Katolikus vagyok. Hogyan térhetek át reformátusnak? Meg vagyok keresztelve és bérmálva. Van valamilyen vizsga, szertartás, amit el kell végeznem?
Miért bántjátok egymást gyerekek... Olyan szerencsések vagytok hogy ezek a problémáitok...
Amugy 99% h kamu a kerdes
Kedves Válaszolók!
Nem kamukérdést tettem fel. De bántani tényleg nem kell egymást. Keresztények vagyunk, éppen ezért. Én is katolikus suliba jártam. Minőségi hely volt. Alma mater. Sok jó papot katolikust is ismertem. Nagy nyomás alatt van az egyház. Tényleg ne bántsuk.
Én úgy döntöttem, református leszek, de ez nem az egész egyházat minősíti.
Jó utat kedvs kérdező! Nekem úgy jött le, hogy a külsöségek útjára léptél. Ha így van, lehetsz bármilyen felekezetű, választ és békét sehol sem fogsz találni, csak esetleg a kiinduló pontnál. Isten vezessen vissza mihamarabb.
Off!
#3!
Tökéletesen elhiszem, hgy teljesen és szó szerint megtanultad a református ktt, és el is hiszed, hogy nincs próféta kálvinon kívül, tehát csak az az ember, aki református. Elhiszem, hogy számodra az ökumenizmus azt jelenti, hogy mindenki legyen református. Azt is megértem, hogy természetesnek veszed, hogy mindenki, hozzád, őfelsége, gyagyássághoz kell viszonyuljon. Mint mndtam, mindezt megértem, hiszen még sosem találkoztam egyetlen reformátussal sem, aki nem így gondolkodott (még azokat is ide kell sorolnom, akiket egyébként emberileg nagyra tarok). Mint mondtam, megértem, de felfogni számomra lehetetlen. Honnan, melyik bibliai igéből veszitek ezt az emberfeletti gőgöt és felsőbbrendűséget, amit Te is leírtál: ha te reformátusként, katolikus iskolába mész, akkor az iskola azonnal dobja félre a katolikus elvárásokat, nehgy az odatévedt református őfelsége megsértődjön! Abban igazad volt, hogy a katolikusok szigorúan vesznek bizonyos dolgokat, pl a keresztvetést (valahogy nekem is fontosabbnak tűnik, hogy ne félválról imádkozzon az ember, ha már imádkozik, márpedig a keresztvetés egy ima, még ha ezt reformátusként lehetetlen is felfogni), vagy a vasárnapi misét (az iskola nevében ezennel én kérek bocsánatot őfelsége, református picsogótól, hogy a katolikusok a tízparancsolatot betartandónak, nem pedig opcionálisan betarthatónak minősítik). Stb Stb
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!