Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi az útja felismerni, a...

Mi az útja felismerni, a Bibliában rejlő teljes igazságot?

Figyelt kérdés
A "szent hagyomány",az Őrtorony,EG White,nagy tanítók,vagy a Vígasztaló Szentlélek?

#igazság #félrevezetés #Őrtorony #EG White #nagy tanítók
2017. nov. 3. 17:44
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
68%

Hogy döntöd el, hogy a sok tanítás közül melyik származik a Szentlélektől?

Minden keresztény felekezet azt állítja, hogy a Szentlélek vezetése alatt állnak, de van 8000 féle, vagy több.

Érdekes továbbá, hogy példádban csalfa módon a katolikus és ortodox szent hagyományt együtt említed az őrtoronnyal és EG White-al. De hol marad a listából Luther, Kálvin, Zwingli, VIII. Henrik, Münzer Tamás, Huszt János, John Wesley, Chuck Smith, Németh Sándor, Charles F. Parhamet, Billy Graham, sorolhatnánk a végtelenségig, gondolom a te vallásodnak is köztük van az alapítója.

2017. nov. 3. 20:59
 12/27 A kérdező kommentje:

11.Hsz!

Figyelmetlen vagy!

Ott van a kérdésben,hogy"nagy tanítók".Az általad név szerint felsoroltak is azoknak számítanak.

2017. nov. 4. 16:45
 13/27 A kérdező kommentje:

Bocs!

Most én voltam figyelmetlen.

Németh Sándor nem számít nagy tanítónak.

2017. nov. 4. 16:47
 14/27 A kérdező kommentje:

11.Hsz!

A Szentlélek segít felismerni,hogy mely tanító melyik tanítása nem egyezik meg az alappal:Isten szavával.

A gond ott kezdődik,ha a nagy tanítók szavát vesszik alapnak,etalonnak,s nem a Bibliát.

2017. nov. 4. 16:52
 15/27 anonim ***** válasza:
63%

Te meg nem vagy következetes. Szerinted White valami tárgy volt? Szerintem tanító, hamis, de tanító ettől függetlenül.

Német Sándor is tanító, nagyságán már lehet vitatkozni, de most felesleges. A hitgyülisek számára ő is nagy tanító.

Pál és János apostolok is nagy tanítók voltak, őket is beleérted?

Teljesen őszintén; mit szeretnél megtudni? Milyen választ vársz, hogy végre leírhasd azt, amit szeretnél?

2017. nov. 4. 19:28
 16/27 A kérdező kommentje:

15.Hsz!

Nem látom világosan,hogy értelmi képességeddel van baj,esetleg elolvasás,értelmezés nélkül válaszolgatsz,vagy csupán trollkodsz.

1.EG White több könyvét olvastam,mint amennyiről te hallottál.Vizsgáztam is azokból,mégpedig jó eredménnyel.

2.Németh Sándort össze lehet vetni a nagy tanítókkal,mint Marika nénit,az elemi iskolai tanítónénimet Jézussal.Nem egy kategóriába valók.

3.Mint írtam,a Biblia az etalon,egyedül.

4.Nyilván,te azért írsz ki kérdéseket,hogy leírhasd saját véleményedet.Én nem te vagyok.

Én arra vagyok kíváncsi,hogy az embereknek mi a véleménye a kérdésemben felvetettekkel kapcsolatban.

2017. nov. 4. 21:42
 17/27 anonim ***** válasza:
63%

"1.EG White több könyvét olvastam,mint amennyiről te hallottál.Vizsgáztam is azokból,mégpedig jó eredménnyel."

Egészségedre! Ahogy nem keverek higanyt és ciánt a teámba, úgy White könyveit sem olvasom. Elég volt beleolvasni néhányba, szellemi öngyilkosság lenne mindet elolvasni.

"2.Németh Sándort össze lehet vetni a nagy tanítókkal,mint Marika nénit,az elemi iskolai tanítónénimet Jézussal.Nem egy kategóriába valók."

Ez így van. Egy nagy tanítót sem lehet Istenhez mérni.

De továbbra sem értem, hogy mi a különbség Németh Sándor és pl. White közt, azon kívül, hogy utóbbi sokkal több sületlenséget összehordott.

"3.Mint írtam,a Biblia az etalon,egyedül."

Sose tagadtam, csupán a kérdést tartottam eleve félrevezetőnek. Bár egyszer majd nézz utána, hogy kik, mikor és miként rakták össze a Szentírást. Mert a kérdésedben őket is megveted.

"4.Nyilván,te azért írsz ki kérdéseket..."

Jellemzően nem írok ki kérdéseket. Ezt picit benézted.

2017. nov. 4. 21:56
 18/27 A kérdező kommentje:

17.Hsz!

1,2.Látom válaszaidból,hogy,te tapasztalatból ismered a higanyos,és ciános teát.Ebből derül ki az,hogy EG White könyveiről ismeret nélkül is tudsz nyilatkozni,és sületlenségeknek nevezni írásait.

3.Én tudom,kik állították össze a Biblia könyveit,és te is tudod?

Amikor az én megvetésemről írsz,az a te gondolataid projekciója.

Nem tudom,hogy írsz-e ki kérdést,de azok pont olyan értékesek,mint fenti véleményed.(Megjegyzem:A kérdések megfogalmazásához értelem szükségeltetik,s ezért nem leptél meg.)

2017. nov. 4. 22:13
 19/27 anonim ***** válasza:
63%

Aki egy hamis próféta irományát szellemi tápláléknak gondolja, azzal tényleg nincs értelme vitatkozni. Mellesleg kiemeletem, hogy igen is beleolvastam több művébe, tudom miről beszélek.

Igen, tudom kik állították össze a Szentírást, pont azok, akiktől a szent hagyomány ered. Én nem vetem meg őket, sőt írásaikat sokkal értékesebnek gondolom, mint bármelyik 19. vagy 20. századi hamis próféta(nő) könyvét.

Egyébként nem tudom miért akarod ennyire személyesre venni, hogy folyamatosan lehülyézel engem.

2017. nov. 4. 22:44
 20/27 A kérdező kommentje:

Talán nem voltam világos,s ezért megismétlem:

A Biblia jelenti számomra az etalont.

Semmit nem fogadok el EG White-tól,ami nincs bibliai tanítással alátámasztva.

EG White-tal együtt hiszem,hogy az ő írásai célja,csak a Biblia világossága felismerését szolgálja.

Ő is egy ember vol,sok tévedéssel,mint minden ember,beleértve Kálvint,Luthert,és a többi nagy embert Pál apostolig bezárólag.(Ő is beismerte tévedését Márkkal kapcsolatban.)

2017. nov. 4. 23:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!