Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Isten szereti a vicceket?

Isten szereti a vicceket?

Figyelt kérdés
2017. okt. 27. 23:10
1 2
 1/15 anonim válasza:
100%
Ige.;)
2017. okt. 27. 23:13
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Igen. Pl. megteremtett téged.
2017. okt. 27. 23:16
 3/15 anonim ***** válasza:
38%
A tiszta humort egészen biztosan. De az is biztos, hogy a mások kárára fabrikált vicceket messzire kerüli, a szeretet ugyanis az igazságnak örül, a gonoszságnak, a tisztátalanságnak nem, akkor sem, ha humoros ruhába van felöltöztetve. De humor van a Bibliában is, ha valaki érti, noha egyáltalán nem egy viccgyűjtemény.
2017. okt. 27. 23:22
 4/15 anonim ***** válasza:
Szerintem mindet ismeri...
2017. okt. 28. 03:39
 5/15 anonim ***** válasza:

"De humor van a Bibliában is"

Persze lehet viccet csinálni sok mindenből, de én nem találtam semmi humort benne. Kifejtenéd, kíváncsi vagyok, hogy te hol látsz benne humort.

2017. okt. 28. 04:13
 6/15 ka.ka.o ***** válasza:
100%

RÖVIDEN: igen, de nem mindet.

(többet is felsorol, de csak azt idézem belőle, ami kapcsolódik a kérdéshez)

Kolosszé 3:8

"Most azonban vessétek le magatokról mindezeket:... a becsmérlő beszédet é az ocsmány beszédet szátokból" (ÚF)

Az Efézus 5:3,4

pedig arról ír, hogy ocsmány tréfálkozás, szégyenteljes viselkedés ne is említtessenek közöttünk.

Szóval az ilyen vicceket nem szereti az Isten.De biztosan szereti a humort, hisz a Prédikátor 3:4 is arról ír (többek között), hogy ideje van a nevetésnek.

2017. okt. 28. 08:20
 7/15 anonim ***** válasza:
100%
Vannak olyan viccek, amelyek felérnek egy káromkodással, mert éppen az bennük a vicc, hogy sértik Istent. Te sem nevetnél egy olyan viccen, ami pont a te sértegetésedre épül.
2017. okt. 28. 09:02
 8/15 anonim ***** válasza:
100%
Istennek van humora, mert az embernek is van.
2017. okt. 28. 09:03
 9/15 anonim ***** válasza:
60%

Humoros jelenet például, amikor a Filiszteusok beteszik a Szövetség Ládáját Dágon templomába. Persze el lehet olvasni ezt a történetet fapofával is, de nekem rendszeresen nem sikerül.

"És megfogták a Filiszteusok az Isten ládáját, és bevivén azt a Dágon templomába, Dágon mellé helyezték el. És mikor az Asdódbeliek másnap korán felkelének, ímé Dágon leesett arccal a földre az Úr ládája előtt. És felvevék Dágont, és ismét helyreállíták. Mikor pedig másnap korán reggel felkelének, ímé Dágon ismét leesett arccal a földre az Úr ládája előtt; és Dágonnak feje és két kezefeje letörve a küszöbön valának, csak Dágon dereka maradt meg. Annakokáért a Dágon papjai és mind azok, akik a Dágon templomába járnak, nem lépnek a Dágon küszöbére Asdódban mind e mai napig." (1Sám 5,2-5)

Számomra megmosolyogtató a 115. zsoltár is:

"Miért mondanák a pogányok: Hol van hát az ő Istenök? Pedig a mi Istenünk az égben van, és amit akar, azt mind megcselekszi. Azoknak bálványa ezüst és arany, emberi kezek munkája. Szájok van, de nem szólanak; szemeik vannak, de nem látnak; Füleik vannak, de nem hallanak; orruk van, de nem szagolnak; Kezeik vannak, de nem tapintanak, lábaik vannak, de nem járnak, nem szólanak az ő torkukkal. Hasonlók legyenek azokhoz készítőik, és mindazok, akik bíznak bennök! Izráel! te az Úrban bízzál; az ilyenek segítsége és paizsa ő." (Zst 115,2-9)

De az Ézsaiás 44-ben is van humor:

"A kovács fejszét készít, és munkálkodik a szénnél, és alakítja azt pőrölylyel, és munkálja azt erős karjával, és megéhezik és ereje nincsen, és vizet sem iszik és elfárad. Az ács mérőzsinórt von, és lefesti azt íróvesszővel, és meggyalulja azt, a cirkalommal alakítja, és csinálja azt férfiú formájára, ember ékességére, hogy házában lakjék. Cédrusfát vág magának, tölgy- és cserfát hoz, és válogat az erdő fáiban, fenyőt plántál, amelyet az eső fölnevel. Azokból az ember tüzet gerjeszt, vesz belőlök és melegszik, meggyújtja és kenyeret süt; sőt istent is csinál abból és imádja, bálványt készít és előtte leborul; Felét tűzben megégeti, felénél húst eszik: pecsenyét süt és megelégszik, és aztán melengeti magát és szól: Bezzeg melegem van, tűznél valék! Maradékából istent készít, bálványát; leborulva imádja azt és könyörög hozzá, és így szól: Szabadíts meg, mert te vagy istenem! Nem tudnak és nem értenek, mert bekenvék szemeik és nem látnak, és szívök nem eszmél. És nem veszi eszébe, nincs ismerete és értelme, hogy mondaná: Felét tűzben megégetém és kenyeret sütöttem annak szenénél, sütöttem húst és megettem; és maradékából útálatosságot csináljak-é, és leboruljak a fa-galy előtt? Ki hamuban gyönyörködik, megcsalt szíve vezette félre azt, hogy meg ne szabadítsa lelkét és ezt mondja: Hát nem hazugság van-é jobbkezemben?" (Ézs 44,12-20)

A Bibliában van számos humoros jelenet, vagy gondolat, csak nem mindenki érti - vagy szereti. Ideillik Kaján Tibor Fogyatékosságok című karikatúrája:

[link]

2017. okt. 28. 10:06
 10/15 anonim ***** válasza:
23%
Hogyne, bár elég sajátos fekete humora van, időnként templomokat vagy fákat dönt a híveire istentisztelet közben.
2017. okt. 28. 10:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!