Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Van Pokol? Örök szenvedés? Az...

Van Pokol? Örök szenvedés? Az Őrtorony magyarázata hamis?

Figyelt kérdés
Egy ideje olvasom az Őrtorony kiadványait és tök jók mert aikerült megértenem egyes dolgokat a Bibliával és a jövővel kapcsolatban. Erre most kiderült számomra h az Őrtorony konkrétan hamis profécia. Pedig már úgy örültem (igen, bűntudatok és még nem szilárd tudatos hit miatt) hogy a Pokol nem egy hely ahol sokan fognak kínok között örökre szenvedni a feltámadás után, hanem csak a Sátán és a démonjai kerülnek oda es pusztulnak el. Namindegy a lényeg, hogy ez akkor mivel Őrtorony írja ez így nem igaz. De akkor most úgy lesz, hogy én ha a Pokolba kerülök szenvedni de a szüleim nem hanem a Mennybe és az új Földre akkor a szüleimnek úgy kell örökké élni abban a tudatban hogy én tűzben pörkölődöm úgy hogy nem halok meg tehát szenvedek örökre? Vagy hogy kell ezt elképzelni? Az 1000 éves királyság alatt lesz még esély MINDENKINEK megtisztulnia? És csak azután jön az ítélet?

2017. okt. 29. 22:26
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
Elnézést, azt hittem az a kérdés, hogy a Biblia mit ír erről, nem azt, hogy neked mi a személyes véleményed, hogy szerinted miként lenne helyes.
2017. okt. 31. 13:24
 22/35 anonim ***** válasza:
0%

Ezt írja a Biblia. Nézz talán utána.

Persze azt is írja, hogy a pokolban iszonyú szenvedések vannak...

egy kis segítség: ilyenkor nem árt megnézni, hogy melyiket mondja Jézus, és melyiket pl. Pál.

2017. okt. 31. 13:34
 23/35 anonim ***** válasza:
100%

Nem értem, hogy jön ide Pál, senki sem beszélt róla.

Jézus elég világosan tanítja, hogy a pokolban sírás lesz és fogcsikorgatás. A tüzes tavat pedig János magyarázza meg nem messze attól az igétől, amit mindig idéztek.

Most János egyik mondatát elfogadjátok, másikat meg elvetitek? Milyen bibliaértelmezés ez?

2017. okt. 31. 18:07
 24/35 anonim ***** válasza:
0%
Pedig valahogy dönteni kell, ha a Biblia két félét mond...
2017. nov. 1. 00:33
 25/35 anonim ***** válasza:
0%

Egyébként nem igazán értem a keresztényeket.

Értelmes embernek gondolja magát, aki úgy hiszi, hogy egy VÉGTELENÜL jó isten hagyja BÁRHOL IS, hogy örök szenvedés legyen? Tényleg ez a LEGESLEGJOBB módszer, amit csak ki tudott találni? Ennél még egy ember is képes jobbat kitalálni! Átnevelés, meggyőzés, tanítás... és, ha valaki mindezek után még mindig gonosz, akkor pl. megsemmisítés.

Ez is elég durva dolog, egy jó isten biztos nem csinálna ilyet - de még mindig jobb, mint az örök kínzás.

Aki pedig azt hiszi, hogy ezt még AKARJA is - na, az simán szadista.

2017. nov. 1. 01:00
 26/35 Alex Fly ***** válasza:

@25: elolvastad az eddigieket, vagy csak ismételgeted magad?

Isten nem "akarja", hanem megengedi az embernek, hogy a poklot válassza. Senkire nem fogja magát ráerőszakolni.

2017. nov. 1. 05:00
 27/35 anonim ***** válasza:
0%

"megengedi az embernek"

Nem tudom, mi nem érthető abban, hogy egy JÓ isten NEM enged meg kínzóhelyet.

Amennyiben a pokol egy végső nyugvóhely, ahol NEM történik kínzás, azt megengedheti.

2017. nov. 2. 10:03
 28/35 Alex Fly ***** válasza:

Akkor mégegyszer: a pokol nem "kínzóhely".

Senki nem kínozza ott az embert.

Isten ott nincs jelen, ez okozza a szenvedést. De az ember ezt saját maga választotta, senki nem kényszerítette rá...

Isten akkor lenne egy gonosz zsarnokb ha ennek ellenére rákényszerítené magát azokra, akik ezt elutasítják. Vagy akkor, ha egyszerűen végleg megsemmisítené azokat, akik nem őt választják....

2017. nov. 2. 11:16
 29/35 anonim ***** válasza:
0%

"az ember ezt saját maga választotta"

Ez ugye vicc volt?

Senki sem akarja magának a szenvedést.

Isten SEM akar neked ilyet.

Ha nem őrt választod, akkor a végítéletkor megsemmisülsz.

Ennyi.

Nem fog külön fenntartani neked egy helyet, ahol örökké szenvedhetsz. Ő nem hülye, és nem is szadista.

2017. nov. 2. 11:40
 30/35 Alex Fly ***** válasza:

Vicc? Nem tudom... Én személyesen is ismerek nem egy embert, aki úgy döntött, Isten nélkül akar élni. És ez mindenkinek a saját döntése volt. Lehetb hogy te nem találkoztál még ilyenekkel és furcsának tűnik, de hidd el, vannak egy páran, akik így döntöttek. És joguk van hozzá: Isten adta a választás lehetőségét és ezt tiszteletben is fogja tartani -mind itt, mind az öröklétben. Akkor lenne szadista zsarnok, ha nem ezt tenné...

Azt viszont sehol sem említetteb hogy bármelyik embernek is joga lenne őt felelősségre vonni és kioktatni az iigazságosságról.

2017. nov. 2. 13:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!