A keresztény családokban ki hozza a gyerekeknek a karácsonyi ajándékot?
Nem a Jehova Tanúk válaszaira vagyok most kíváncsi a karácsony pogány gyökereiről és a gyerekeknek szóló "hazugságokról", hanem olyan keresztényekére, akik tartják a karácsonyt. Nálatok ez hogy van? Nem érzitek úgy, hogy a Jézuska-történettel tulajdonképpen ugyanolyan mesefigurát csináltok a Megváltóból, mint amilyen a Mikulás és a húsvéti nyuszi? Vagy ha nem jézuskáztok, akkor mi van helyette? Nálunk ez minden évben felmerülő probléma, kíváncsi vagyok, ki hogy oldja meg.
Köszönöm.
Hát gondolom a szülők.
Mér', ki más hozná?
Nálunk mindig tudtuk, hogy a szülők vették meg az ajándékokat, és nem volt ebből probléma, pszichiátriára sem mentem, szóval felnőttem. Ez nem okoz lelki sérülést a gyerekben, ha elmondjátok neki az igazat.
Jobb az egyenes utat választani, mint a görbét, ami nem az Úr szerint való.
Ha jól tudom, Jehova tanúi nem adnak ajándékot a gyermeknek. Szerintem ez nem jó, mivel ez már tényleg hagyhat sérülést a gyerekben.
Hiszen a többiek a suliban erről fognak beszélgetni, hogy ki mit kapott, ő meg mehet a sarokba.
Azért nem kell ennyire megalázni a gyereket.
Egyik ismerősöm jóval Karácsony előtt veszi meg az ajándékokat, mivel ilyenkor úgyis nagy a rohanás. És pont ezt nem akarja.
Szóval szerintem, nyugodtan el lehet mondani a gyereknek, hogy hogy áll a bál, stb.
Meg persze azt is, hogy igazából mit ünnepelünk Karácsonykor. Ez a legfontosabb. Nem az ajándékot. Vagyis igazából ez mindenkinek(mármint aki elfogadja Jézust) ajándék, hogy Ő lejött erre a földre, hogy életét adta értünk.
Tehát ne az ajándékon legyen a hangsúly, hanem Jézuson. Az ajándék csak mellékes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!