ezekhez.
Bocsánat, nem a sértegetés volt a cél, csak felvilágosítás jellegű.
Coccolínó, olyan ünneprontó vagy. Mindegy, már amikor megnyitottam a kérdést, akkor sejtettem, hogy a tanúk is biztos jönnek a grincs hozzáállásukkal.
Persze, hogy nincs benne a Bibliában, Jézus nem parancsolt rá a tanítványokra, hogy "kötelező megünnepelni a szülinapomat". Viszont ettől mi még fontosnak tartjuk, hogy megemlékezzünk a Megváltó születéséről.
Kérdező, én is nagyon várom már, ez a kedvenc időszakom az egész évben. Ilyenkor annyira más a légkör,hatalmas boldogság tölt el. Szeretem a hangulatát, szeretem az illatokat, a fényeket, és még a giccses karácsonyi zenéket is szeretem.
Számomra a karácsony a Megváltó születését jelenti, azt az örömöt, hogy Isten elküldte nekünk egyszülött fiát.
Én úgy vélem, nem gáz lélekben hinni a Mikulásban, ez egy kedves dolog. Egyébként sem kitaláció a Mikulás történet, hanem Szent Miklós történetéből ered, aki valóban élt.
Köszi a válaszokat, jó látni, hogy mások is azért hasonlóan éreznek ezen ünneppel kapcsolatosan. Azzal én sem értek egyet, hogy karácsony előtt hónapokkal, már beindul a karácsonyi marketing vonat, aminek semmi köze sincs az ünnep által várt, vagy megélt hangulathoz, sokkal inkább, a dollár milliárdos vállalkozók pénztárca töméséhez. Sajnos évről évre, egyre hamarabb beindul a szaloncukor, díszek, és az egyéb karácsonyi kellékek árusítása.
Én sokkal inkább a karácsony felé közeledő érzésről írtam, nem tudom miért de engem már így novemberben elkap a várakozás varázslatos érzése, amit a karácsony nyújt nekem. Ha az egész évemben alig találok valami pozitív dolgot, ez az időszak valamiért mindig képes a kedvemet helyre billenteni. Sajnos ahogy telik az idő, a családtagok meghalnak, vagy elköltöznek, szétszélednek, de ilyenkor azért még akik egész évben robotolnak is egy kicsit félre teszik a rohanást, és összegyűlnek egy kellemes ebédre, vacsorára, beszélgetésre, egy kis közös kikapcsolódásra. Én nagyon szeretek főzni, és nagyon boldoggá tesz, amikor a kis összejött családomnak csinálok ételt, és boldogok tőle.
Rám nagy hatással volt Gyökössy Endre Karácsony a szeretet nagy csodája kis könyve, ami többek között kitér arra is, hogyan kellene valódi szellemben megélni a karácsonyt, függetlenül attól, hogy a Megváltó most pontosan mikor is született. Nem hiszem, hogy a komoly, meghatározott év napjai határoznának meg egy ünnep hangulatát, mert úgy hiszem, akkor pontosan abba a csapdába esne az ember, hogy inkább a világ évekre, hetekre, napokra, órákra, stb-kre leosztott rendszeréhez viszonyítaná a boldogságot, a valódi megélést, én meg úgy hiszem, inkább szellemben, lélekben kell megélni egy ünnepet, naptó-órától függetlenül. Az, hogy ez a csodálatos ünnep, és várakozás a téli időszakra tehető, nem hiszem, hogy le kellene, hogy vonjon az ünneplés értékéből, főleg, hogy ha esetleg még fehér karácsony is van, az szerintem a legszebb, és leginkább hangulatkeltő dolog a világban.
Én felekezet nélküli hívő vagyok, nem kapcsolom a Bibliához a karácsonyt, de örülök ennek a katolikus ünnepnek. Nagyon hangulatos, ahogy karácsonykor összegyűl a család, fel van minden díszítve. Különösen szép az egész, ha még hó is esik.
Szerintem nem gáz, ha várod, sőt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!