Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Az ateisták száma nő vagy...

Az ateisták száma nő vagy csökken?

Figyelt kérdés
2017. okt. 8. 11:23
 1/10 anonim ***** válasza:
89%
Szerintem nő.
2017. okt. 8. 11:45
 2/10 anonim ***** válasza:
8%

Ahogy haladunk lefelé a कलियुग -ban (Kali-juga, Sötét-kor) értelemszerűen egyre nő a sötétség, és egyre több a materialista beszűkült tudatállapotú,

és azon belül az ateista (aki szerint Isten nincs,de gonosz:D:D).

De ezen nem kell bánkódni, hanem ahogy Weöres írja (A teljesség felé művében)

Az emberiség négy fő-korszaka az eszme-időben:Aranykor,Ezüstkor,Érckor,Vaskor.

"- E négy korszak az eszme-időben létezik, nem a történelmi időben; de a történelmi idő minden szakasza viseli e négy korszak valamelyikének

bélyegét. Vizsgáld meg, hogy te magad az Arany-, Ezüst-, Érc- vagy

Vaskorszakba tartozol-e."

[link]

2017. okt. 8. 12:04
 3/10 anonim ***** válasza:
76%

Ha a Pew Researchnek hiszel, akkor az ateisták száma nő, de az arányuk csökken. (Tehát a Föld összlakossága gyorsabban nő, mint az ateista lakosság.)

Ez így Európából lehet furcsának tűnik, de végül is a mi kontinensünk egy kicsi kontinens fogyó népességgel...

[link]

2017. okt. 8. 12:07
 4/10 anonim ***** válasza:
8%
(akik a 2-est lepotyozták, a vaskorszakban élnek:)
2017. okt. 8. 14:45
 5/10 Röcsögei Péter ***** válasza:
2-es: az is beszűkült és sötét, aki más meggyőződését kigúnyolja. Hiszen csak úgy lehet, ahogy te tudod, máshogyan nem is lehetne, mindenki más hülye rajtad kívül. Miért baj az, ha azt mondom, Isten kenje a hajára a segítségét, nem fogadok el tőle semmit? Önerőből akarok létezni, vagy ha nem megy,mert életképtelen vagyok, akkor kínlódni, ahogyan megérdemlem! Ezt választottam. Nem úszom a boldogságban, de érzem, hogy nem tartozom hálával senkinek minden levegővételért.
2017. okt. 11. 04:03
 6/10 Röcsögei Péter ***** válasza:
2-es: az is beszűkült és sötét, aki más meggyőződését kigúnyolja. Hiszen csak úgy lehet, ahogy te tudod, máshogyan nem is lehetne, mindenki más hülye rajtad kívül. Miért baj az, ha azt mondom, Isten kenje a hajára a segítségét, nem fogadok el tőle semmit? Önerőből akarok létezni, vagy ha nem megy,mert életképtelen vagyok, akkor kínlódni, ahogyan megérdemlem! Ezt választottam. Nem úszom a boldogságban, de érzem, hogy nem tartozom hálával senkinek minden levegővételért, és csak azért élek, mert teszek érte. Nem fogják a kezemet.
2017. okt. 11. 04:03
 7/10 anonim ***** válasza:

Ha Magyarországot nézzük, a statisztikák szerint az utóbbi időben nőtt a vallási hovatartozást firtató kérdéseket elutasítók száma, az egyháztagok száma pedig csökkent. Ez biztos.

Viszont a nem válaszolók között még valamennyien lehetnek, akik valamilyen szinten hisznek, de szégyellik bevallani. Ezek arányáról semmit nem lehet tudni.

2017. okt. 11. 12:13
 8/10 anonim ***** válasza:

Kedves Péter 5-6! - nem akartalak megsérteni, kultúrtörténeti korszakokról beszéltem, olyan szempontból csökken az igaz hitet megtalálók száma, és nő a materialistáké. Ha hiszed, ha nem, nem érdekel, hogy te mit hiszel.

Weöres Sándor 'A teljesség felé' című művét ajánlom, létszemléleti szempontból érdemes foglalkozni vele.

2017. okt. 11. 13:26
 9/10 De La Cruse ***** válasza:
41%

A rendszerváltás elött az oktatási anyag része volt a materialista, Isten tagadó életszemlélet gyermekekre való "kényszerítése"

A rendszerváltás után ez olyan nagy mértékben megszünt, hogy ma már a "Márpedig boszorkányok nemléteznek!" Könyves Kálmáni elvtől eljutottunk oda, hogy több bejegyzett boszorkány egyház létezik.

Az emberek úgy vannak összerakva, megteremtve, hogy a természet felettire fogékonyak és azt lehet mondani, hogy maga az ateizmus is vallásként működik és valálos viselkedést produkáltat e tan vallóival.

Szóval csökken de rendesen!

2017. okt. 15. 09:27
 10/10 anonim ***** válasza:

"maga az ateizmus is vallásként működik"

Ezt mindig megpróbálják elsütni a hívők, de egyre kevésbé sikerül.

2017. okt. 17. 01:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!