Ha maga Jézus azt mondána, hogy a Biblia hamis, te hinnél neki?
Ez ugyanolyan paradoxon kérdés mint amit az ateisták szoktak feltenni a felemelhetetlen kőről.
Én tudom, hogy a Biblia igaz, tehát nem Jézus jönne hanem az antikrisztus. xd
Mark 13,5-6
Jézus pedig felelvén nékik, kezdé mondani: Meglássátok, hogy valaki el ne hitessen titeket. Mert sokan jőnek majd az én nevemben, a kik azt mondják: Én vagyok: és sokakat elhitetnek.
Arról konkrét ismereteink vannak, hogy a keresztény vallást a történelmi időkben többször átalakították. A Bibliába is belejavítottak, sok részt eltöröltek a Föld színéről, ezeket elégették, birtoklásukat halállal büntették. Mindig a korabeli közgondolkodás és a korabeli politikai célok voltak az irányadók.
Jézus jelenleg nálunk egy civilizált, nyugati, majdnem modern gondolkodású személyként él a köztudatban, ami nagyon-nagyon távol áll a 2000 évvel ezelőtti közel-keleti gondolkodástól.
Ha visszatérne, leginkább a hívők utálnák, szerintem, mert nem azt kapnák tőle, amit vártak.
Egy kicsit más vallás, de ilyesmiről szólt ez a karikatúra is:
(- Én vagyok a Próféta, te hülye! - Ne pofázz, hitetlen!)
Szerintem is úgy érti a kérdező hogy nem az egész Biblia hamis, hanem egyes részei. Az iszlám vallás szerint is így van. A Biblia isteni kinyilatkoztatás, de az idők folyamán emberek által meg lett változtatva. Továbbá az iszlám szerint Jézus Isten által ködlött próféta volt és ha itt lenne, kijelentené hogy a Bibliát meghamisították.
Szerintem a legtöbb keresztény akkor sem hinné el, ha személyesen Jézus mondaná nekik, mert most sem Jézust követik hanem az egyházat. Jézus egy szóval sem mondta hogy ő Isten, keresztények mégis annak tekintik. Egy szóval sem említette a szentháromságot, keresztények mégis abban hisznek stb stb.
"Jézus egy szóval sem mondta hogy ő Isten"
Például:
János
10,30 Én és az Atya egy vagyunk.
10,31 Ismét köveket ragadának azért a zsidók, hogy megkövezzék őt.
10,32 Felele nékik Jézus: Sok jó dolgot mutattam néktek az én Atyámtól; azok közül melyik dologért köveztek meg engem?
10,33 Felelének néki a zsidók, mondván: Jó dologért nem kövezünk meg téged, hanem káromlásért, tudniillik, hogy te ember létedre Istenné teszed magadat.
János
8,56 Ábrahám a ti atyátok örvendezett, hogy meglátja az én napomat; látta is, és örült.
8,57 Mondának azért néki a zsidók: Még ötven esztendős nem vagy, és Ábrahámot láttad?
8,58 Monda nékik Jézus: Bizony, bizony mondom néktek: Mielőtt Ábrahám lett, én vagyok.
8,59 Köveket ragadának azért, hogy reá hajigálják; Jézus pedig elrejtőzködék, és kiméne a templomból, átmenvén közöttük; és ilyen módon eltávozék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!