Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Létezik olyan vallás, irányzat...

Létezik olyan vallás, irányzat amely nem tartja bűnnek és elfogadja a homoszexualitást?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy a témában túl sok meleg kérdés van feltéve, de sajnos a kérdésemre még nem találtam biztos választ.

Az az igazság, hogy nagyon régóta ateistának mondom magamat, de amikor nehéz helyzetben vagyok nagyon sokszor szükségem lenne egy vallási közösségre és sokszor egy olyan transzcendens képre, ami "támogat".

Ugyanakkor elég rosszul érint az, hogy sok hívó a Bibliára támaszkodva ítéli el a homoszexualitást és úgy a papok, lelkészek és az egyház is "bűnnek" titulálja. Sajnos ilyen vagyok, nem tudok mit tenni ellene. Nem élek kicsapongó életet, csak a saját boldogságomat keresem és csak arra az egy emberre várok, akivel leélhetem az életemet, ugyanakkor nem szeretnék egyedül cölibátusban meghalni... Mindegy is.

A wicca eléggé elfogadó, ha jól tudom, legalábbis amiket eddig olvastam róluk, nem nagyon térnek ki erre, illetve az Intelem is elég szabadnak tűnik („Ha nem ártasz vele, azt tégy, amit akarsz”).

De mi a helyzet a kisebb keresztény csoportokkal vagy a külföldi protestáns felekezetekkel?

Pl Svéd Egyház, Norvég Egyház? Hogyan viszonyul ehhez?

(És Magyarországon van lehetőség ezeket "gyakorolni/felvenni"?)

2017. okt. 29. 17:19
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

Elhiszem, hogy szükséged van arra, hogy higgy valamiben.

Nekem is. Éppen azért keresek/kerestem egy olyan istent vagy olyan isteneket és egy olyan vallási közösséget, amelyik igaz számomra.

Az az én hitem, hogy egy isten sem tehet felelőssé azért, amiről nem tehetek és az igaz szerelmet egy isten sem tarthatja bűnnek.

Már ha az az isten valós és létező és "jóságos". Ez van. :)

Ismerem azokat az elméleteket, amelyek szerint a Biblia nem a melegeket ítéli el és egyet is tudok érteni velük.

[link]

Ugyanakkor sajnos a legtöbb vallási közösség nem ezt tartja "helyénvalónak" és sokan a Biblia miatt elítélőek.

Szomorú igazság, hogy a történelemben talán a Biblia az egyike azoknak a könyveknek, amelyek üldöztetést és háborút eredményezték...

De mindegy is. Ez a rész már nem jön a kérdéshez.

2017. okt. 30. 21:01
 12/13 anonim válasza:
Azon vagyok, hogy legyen
2017. nov. 2. 10:44
 13/13 anonim ***** válasza:
Gyakorlatilag csak az nem bűn a vallásoknál ami le van írva és be van tartva. Minden más bűn. Persze ebből kiindulva akkor még egy tranzisztoros rádió hallgatása is az, hiszen az sincs benne, hogy hallgatható jószívvel. Ergo ilyesmivel kár foglalkozni, higyj Istenben ahogy tetszik, ő teremtett olyannak amilyen vagy, éld helyesen, erkölcsösen az életed, de légy boldog is, akár férfival akár nővel, a szeretet a kulcs. A többi pedig a négy fal között MAGÁNÜGY!
2017. nov. 5. 16:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!