Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A keresztény családokban ki...

A keresztény családokban ki hozza a gyerekeknek a karácsonyi ajándékot?

Figyelt kérdés

Nem a Jehova Tanúk válaszaira vagyok most kíváncsi a karácsony pogány gyökereiről és a gyerekeknek szóló "hazugságokról", hanem olyan keresztényekére, akik tartják a karácsonyt. Nálatok ez hogy van? Nem érzitek úgy, hogy a Jézuska-történettel tulajdonképpen ugyanolyan mesefigurát csináltok a Megváltóból, mint amilyen a Mikulás és a húsvéti nyuszi? Vagy ha nem jézuskáztok, akkor mi van helyette? Nálunk ez minden évben felmerülő probléma, kíváncsi vagyok, ki hogy oldja meg.

Köszönöm.

2014. dec. 9. 14:28
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Kedves 10-es, direkt kértem a Jehova Tanúkat, hogy kivételesen ne offolják szét a kérdésemet.

A többieknek köszönöm.

2014. dec. 10. 10:35
 12/14 anonim ***** válasza:
Nálunk angyalka hozta.
2014. dec. 10. 20:54
 13/14 anonim ***** válasza:
Mi is mindig tudtuk, hogy melyik ajándék kitől van (szülő, nagyszülő stb.). Mi a karácsonyfát is mindig közösen díszítettük fel, az mindig nagy élmény volt, hogy melyik díszt hova tegyük. Egyszer még óvodában megkérdezték, hogy "Na, mit hozott a Jézuska?", én meg csak néztem rá, sehogy se értettem a kérdést. :) A szüleim ez után mondták el, hogy máshol mi a szokás, de cseppet sem bántam, hogy nálunk nem úgy van. Inkább azokat sajnáltam, akiket ezzel kábítanak. Amúgy a "Jézuska" megnevezéstől mindig a hideg ráz ki. Hiába a születését ünnepeljük, azért Ő mégiscsak a Megváltó.
2014. dec. 10. 22:59
 14/14 Prókátor ***** válasza:
100%

Én, mint "bálványimádó" katolikus válaszolok.

Kiskoromban(3-4 évesen) nálunk a Jézuska, meg az angyalok hozták. Később jött a felismerés, hogy "Jé! Ezt a fa alatti csomagot a múltkor még a szekrény tetején láttam!" Szóval szép lassan megvolt az átmenet. Felnőttként pedig sokkal fontosabb számomra az az öröm, hogy Jézus közénk érkezett. De ebben rengeteget segített, hogy számomra Jézus, Isten látható volt, nem pedig valami elvont, absztrakt entitás.

2014. dec. 14. 19:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!