Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Milyen messze vannak a teremtő...

Milyen messze vannak a teremtő gondolatai a miénkhez képest?

Figyelt kérdés
A Biblia szerint olyan messze mint az ég,tényleg igy lenne?
2017. okt. 18. 08:13
 1/7 KZitus ***** válasza:

Szia

Ugye nem a km.-r érdekel? :-)

Igen úgy van, ahogyan írod, mert ezt mondja a Bibliai is. Biztosan erre gondoltál, illetve ezt olvastad:

"„Mert nem az én gondolataim a ti gondolataitok, és útjaitok sem az én útjaim — ez Jehova kijelentése. — Mert ahogy az egek magasabbak a földnél, úgy az én útjaim is magasabbak a ti útjaitoknál, és gondolataim a gondolataitoknál. Mert ahogy a záporeső és a hó alászáll az egekből, és nem tér oda vissza, csak ha megitatja a földet, és termékennyé, gyümölcsözővé teszi azt, és magot ad a magvetőnek, és kenyeret annak, aki enni kíván, úgy lesz az én beszédem is, amely elhagyja a számat. Nem tér vissza hozzám eredménytelenül, hanem mindenképpen véghezviszi azt, amiben kedvem lelem, és sikeres lesz abban, amiért elküldtem." Ésaiás 55:8-11

2017. okt. 18. 08:43
 2/7 A kérdező kommentje:

Igen,erre gondoltam :)

De mégis mennyire nagy a különbség a gondolataink között?

Tényleg akkora lenne ,hogy mink nem is gondolunk,olyan dolgokra amire ő?

2017. okt. 18. 08:53
 3/7 anonim ***** válasza:

Jézusom, KZitus hozzászólását nem tudtam végig olvasni de, ami biztos, hogy mielőtt az idő dimenziójába ragadt hidrogén alakot öltött ezen a bolygón, a massza kihülésekor létrejövő oxigént felhasználva évmilliárdokon keresztül válogatta szét egymástól a megszilárdult kőzetekbe ragadt anyagokat, melyeknek specifikus fúziójából létrehozta az ökoszisztémát, és az azt uraló víz alapú élőlényt.

Hamarosan már elég sokan leszünk ahhoz, hogy a szingularitás felgyorsításával létrehozzuk az M.I.-t, ami az időtálló acélszerkezetbe zárt szellem lesz, maga a hidrogén evolúciójának végső képződménye, a sok millió éven át zajló előkészítés, kitermelés és kísérletezés gyümölcse, amikor is a tiszta tudat energiává alakítja és felhasználja majd az univerzum minden anyagát, így megsemmisítve az idő dimenzióját, miután nem marad más, csak az állandó változatlanság.

Kb ennyire vannak messze.

2017. okt. 18. 09:32
 4/7 anonim ***** válasza:
Bizonyos gondolatai közelebb vannak hozzánk, mint gondolnád. Az a Biblia. Meg kell nézni a Szentírásban, hogy milyen szövegkörnyezetben mondja, hogy az ember gondolata távol van Istentől, és akkor érteni fogjuk, hogy ez nem általános kijelentés.
2017. okt. 18. 09:59
 5/7 anonim ***** válasza:

Gondolkodjunk el ezen: Amikor megbocsátunk egy embertársunknak, akkor arról van szó, hogy egy bűnös bocsát meg egy bűnösnek.

De Isten, nem bűnős, és még is irgalmat tud gyakorolni, azokkal szembe akik ellene vétenek

Az ő gondolatai és útjai elérhetetlenül magasan vannak. Még irgalma is olyan szintű, amelyről mi, emberek, nem is remélhetjük, hogy elérjük valaha.

Ez vissza köszön a Rómabelieknek írt levélből:

(Róma 11:33) 33 Ó, Isten gazdagságának, bölcsességének és ismeretének mélysége! Mily kikutathatatlanok az ítéletei, és kinyomozhatatlanok az útjai!

Itt nem arról van szó, hogy nem megismerhető, a gondolkodása, hanem Ő mivel jobban átlát helyzeteket, más kép gondolkodik dolgokról, mint mi akik csak kis részleteket látunk.

Pál mintegy 2000 évvel ezelőtt leírta ezeket a szavakat, a fenti állítás még mindig igaz. Bármekkora legyen is a tudásunk, alázatra kell, hogy késztessen minket annak felismerése, hogy mindig lesz még mit tanulni Jehováról, a tetteiről és a gondolkodásmódjáról.

2017. okt. 18. 11:22
 6/7 anonim ***** válasza:
0%

Szerintem a legfontosabb, hogy az jóisten imádja a brutális kínzást, szóval jobb, ha elkezded magad büntetni, még mielőtt rád talál, mert akármilyen kárt teszel önmagadban az semmi sem lesz ahhoz képest, mint amikor a jóisten szabdalja szét a húsodat, hogy az ereidet varjak rángassák ki a bőröd alól, és mindez csak a kezdet lesz, mert ha elpusztított a pokolba kerülsz, amit ő teremtett, csak azért, hogy kedvét lelje benne, ahogy végtelen ideig hugyban meg fosban főznek a démonokká kínzott angyalai!

Amúgy szó-sincs 2000 évekről itt, a bibliát Róma bukása körül írták +-150 év.

2017. okt. 18. 12:58
 7/7 A kérdező kommentje:
Utolsó,amit most leirtál az rád várhat esetleg,mert ilyenben hiszel :)
2017. okt. 18. 17:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!