Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi az igazság a szcientológiáról?

Mi az igazság a szcientológiáról?

Figyelt kérdés

Saját magukról azt mondják, hogy segítenek az embereknek boldog életet élni. Részt vesznek egy csomó nemes célú programban, pl. drogprevenció, önkéntesség katasztrófák idején stb.

Viszont rengeteg rosszat lehet róluk hallani volt szcientológusoktól: pénzlehúzás, agymosás, agyondolgoztatás stb. Mindez csak kitaláció lenne?

Nézegettem szcientológus- és szcientológia-ellenes honlapokat, cikkeket is, de nem tudom, mit gondoljak róluk. Belépésen nem gondolkodom, nem ezért tettem fel a kérdést. Csak ugye van most ez a médiacirkusz körülöttük, amiről mindenki mást mond, ezért felfigyeltem rájuk. Illetve van egy jó barátom is, aki beállt közéjük, vele már nem nagyon beszélek, mert külföldre költözött, de érdekel, hogy kell-e miatta aggódnom?

Van itt valaki, aki, vagy akinek hozzátartozója/barátja közelebbi kapcsolatba került velük, és ezért többet tudhat róluk?

2017. nov. 5. 14:12
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
100%
Az új gazdagság törvénye: Légy szcientológus! Megéri ember, hamar és gyorsan meg gazdagszol! Tényleg, kerestek a Nemzeti Adó és Vám hivatal, mondtam, hogy ha jól tudom Dunaszentgyörgy és Budapesten is ott vagytok, de láttunk titeke Május 1.-én a majálison, gondoltam valami gondotok van a nagy 20.000 Ft-os tanácsok és "kivizsgálások" miatt. Mondtam a NAV-nak hogy nyugodtan keressenek meg titeket, mert remélem az összes szcientológust lecsukják. :D Jól tettem kedves 20.000 Ft-ért tanácsot adok szcientológiai tag? :)
2017. nov. 6. 11:07
 12/29 anonim ***** válasza:
100%
Mikor kipakoltok a Majáliskor pl. mennyit kértek, hogy a standotokat nézem? 5-10 ruppóig gondolkodjak, vagy mehetek 30.000 Ft-on túl is? :)
2017. nov. 6. 11:09
 13/29 T. Zoltán ***** válasza:
0%

Honnan ez a sok sületlenség?

Sok INGYENES online tanfolyam van a Szcientológiában.

Sok INGYENES szolgáltatás van a Szcientológiában.

A legtöbb könyv megtalálható a nagyobb könyvtárakban.

2017. nov. 6. 15:34
 14/29 anonim ***** válasza:
Csupán MOST 35.000Ft-tól egészen 50.000 Ft-ig bezárólag a legalapabb könyvek kaphatóak nálunk, a Szcientologiai egyháznál/könyvtárban. Ez igen kedves érdeklődőink ne hagyják elúszni ezt a kihagyhatatlan ajánlatot, vegyék meg most! Ne hallgassanak a álszent ostobákra, akik ezt sokalják, és maguk tudnának ennél jobbat írni, mert ez NEM igaz. Az (i)gazság itt van NÁLUNK, CSAK NÁLUNK, hagyná elúszni az életét? Ne tegye ezt meg egyedül, mi segítünk sokkal biztosabb helyre elrakni a felesleges pénzét! Túl sok pénze van és nem tudja mire elkölteni? Nem baj nálunk eltudja! Azonnal rendeljen elő a "Tiszta test, tiszta elme" című PUHAFEDELES kiadványunkt csupán...34.000Ft-ért!!! Ez kihagyhatatlan!!! Telefonáljon most, a hívás díja most csak 780Ft /másodperc AKCIÓÓÓÓÓÓÓS áron! Tiszta haszon! ...akisbetüsrészbenfoglaltakfelhatalmaznakminketazönkirablására...
2017. nov. 6. 15:49
 15/29 anonim ***** válasza:
Zoltán,megtudhatnám mit értetlenkedsz? Milyen sületlenséget mondtunk? Ha szerinted sületlenség,hogy egy másik tag talán 2-vel feljebb nagylelkűen felajánlotta,hogy még tanácsot is ad 20 ropiért,akkor azt vele beszéld meg,de ne próbáld tagadni a nyilvánvalót.
2017. nov. 6. 15:52
 16/29 T. Zoltán ***** válasza:
0%

Az a hozzászóló annyira Szcientológus mint Te magad, vagy ez utóbbi aki könyvet reklámoz. Innen vettem, hogy sületlenség.

3400 Ft a Tiszta test tiszta elme című könyv. De mint írtam megtalálható könyvtárakban. Ha valaki nem akar rá költeni.

2017. nov. 6. 16:13
 17/29 anonim ***** válasza:
28%

1#

Mint sajnos mindenért. Ez biznisz...IS. Mostmár.

2 kérdező

Dehogy nincs, más út is. Csak ezt is pénzé, és hatalommá tette "kifigurázta " az ember. Olvasd el a könyvet, és tanulj belőle. A szervezetet meg használd ki te, a lehetőségeket kicsi pénzér. Akit befüznek, azt ki is használják, így egy idő után le kell lépni tőlük.

4 #

"én is tag vagyok, ennyit a vallásról ha valakinek megtetszettek a leírtak írjon üzenetet és írok még az egyházról, 20.000 ft-ért pedig egy személyre szóló életmód tanácsadást tudok adni "

Azért mert pár színészt, vagy hírességet beszívott sokakat nem.

Egyébként ha visszaolvasod - szigorúan objektíven - ze is meglátod, hohy ez mekkora " potkány " duma volt.

5#

" Nem ok nélkül tiltották be őket nagyon sok országban."

A pénz, és az emberek lehúzása, csak indok.

Az alkalmazott technikák használnak. ( Most ne menjünk bele a lehúzásba )

Ez pedig tűrhetetlen.

Erre a világra birkák kellenek.

A scientológiában az ember szabaddá tétele VOLT az eredeti cél.

7,

" Hubbert bácsi a pénz szerzés reményében írt egy fantasy scifi könyvet,"

Nem egyet. És nem is rosszak( bár nyilván ezt is mocskolják )

Mert az írók nem pénzért írnak ugye?

Az irói munkáinak nem soknköze van

2017. nov. 6. 16:22
 18/29 anonim ***** válasza:

Az a hozzászóló annyira Szcientológus mint Te magad, vagy ez utóbbi aki könyvet reklámoz. Innen vettem, hogy sületlenség.

3400 Ft a Tiszta test tiszta elme című könyv. De mint írtam megtalálható könyvtárakban. Ha valaki nem akar rá költeni. "

Én nem is vagyok Szcientológus, kedves hozzászóló. Nem is akarok az lenni, érdekes kedves válaszoló, hogy az említett bejegyzés írója magát Szcientológusnak mondja róla ezt nem hiszed el, de engem, aki egy percig nem állította, hogy Szcientológus lenne egyből annak tituálod. Ez nem kicsit furcsa? :)

2017. nov. 6. 16:30
 19/29 anonim ***** válasza:
Ja,hogy ha kínos a szitu egyből letagadjuk a másikat? A másik pedig,ha te tudod,hogy ő nem szcientológus,akkor meg miért vernyákolsz itt nekünk,hogy sületlenségeket beszélünk? Arról is mi tehetünk,ha valaki átver? Tudod,én nem látok keresztül a monitoron,mint te,arra tudok hagyatkozni,amit ír magáról. Ha te tudod róla (mert kijelentetted) akkor a te felelősséged szólni,mielőtt azzal foglalkoznál,hogy sületlenségeket mondunk. Tipikus előbb lő aztán kérdez hozzáállás. Mi kérünk elnézést,hogy hittünk a szemünknek,én vagyok a hülye,hogy az "én is tag vagyok" kijelentésből azt szűrtem le,hogy ő is tag. :D
2017. nov. 6. 16:39
 20/29 anonim ***** válasza:
41%

7#

" Ugye érted, hogy ez az egész egy ember fejében született meg? "

Mert melyik nem? Csak még rosszabb " jelenés" formában.

"és miért nem tanulnak történelmet?"

Azért, amiért a többi ember sem...okulni belőle meg pláne nem.

"Az egész egy ember meséje, amit még ő maga is bevallott, hogy mese,"

Nem tett ilyet. De nem vagíok sem tag sem szimpatizáns. Csak ismerem. Csináltam, használt, levontam a tanúlságot és léptem tovább.

8#

Igaza van. Olvasd el a könyvet, és akkor többet fogsz tudni.

9#

Botox ?!

14 #

Hangulatkeltés. T. Zoltánnak ebben igaza van. Nem kell a hazugság.

szép napot

2017. nov. 6. 16:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!