Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha Isten szerint aki nem...

Ha Isten szerint aki nem vallásos már az is pokolra kerül akkor hova kerül aki népirtást követ el? Pl Hitler, Sztálin.

Figyelt kérdés
Ezt csak azért kérdezem mert sok embertől hallom hogy minek éljek TELJESEN a biblia szerint ha úgyis pokolra jutok?Vagy ez egyátalán hogy működik? Én igyekszem teljen erkölcsösen élni, adakozni, segíteni másokon ezért nem is értem az ilyen mentalitású embereket, viszont szeretném megérteni a gondolkodásmódjukat.

2017. okt. 18. 20:40
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
27%

A keresztények azt mondják, hogy:

1: BÁRMELYIK embernek meg lehet bocsátani, ha őszintén megbánja a bűneit,

2. KIVÉVE annak, aki nem fogadja el a Szentlélek áldását, vagyis szándékosan nem hisz.

Jó lenne, ha nem hazudtolnátok meg saját magatokat.

2017. okt. 19. 08:59
 12/17 anonim ***** válasza:
28%

" Ne haragudj, hetes, csak azt mondom, amit a keresztények maguk mondanak. Annyi a különbség, hogy összeszedtem egy mondatba, mert ők külön mondják - és nem gondoltak bele, hogy ennek együtt is igaznak kell lennie."

Érdekes, én keresztény vagyok és nem ezt mondom. Ez a te hibás értelmezésed. És belegondoltam, de nem igaz

"Ja, és köszönöm a szeretet nevében a lepontozást is. Tipikus keresztény viselkedés. Jézus is ezt mondta, nem? Hogy utáld a másikat..."

És mindig ez a hiszti... És megsúgom: lepontozás nem egyenlő az utálattal. Ha minden marhaság után felpontoznánk, akkor meg az lenne a bajod, hogy mindenki agymosott:)

2017. okt. 19. 12:30
 13/17 anonim ***** válasza:

"Jó lenne, ha nem hazudtolnátok meg saját magatokat."

Most magadat hazudtoltad meg:))

2017. okt. 19. 12:31
 14/17 anonim ***** válasza:
0%

"1: BÁRMELYIK embernek meg lehet bocsátani, ha őszintén megbánja a bűneit,

2. KIVÉVE annak, aki nem fogadja el a Szentlélek áldását, vagyis szándékosan nem hisz."

Még mindig nem megy:))) Találgatsz még, vagy megkérdezed a keresztényeket?

2017. okt. 19. 12:32
 15/17 anonim ***** válasza:
0%

Ja, persze, te vagy az, aki nem írsz semmi konkrétot, csak leírod, hogy amit írtunk az rossz, nem úgy van.

Gratulálok!

2017. okt. 19. 13:22
 16/17 Vitányi Gábor válasza:
0%
Sziasztok .Szerintem a bibliát is mostanáig átcenzurázták elég rendesen.illetve a vallási vezetők,papok,hitoktatók is a saját értelmezésök szerint magyarázzák a szentirás tanitását.Nem olyan régen volt egy vitám négy hittéritővel akik azzal nyitottak felém hogy,a menyországba jutás csak azok kiváltsága akik ismerik a szentirást.erre azt feleltem mivel én is ismerem a biblia tanitását hogy,aki istennek tetsző életet él az jogosult a menyekbe jutásra függetlenül attól vallásos vagy sem.isten hol mondta hogy,csak a benne hivők jutnak a menyekbe.Második vállaszuk volt :isten el fogja pusztitani az emberiséget a föld szinéről.Szerintem Isten nem szegi meg Noénak adott igéretét:Soha többé nem pusztitom el az emberiséget a földről.Vagy hazug lenne isten igérete?Viszont szabad akaratot adott az embernek,az ember elpusztitja saját magát.Szerintem a gyónás a katolikusoknál felesleges hiszen az ember szája hazudik nem mindig azt mondja amit gondol a büneidet már szerintem akkor megbánod istennek mikor lelkiismeret furdalásod van miattuk és nem a papnak elmondva aki ugyanolyan gyarló ember mint te nyersz megbocsájtást Mit mondott Luther Márton KIng a katolikus egyház által pénzért árult bünbocsátó cédulákról?A bünbocsánatot nem pénzért adja Isten!!!
2017. okt. 23. 19:10
 17/17 világvége1 ***** válasza:
Minden gonosz pokolra jut (a keresztényféleségek is – igaziak nincsenek, túl magas a léc), nem kell hozzá népirtást elkövetni. A pokolban aztán nincs megállj a gonosznak. Ha valaki jó, de még nem hisz Istenben, mert nem úgy nevelték, és meghal, az a mennybe megy.
2020. jún. 2. 21:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!