A Keresztények többsége miért ítél el vagy cáfol meg sok más vallást?
"45: Milyen rágalmat írtam én? Senki nem tudott hozni cáfolatot arra, amit állítottam, hogy nagyzásos paranoidok a kérdésben említettek, meg arra sem, hogy még házon belül is utálják egymást a keresztények. Utóbbira elég csak a történelmet végiggondolni vagy a közelmúltat, mikor az általam már említett Belfastban sorozatosan estek egymásnak a keresztények."
Kedves Delon, akkor kicsit frissítsük fel az élményt. Tehát, Te írtad, hogy: "Mert paranoid személyiségük van a keresztényeknek" mi keresztények szerint teljesen jogosan (már ha abból indulunk ki, hogy ti is igen csak megsértődtök teljesen logikátlan dolgok miatt) sértődtünk meg a rágalmadon. :) Ez rágalom, megsúgom neked. :) Honnan veszed, hogy házon belül utáljuk egymást? :D Szerintem a Ateisták csinálják ugyan ezt, igaz? Nem? Nos, nálunk sem, de te ismersz mindenkit, engem hogy hívnak, elmondod nekem? :)
"A Keresztények többsége miért ítél el vagy cáfol meg sok más vallást?"
Mindegyik vallás megteszi ugyanezt, szerintem a válasz erre a félelem és a politikai okok. Idős emberek szerintem azért nem képesek elfogadni más lehetőséget, mert közelednek a halálhoz, így a vallás a számukra egyfajta kapaszkodást, megnyugvást jelent, másrészt egész életükben csak ezt hallották, ezen nőttek fel, így a kereszténységen kívül minden mással elutasítóak. Ha közöljük velük, hogy a tudomány jelenlegi állása szerint nincs se isten se mennyország hanem kikapcsolnak mint egy gép, azt lehet, hogy nem fogja elbírni a személyiségük és összeomlanak. De ez csak az én véleményem, nem vagyok sem pszichológus sem pszichiáter. Nem minden ember képes szembenézni az elmúlással, van aki számára ez elfogadhatatlan és a vallásba menekül.
Nem mellesleg csak meg kell figyelni, hogy a vallás milyen politikai erőt jelent, a világ nagy kultúrái mind vallások köré szerveződnek, ugyanígy a politikai erők is. Ez mióta világ a világ így van. Az ember igyekszik csoportosulni, mivel ha mindenki ugyanabban hisz, ugyanúgy gondolkodik, az erőt jelent. A nagyobb tömeg nagyobb hatalom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!