Mit üzent neked ma Krisztus?
Jézus,mintegy 72 hónapon keresztül tanított hatalommal,és csodák ezreit tapasztalhatták környezetében,s mégsem értették küldetése,üzenete lényegét,még közvetlen tanítványai sem,csak feltámadása,mennybemenetele után.
Mit látsz,Isten milyen üzeneteit nem értik a ma keresztényeknek mondott emberek?
Ha te is Krisztusi hatalommal bírnál,milyen isteni üzenetet hangsúlyoznál?
Másként:Ha megtudnád,hogy 14 nap múlva meg kellene halnod,milyen végső üzenettel ébresztgetnéd a körülötted élő embereket?
Jézus mindig időszerű tanácsokat ad. A kornak megfelelően bővíti az ismeretünket, nem egyből zúdít mindent az emberre, mert nem tudná elhordozni megérteni, ahogy a Tanítványainak is részleges volt a tudásuk.
Milyen üzenetet hangsúlyoznék?
Azt amire a követőit felhatalmazta.
(János 17:2, 3) . . .. 3 Az pedig az örök élet, hogy ismeretet szerezzenek rólad, az egyedüli igaz Istenről, és arról, akit elküldtél, Jézus Krisztusról.
A pontos ismeret, helyes úton tartja Jézus tanítványait, azt teszik amit kell, vagy is megtartják a parancsolatait. Ezek pedig nem megterhelőek.
(1János 5:3) 3 Mert az Isten szeretete azt jelenti, hogy megtartjuk a parancsolatait; a parancsolatai pedig nem megterhelőek,
Szia
Az üzenete, tanítása nem változott mintegy 2 ezer éve.
talán ez most aktuálisabb:
„Amit pedig nektek mondok, mindenkinek mondom: kitartóan virrasszatok!” Márk 13:37.
Véleményem szerint ha ma Isten olyan direkt módon szólna az emberekhez, mint azokban az időkben, csak egy dolgot mondana: "Teljesen félreértettetek."
Ha olyan hatalmam lenne, amivel mögöttem meghallanák a hangom (szándékosan nem a te szavaid használom), nem új üzenetet hangsúlyoznék, hanem létezőket ültetnék át a gyakorlatban minél szélesebb körben, kezdve a legfontosabbal: kölcsönös elfogadás.
Mert tudod, ha egy kis közösségben (személyes tapasztalat) le tudott ülni egy asztalhoz a katolikus, a református, az ortodox, a muszlim, a zsidó, az ateista és a buddhista, és ellenségeskedés helyett megpróbálták megismerni egymás kultúráját, szokásait (anélkül, hogy a másikra akarnánk erőltetni azt), egy vacsora mellett pedig mind jól érezte magát, hiszen ugyanolyan emberek voltunk csak máshonnan, de ugyanúgy mind az életben kerestük a helyünket, képtelen vagyok megérteni, hogy a világ miért nem tud így működni.
Ha megtudnám, hogy 14 nap múlva meghalok, fognám a fizetésem, kivenném a maradék szabadságom, és elutaznék arra a helyre, ahova mindig is vágytam. Aztán eltüntetnék minden nyomot magam után, mintha sose jártam volna ezen a világon.
Két nagyon fontos szó maradt ki a válaszomból az utolsó bekezdés előtt: "De nincs."
Nekem sincs, másnak sincs. A mi hangunkat nem hallja meg senki.
3.Hsz!
Hasonló -rendszeres-tapasztalatom van,csak kissé eltérő 8 felekezetből valókkal.
Gondolataiddal egyetértek,kivéve utolsó két mondatodat.
Én felelősséget érzek környezetem iránt.Vannak dolgok,amiket muszáj közölnöm velük,hogy békében megállhassak Isten előtt.(Zöld pacsi.)
4.Hsz!
Talán igazad van,hisz én,aki meghallottalak,"Senki" vagyok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!