Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Melyik vallás mond hasonlót?

Melyik vallás mond hasonlót?

Figyelt kérdés

Isten mint energia. ott van mindenhol.

ÉN is képes vagyok teremteni.

Több féle módon juthatunk Istenhez. Jézus kintrusz is egy út akárcsak a többi.

Bennünk élő teremtő erő.

2017. okt. 18. 13:23
 1/9 anonim ***** válasza:

Egyik vallás sem mond ilyet, se hasonlót.

Legalább is elismert, bevett vallás nem, legyen az bármelyik nagy világvallás vagy annak egy kisebb ága.

Hogy xy esetleg kitalált valami ilyesmit és ebben hisz, elvileg lehetséges. De ettől még nem lesz vallás.

2017. okt. 18. 13:27
 2/9 anonim ***** válasza:
Ez ilyen panteista maszlag. Vallásnak nem vallás.
2017. okt. 18. 14:08
 3/9 anonim ***** válasza:
Olyan vallás nincs, amely tanai között ezek egyszerre megtalálhatók. Ez inkább a nagy vallások tanainak összemosása, ezoterikus körökben.
2017. okt. 18. 14:36
 4/9 anonim ***** válasza:

Ez nekem ezoterikusnak tűnik, bár a materialisták egyes elméleteinél is úgy jön le nekem, hogy náluk az energia az "isten". Nem fikázás, tényleg így látom.

"ÉN is képes vagyok teremteni." Ezt mondjuk megnézném:) Ne vedd rossz néven, de kizárt, hogy direktben gyakorlatilag a semmiből anyagot tudsz előállítani (vagy energiát)

2017. okt. 18. 15:45
 5/9 anonim ***** válasza:
61%
Zenon vallás az Ős ten szekta
2017. okt. 18. 17:32
 6/9 anonim ***** válasza:

"Zenon vallás az Ős ten szekta"

:D Ugyanerre gondoltam.

2017. okt. 18. 17:36
 7/9 anonim ***** válasza:
Egyes indiai vallások mondanak hasonlót. Buddhizmus, hinduizmus.
2017. okt. 18. 22:25
 8/9 anonim ***** válasza:

ilyen vallás nem létezik, pláne az emberben jelen lévő isenihez hasonló teremtő erő

a többféle módon Istenhez jutni és ebből Jézus csak az egyik, ez talán egy kicsit Krisna tudat bár ott is erősen megvan hogy a elgjobb mégis csak Krisnásnak lenni, de itt meg lehetne hivatkozni a bibliát is ahol több helyen is azzal találkozunk h sok ember van aki nem keresztény mégis üdvözül, de azért ez nagyon messze van attól hogy az csak egy út, ugyan úgy a krisnásoknál

ha ilyesmit hallasz azt valószínűleg olyan ember mondja aki összeolvas mindenfélét és ami tetszik összerakja akár maga is kiatalálja

ezt persze ő szereti nyitottságnak nevezni, de valójában ez csak felszínesség és érdekes módon mindig a felszínesség felé marad nyitott

hasonló ez ahhot mint amikro valaki "nyitott az alternatív gyógyászatra" valójában nem nyitott mert a valódi orvostudománnyal szembe zárkózott, az egyik "alternatív" módszernél sem marad meg csak összevásáról mindenfélét ami aztán vagy segít vagy árt vagy nem változtat semmit és sajnos ez utóbbi kettő a sokkal gyakoribb

természetesen a vallásosság esetében ez még nem olyan komoly mert nem ölöd meg vele magad, de szerintem ha valami komolyat akarsz kezdeni az életeddel ebből a szempontból akkor inkább keress egy konkrét vallást pl kereszténység vagy iszlám esetleg buddhizmus vizsgáld meg több felekezetét is pl érdekes a kereszténységben hogy a hit gyülekezete és a katolicizmus nagyon sokmindenben egyet ért de ők mégis hasonlónak tűnek egymáshoz ha összehasonlítjuk őket jehova tanúival (akik talán már nem is keresztények)

érdemes abból kiindulni az élet MINDEN területén hogy nem birtoklod az igazságot és az az igaz ami téged támaszt alá, hanem keresed az igazságot, vizsgálod a dolgokat amik bizonyos véleményeket alátámasztanak és amit a legigazabbnak találsz ahhoz kötelezed el magad

ha így választanál orvost ahogy vallást csak gondolj bele mi történne? mondjuk rákos vagy jön egy valódi orvos elmondja hogy itt bizony komoly műtétek lesznek étrendet kell tartani egy hónapra kiesel a munkából, aztán jön egy másik valaki aki azt mondja neked ez hazugság ez az orvos csak egy módja a gyógyulásnak, válassz egy békésebb kedvesebb természetesebb öngyógyító módot ő majd mint spirituális vezető segít neked... na ugye nyilván azt választanád ami a kellemesebb, az utóbbi, de ennek mi lenne a következménye? Meghalnál, kínok között...

2017. okt. 18. 23:17
 9/9 Alex Fly ***** válasza:
New Age
2017. okt. 19. 04:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!