Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Istentől van, vagy az ördögtől...

Istentől van, vagy az ördögtől? (Az "érem két oldala" -típusú dilemma)

Figyelt kérdés

Sziasztok!

24/F vagyok, és hatalmas szükségem van a véleményetekre!

Komolyabb pályaválasztás előtt állok (sok-sok-sok gyári + egyéb munkahelyek után), ugyanis elhatároztam, hogy vagy BKV busz-sofőr leszek |ami többet fizet|, vagy pedig egy sima rendőr (mindkettőhöz lenne kedvem).

A mai napon voltam először érdeklődni a BKV-nál és 3 elég kellemetlen dolog történt velem:

1: életemben először ismertem meg egy olyan embert, aki kedves volt, sokat segített (a nagyvárosi forgalomban, mi-merre hány méter, mivel vidéki vagyok) ellenben kiderült, hogy meleg, és mi tagadás elég kellemetlen módon már-már zaklatott facebook-on keresztül (ő is jelen volt állás interjún, és azért kezdtünk el haverkodni mert kb. csak ő volt az egyetlen velem egykorú személy a jelentkezők között).

2: rosszul lettem utazás közben sajnos, de komolyabb (hányás pl) nem történt hála istennek. Sietni kellett és egy gyors kajálás után egyből rohanás+tömegközlekedés stb

3: mivel vidéki vagyok és kb. 4 éve ha járhattam pesten utoljára, elfelejtettem a nagy reggeli rohanásban, hogy a vonaljegyet be kell bizony téptetni-olvastatni, a kalauz bácsi megtalált és ott a helyszínen perkálhattam neki 8 ezer forintot, kis értetlenkedő fejemmel: "mégis mit akar ez tőlem, hiszen van jegyem?!" -szóval értitek

---------------

Ezek után jönne a nagy kérdésem, hogy vajon mi lehetne a megoldás erre a nagy dilemmára.

A, variáció:

Isten kegyelmes és jóságos, ezért jelekkel üzen bizony nekem, hogy ezt az állást nem fogom én bírni (akár milyen jól is fizessen), hiszen rosszul voltál és még anyagilag is ráfáztál, a meleg kollegáról pedig csak ne is beszéljünk. Bizonyára, valami jobbat tartogat számomra az Isten.

B, variáció:

Bizony Sátán bácsi jött bekavarni, mert nagyon jól tudja azt, hogy ez az állás számomra egy hatalmas lehetőség és áldás lenne Istentől, ezért lépten-nyomon azon van, hogy hátráltasson valamilyen módon engem eme célom elérésében.

Szerintetek melyik a helyes?

2017. nov. 9. 19:23
1 2
 11/12 E-Zsolesz válasza:
Mi mindannyian isteni lények vagyunk és a saját érzéseinkre kell hallgatni. Az ördög valójában bekavarhat sok dologba, de szerintem spirituális hit nélküli "egyszerű" vagy vallásos személlyel nem foglalkozik. Ebben nincs érdeke. Az A-variációt javítva esetleg őrangyal küldhet ilyen jeleket, de még ez sem biztos. Szimpla balszerencsék is lehetnek. Vagy éppen olyan jelek, hogy talán rossz időszak jön és mégis ki kell állnod. Ilyen butaságok miatt - úgyszólván - ne add fel. Viszont a helyes gondolkodásért keresd fel a spirituális eszméket.
2018. júl. 6. 14:14
 12/12 anonim válasza:
Kérdezd a sátánt,ha o kavart be,o tud utat mutatni
2018. júl. 29. 16:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!