Ilyen ha megszáll a szentlélek?
https://www.youtube.com/watch?v=dVlvtKHw1qc
Ez valami tömeghipnózis amit a hit gyülekezete alkalmaz vagy tényleg ilyen ha megszáll a szentlélek? Esetleg tényleg megszállja őket valami, de nem a szentlélek?
Szia!
Ez a hit gyülekezetének a privát szentszelleme. Sajátos módon csak a szeánszaikon működik.
Amúgy ez inkább a csoportlélektan tárgykörébe tartozik.
Úgy látom a legtöbb válaszoló egyetért abban hogy amit a videóban látunk az inkább nevezhető sátáninak, legyen az tömeghipnózis vagy démoni megszállás. Hit gyülekezetétől nem szólt hozzá senki. Én meghallgatnám őket is, nyugodtan nyilatkozhatnak.
Hol olvasható a Bibliában hogy az utolsó apostol halálával, megszűnt a nyelveken szólás?
Sajnos a legtöbb ember általában azt mondja ez e-fajta viselkedésre,hogy nem a Szent Szellem műve.
A legtöbb ember ,aki ezt mondja annak a válaszának az alapja a tudatlanság és a személyes,szubjektív vélemény,amit az ég világon semmivel sem tud megmagyarázni .
Mindenesetre ,hogy én is válaszoljak a kérdésre,ez a Szent Szellem műve.Persze ha olvasod a Bibliát ,akkor ráfogsz jönni ,hogy ugyanúgy az Ószövetségben is gyakori jelenség volt az Isten népe között és az Újszövetségben is ,viszont arra is ráfogsz jönni,hogy a legtöbben úgy reagáltak rá,mint erre a kérdésre az emberek.
Én azt mondom ,hogy olvasd az igét,esetleg menj egy gyülekezeti alkalomra és Isten megfogja neked válaszolni,hogy ez a Szent Szellem műve-e vagy sem.
Ez itt nem a Szentlélek volt:
Egy hitgyülis vagyok ,aki tapasztalatból beszél.
Mindenesetre a kérdésedre válaszolva ,igen ez a Szent lélek műve,de az embernek a reagálása a Szent Szellemre ugyanúgy a Bibliában is le van írva.
Tehát azt állítod téged megszállt a szentlélek.
Be tudod bizonyítani? Biblia szerint akkor az alábbiakra kepés kell hogy legyél:
Márk 16:17 Ezek a jelek kísérik azokat, akik hisznek: Gonosz szellemeket űznek ki a nevemben. Új nyelveken szólnak.
Márk 16:18 Ha kígyókat vesznek fel kezükkel, és ha halálos mérget isznak, nem árt meg nekik. Betegekre teszik rá a kezüket, és azok meggyógyulnak.”
Szóval képes vagy ezekre?
Általában egy ember nem kapja meg a Szent Szellem összes ajándékát ,sőt..
A felsoroltjaid közül,eddig "csak" nyelveken szóltam,viszont több olyan embert is ismerek a gyülekezetből ,akik betegeket gyógyítottak és gonosz szellemeket űztek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!