Katolikus plébánosnak köszönhetek "jó napot", "viszont látásra"?
Tudom hogy a templomban a "dicsértessék" és az "Isten áldja" illik,de nem járok templomba,csak most jegyes oktatásra.Így köszönésileg "alkalmazkodnom" kell,vagy köszönhetek ahogy szoktambárhol máshol?
Plébános úrnak vagy Atyámnak szólítsam?
Dicsértessékkel illik köszönni,jövet-menet,de a Jó napot is megfelel,és szólíthatod Atyának.
Csak azt nem értem,ha nem vagy vallásos,akkor mért akarsz templomban esküdni? A jegyesoktatás a hitről is szól.
Nem azt írtam a kérdésemben hogy nem hiszek Istenben,hanem azt hogy nem járok templomba.
Tehát,azért szeretnék templomban is esküdni, mert Isten előtt is össze szeretnék házasodni a párommal.
Köszönöm a válaszokat.
hát nekem szólt az atya mikor jó napottal köszöntem neki!
kb ezt mondta:
"kapukon belül jobb a dicsértessék"
szval sztem dicsértessék és atya! :)
15/L --> persze én nem jegyes oktatáson vettem részt...
az én anyukám ateistaként az Egyházmegyénél dolgozott 10 évig. Soha nem mondta hogy dicsértessék, hanem hogy Jó napot. És soha senki nem szólt neki ezért, pedig az összes atya, kispapok odajártak hozzájuk ebédelni vacsorázni.
És a kisfiam is katolikus óviba jár és nem köszönünk dicsértesséket, hanem Jó napotot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!