Keresztény vagy, vagy "kulturális keresztény"?
A "keresztény"fogalom,krisztusit jelent,vagyis egy olyan embert,aki a Krisztuséhoz hasonló életet él.
Milyen alapvető tulajdonságokkal
,milyen életmód szerint kell élnem,hogy krisztusi lehessek?
Pl.:keresztény vagyok-e,ha a megváltásról nem beszélek rendszeresen másoknak,ha nem életcélom mások javát szolgálni,Krisztustól idegen vallásgyakorlatom van,vagy vagyongyűjtés a hobbim?
3.Hsz!
A kérdésem lényege pont az volt,hogy milyen a krisztusi élet.(Kijelentem hogy keresztény lettem,s ettől már az is lettem?)
coccomaci !
Az meg mifán terem?
5.Hsz!
Miben nyilvánult meg a megszentelődésed?(Gondolom,nem csupán annyiban,hogy lecserélted a nyakláncod medálját keresztre.)
Zenon!
A kérdés lényege abban állt,hogy mit jelent krisztusivá válni.(Csupán egy formaság,vagy egészen más?)
7.Hsz!
Igazad van,de miben nyilvánul meg a belső átalakulás?
8.Hsz!
Úgy értetted,hogy a keresztény nem feltétlen követi Krisztust,a jelleméből fakadó élet,és gondolkozásmódjában?
Üdv!
A megszentelődés egy folyamat életed végéig a megtérés/újjászületés után. Fokozatosan növekedsz a szeretetben, és formálódsz Krisztus képére
"miben nyilvánul meg a belső átalakulás?"
Abban, hogy szívből gyűlölöd és irtózol a bűntől, nem pedig üres vallásos cselekedetekre alapozol, azaz felállítasz magadnak egy törvényt, amit úgy ahogy megtartasz.
Jézus elmagyarázta: nem akkor vagy bűntelen, ha legyőzöd a gonosz kívánságaid, hanem ha a szívedben már nincs is gonosz kívánság, csak szeretet
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!