Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Tanúk miért kerültek el a...

Tanúk miért kerültek el a kellemetlen kérdéseket?

Figyelt kérdés
Ezek a kérdések kiváló lelki tükrök ha elkerülitek ezeket kihagyjátok az életetekből a felismerést.
2017. okt. 6. 11:00
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

"Akkor a tanúk eszesek ? "

Ez a kérdés etanol lehetne a költői kérdések előtt :DD

2017. okt. 6. 18:43
 12/20 anonim ***** válasza:
Khmmm, akarom mondani etalon. (Hol jár az eszem péntek délután? :D)
2017. okt. 6. 18:56
 13/20 KZitus ***** válasza:
0%

Szia

Nincsenek kellemetlen kérdések a számunkra. Csak olyanok, amelyekre érdemes válaszolni, és olyanok, amelyekre nem érdemes.

Ebben is Krisztust utánozzuk.

Tanuljál te is tőle a JÁNOS 19:9, vgy a Máté 27:11-14 -ből. Nagyon sokat mondóak :-)

2017. okt. 6. 20:32
 14/20 A kérdező kommentje:

Milyen jogalapon hasonlítod magatokat Jézushoz ?

A nem válaszolás nem tesz benneteket hozzá hasonlóvá hanem inkább leleplez titeket.

2017. okt. 7. 07:10
 15/20 A kérdező kommentje:

Ha felvesznek egy fehér inget akkor az ugye még önmagában kevés ehhez ?

Mit gondolsz ?

Jel 3:5 Aki győz, az fehér ruhákba öltözik; és nem törlöm ki annak nevét az élet könyvéből, és vallást teszek annak nevéről az én Atyám előtt és az ő angyalai előtt.

2017. okt. 7. 07:18
 16/20 Prókátor ***** válasza:
100%

Kedves KZitus! A Mk 27,11-14-ben Jézus a VÁDAKRA nem válaszol, a János 19-ben pedig az ő kilétét firtató kérdésekre! Pláne, mindez Pilátus (a világi hatalom) kérdéseire. Az jogos, hogy Krisztus gyermekeként lényegtelen, hogy ki honnan érkezett, ki, mi volt korábban. Az is jogos, ha az ember alaptalan, hamis vádakra nem akar válaszolni. De Jézus EGYETLEN választ sem tagadott meg, ami a hittel volt kapcsolatos!!!! Pedig sokszor próbálták, sokféle képpen csőbehúzni, de egyetlen alkalommal sem kerülte el a választ. Sőt! Válaszaival inkább megdöbbentette a hallgatóságát, akik gyakran vonták le a következtetést, hogy úgy tanít, mint akinek hatalma van, nem pedig úgy, mint a farizeusok!

Szóval elmenekülni a kellemetlen hitbéli kérdések elől gyávaság, vagy a vádak igazságának hallgatólagos elismerése!

2017. okt. 7. 10:32
 17/20 KZitus ***** válasza:

Kérdező

Írod:

Ha felvesznek egy fehér inget akkor az ugye még önmagában kevés ehhez ?

Mit gondolsz ?

Jel 3:5 Aki győz, az fehér ruhákba öltözik; és nem törlöm ki annak nevét az élet könyvéből, és vallást teszek annak nevéről az én Atyám előtt és az ő angyalai előtt.

Te tényleg azt gondolod, hogy a Jelenések 3:5-ben írt "fehér ruha", az fehér inget jelent neked? :-)

A Biblia azt írja a "fehér ruháról": "Igen, megadatott neki, hogy fényes, tiszta, finom lenvászonba öltözzön, mert a finom lenvászon a szentek igazságos cselekedeteit jelenti” Jelenések 19:7, 8.

2017. okt. 7. 19:33
 18/20 anonim ***** válasza:
Ni, és hol van Prókátor kommentjére a válasz? Mert az nagyon is biblikus volt. Vagy azt elegánsan figyelembe se veszitek? Hja, hogy pont erről szólt a kérdés?
2017. okt. 7. 20:03
 19/20 A kérdező kommentje:

K.Zitus

Nem gondolom hanem ezt a hasonlatot azért írtam hogy felismerd

ha te vagy ti nem válaszoljátok meg a kellemetlen kérdéseket akkor az nem egyenértékű azzal amikor Jézus nem válaszolt Pilátus kérdésére.

Ahogy egy fehér ing felvétele sem tesz önmagába győztessé mert ahhoz több kell szellemi tartalom

(fehér ruha-szentek igazságos cselekedetei)

amely egy ing felvételében ugyanúgy nincs meg amikor leutánozzátok Jézust a nem válaszolásban

(ebben sincs meg) ez egy utánzás és ez nem tesz benneteket hasonlóvá Jézushoz bármennyire szeretnéd azt gondolni mert nálatok sincs meg mögötte a szellemi tartalom ahogy a fehér inges példanál sincs, viszont van nálatok terelés és önleleplezés.

2017. okt. 8. 06:17
 20/20 anonim ***** válasza:
100%

"Szia nincsenek kellemetlen kérdések a számunkra. Csak olyanok, amelyekre érdemes válaszolni, és olyanok, amelyekre nem érdemes.

Ebben is Krisztust utánozzuk. "

Tehát, sokban követitek Krisztust? Nézzük csak: János evangéliuma 10:30 Krisztus mondja: "Én és az Atya egy vagyunk." János evangéliuma 14:6 Krisztus mondja: "Én vagyok az út az igazság és az élet, SENKI sem juthat az Atyához csakis én általam." János evangéliuma 14:9 Krisztus mondja Fülöp azon kérdésére, hogy mutassa meg nekik az Atyát: "Annyi ideje veletek vagyok és nem ismertél meg még Fülöp?" Máté evangéliuma 10:14 Krisztus mondja: "És ha valaki nem fogad be titeket, és nem hallgatja a ti beszédeteket, mikor kimentek abból a házból, vagy városból, lábaitok porát is verjétek le." Lukács evangéliuma 10:7 Krisztus mondja: "Ne járjatok házról házra." János evangéliuma 10:30 TI mondjátok: Jézus NEM egyenlő az Atyával, Jézus Mihály arkANGYALLAL egyenlő. János evangéliuma 14:6 TI mondjátok: "Jézus, nem az út az igazság és az élet, mert CSAK Jehova által járúlunk az "atyához"." Máté evangéliuma 10:14 TI mondjátok: "bemegyünk, ha törik ha szakad, mert át kell adni azt, amit a vének ránk bíztak, az Őrtornyot, és beszélni kell az Őrtorony szerint." Máté evangéliuma 10:7 TI mondjátok: "Itt maradunk míg világ a világ és a városból egy tapottat sem mozdulunk." Tehát kedves Zitus, miben követitek Jézust, aki a testben való Krisztus? :)

2017. okt. 8. 23:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!