Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Tényleg vannak akik azt...

Tényleg vannak akik azt hiszik, hogy Jézus egy angyal?

Figyelt kérdés
A napokban hallottam erről először, és egyszerűen nem tudom megérteni. A Fiúról folyamatosan úgy beszél a Szentírás, mint aki különb mindenféle angyalnál, aki eleve nem is teremtmény. Mi alapján hiheti angyalnak bárki is?
2017. szept. 30. 11:28
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Máté 3,11-17 (Károli)

Én ugyan vízzel keresztellek titeket megtérésre, de a ki utánam jő, erősebb nálamnál, a kinek saruját hordozni sem vagyok méltó; ő Szent Lélekkel és tűzzel keresztel majd titeket. A kinek szóró lapát van az ő kezében, és megtisztítja az ő szérűjét; és az ő gabonáját csűrbe takarítja, a polyvát pedig megégeti olthatatlan tűzzel. Akkor eljöve Jézus Galileából a Jordán mellé Jánoshoz, hogy megkeresztelkedjék ő általa. János azonban visszatartja vala őt, mondván: Nékem kell általad megkeresztelkednem, és te jősz én hozzám? Jézus pedig felelvén, monda néki: Engedj most, mert így illik nékünk minden igazságot betöltenünk. Ekkor engede néki. És Jézus megkeresztelkedvén, azonnal kijöve a vízből; és ímé az egek megnyilatkozának néki, és ő látá az Istennek Lelkét alájőni mintegy galambot és ő reá szállani. És ímé egy égi hang ezt mondja vala: Ez amaz én szerelmes fiam, a kiben én gyönyörködöm.

2017. szept. 30. 18:17
 12/20 anonim ***** válasza:

Ha valamit kértek az én nevemben, én megcselekszem azt. Ha engem szerettek, az én parancsolataimat megtartsátok. És én kérem az Atyát, és más vígasztalót ád néktek, hogy veletek maradjon mindörökké. Ama vígasztaló pedig, a Szent Lélek, a kit az én nevemben küld az Atya, az mindenre megtanít majd titeket, és eszetekbe juttatja mindazokat, a miket mondottam néktek.

János 14:14‭-‬16‭, ‬26 HUNK

[link]

2017. szept. 30. 18:20
 13/20 anonim ***** válasza:

Ha az "angyal"szó eredeti jelentését-isteni hírnök-tekintjük,Jézus valóban angyal,de NEM TEREMTMÉNY!

Mint Isten küldötte egyedül hitelesen bemutatta Isten jellemét,s ebben leginkább azt a felfoghatatlan szeretetét,hogy lénye egy darabjaként feláldozta életét azokért,akik hisznek benne.

2017. szept. 30. 19:09
 14/20 anonim ***** válasza:
Érdekes, hogy a különböző csoda tételek, gyógyítások Jézus nevében történtek, és nem egy kitalált név nevében. Nincs róla tudomásom, hogy bármelyik angyal nevében lehetne csodákat cselekedni.
2017. szept. 30. 19:28
 15/20 anonim ***** válasza:

coccomaci

"...Ezt mondja az Ámen, a hű és igaz bizonyság, az Isten teremtésének kezdete"

Jel 3, 14 -re:

Kol 1

15 Aki képe a láthatatlan Istennek, minden teremtménynek előtte született;

16 Mert Ő benne teremtetett minden, ami van a mennyekben és a földön, láthatók és láthatatlanok, akár királyi székek, akár uraságok, akár fejedelemségek, akár hatalmasságok; mindenek Ő általa és Ő reá nézve teremttettek;

17 És Ő előbb volt mindennél, és minden Ő benne áll fenn.

18 És Ő a feje a testnek, az egyháznak: aki a kezdet, elsőszülött a halottak közül; hogy mindenekben Ő legyen az első;

19 Mert tetszett az Atyának, hogy Ő benne lakozzék az egész teljesség;

Ezt megerősíti Péld 8, 22: Az Úr az ő útának kezdetéül szerzett engem; az ő munkái előtt régen.

Helyes fordítást kéne használni.

Ennek tekintetbe vételével el kéne fogadni a Szentháromságot.

2017. szept. 30. 20:43
 16/20 anonim ***** válasza:
0%

Isten egy volt mindig is, és soha nem volt háromság része.

Maga Jézus is Isten egyedüliségére utalt.

(János 17:2, 3) . . .. 3 Az pedig az örök élet, hogy ismeretet szerezzenek rólad, az egyedüli igaz Istenről,. . .

ez összhangban van a Biblia többi részével, ahol Isten egyedüli Istensége volt mindig tanítva, és kiemelve, már a valamikori választott nemzete idején is, a fia vállalt egy felelősség teljes feladatot azért, hogy hozzájáruljon az Atyja nevének megszenteléséért, jogos uralkodásának támogatásáért, és az Ádám utódainak megmentéséért.

Jézuson keresztül lehet ezt az ismeretet megszerezni.

Ugyan is ahogy idézted is, vissza tükrözte Atyja személyiségét, hogy az emberek megismerjék, és megbékéljenek vele.

Jézus nem saját magát képviseli, vagy nem saját magát akarja az emberekkel megismertetni.

S ahogy az örök élet két személy megismerésén alapul, jól látható, hogy a harmadik "személy" megismerése, vagy megszemélyesítése felesleges.

Így ez le csökken két személyre. Ezen belül is az egyik szeretné a másikat utánozva megismertetni, mert maga az Atya nem fog emberi alakzatban az embereknek megjelenni, hogy ez által ismerjék meg.

ez összhangban van azzal amit Mózesnek mondott:

(2Mózes 33:20) . . .Nem láthatod arcomat, mert nem láthat engem ember úgy, hogy életben maradjon.”

Isten személyiségét, gondolkodás módját, szándékát,

Jézus igyekezett lefordítani az emberek nyelvére.

Ezért fontos megismerni Jézust, mert ez által kapunk képet az Atyjáról, ez a célja Jézus életének eljövetelének, és nem az, hogy Istenséget faragjon magából és összemossa magát a Teremtővel, és egy "harmadik" személlyel.

2017. szept. 30. 21:24
 17/20 A kérdező kommentje:

"Ez nem igaz. Jézusnak hódolattal és engedelmességgel vagy szolgálattal voltak. Imádatot soha senki nem mutatott neki."

Őszintén kérdezem, te olvastad valaha a Bibliát? Mert ha igen, hogy állíthatsz ekkora butaságot?

Zsidók 1:6

"Viszont mikor behozza az ő elsőszülöttét a világba, így szól: És imádják őt az Istennek minden angyalai."

Lukács 24:52

"Ők pedig imádván őt, visszatérének nagy örömmel Jeruzsálembe"

János 9:38

"Az pedig monda: Hiszek, Uram. És imádá Őt."

2017. szept. 30. 22:59
 18/20 anonim ***** válasza:

S ahogy az örök élet két személy megismerésén alapul, jól látható, hogy a harmadik "személy" megismerése, vagy megszemélyesítése felesleges.

Máté evangéliuma 28/19

Menjetek hát,és tegyetek tanítvánnyá minden nemzetből való embereket,kereszteljétek meg őket az Atyának,a Fiúnak és a Szent Szellemnek nevében.

Nekem úgy tünik,hogy a 3. személy megismerése is nagyon fontos,mivel Jézus a Szent Szellemet sem hagyja ki a felsorolásból.

János evangéliuma15/26

Amikor megérkezik a segítő,akit elküldök majd nektek az Atyától,az igazság szelleme,amely az Atyától jön,az tanúskodni fog rólam.

Ebből megtudhatjuk,hogy a Szent Szellem az Atyától jön,és Jézus küldte.

János evangéliuma 16/13

Amikor azonban megérkezik az, az igazság szelleme,+ bevezet titeket a teljes igazságba, mert nem önmagától indíttatva szól majd, hanem azt szólja, amit hall, és kijelenti nektek az eljövendő dolgokat.+ 14 Az majd megdicsőít engem,+ mert az enyémből fog kapni, és kijelenti azt nektek.+

Nem magától szól,hanem azt szólja,amit hall.Kijelenti az eljövendő dolgokat,és Jézust dicsőíti.

De hogy te is lásd azt,hogy milyen fotos a Szent Szellem munkája itt a földön,nézzünk meg pár igeverset az Apostolok cselekedeteiből.

Cselekedetek2/17

‚És az utolsó napokban — ezt mondja az Isten — kitöltök az én szellememből+ mindenfajta testre, és fiaitok meg leányaitok prófétálni fognak, ifjaitok látomásokat látnak, és véneitek álmokat álmodnak;+ 18 és még rabszolgáimra és rabszolganőimre is kitöltök szellememből azokban a napokban, és prófétálni fognak.

Minden testre kitölt Isten az Ő Szelleméből.Így nem igaz az a feltételezés,hogy a Szellemi ajándékok megszüntek az utolsó apostol halálával.

Cselekedetek10/19

Miközben Péter a látomáson tűnődött, a szellem+ így szólt: „Íme, három férfi keres.

Szent Szellem szólt Péterhez.

Cselekedetek 13/2

Amint ezek nyilvánosan szolgáltak+ Jehovának, és böjtöltek, a szent szellem így szólt: „Válasszátok külön nekem mindenki közül Barnabást és Sault+ arra a munkára, amelyre elhívtam őket.”

Cselekedetek16/6

Ezenkívül Frígián és Galácia+ vidékén mentek át, mivel a szent szellem megtiltotta nekik, hogy Ázsia tartományban szólják a szót. 7 Továbbá, amikor leértek Míziába, megkísérelték, hogy Bitíniába+ menjenek, de Jézus szelleme nem engedte nekik.

Cselekedetek20/22

Most pedig, íme, a szellemtől elkötelezve+ Jeruzsálembe utazom, noha nem tudom, mi történik ott velem, 23 kivéve, hogy a szent szellem+ városról városra újra meg újra tanúskodik nekem, amikor azt mondja, hogy bilincsek és nyomorúságok várnak rám.

Megjelenítette a bekövetkezendőket Pálnak.

Cselekedetek21/10

Mialatt pedig jó egynéhány napot maradtunk, egy Agabusz+ nevű próféta jött le Júdeából.

11 Odajött hozzánk, felvette Pál övét, megkötözte a saját lábát és kezét, és ezt mondta: „Így szól a szent szellem: »Azt a férfit, akié ez az öv, így fogják megkötözni+ a zsidók Jeruzsálemben, és a nemzetekből valók kezébe adják

2017. szept. 30. 23:49
 19/20 anonim ***** válasza:
0%

A "segítő" nem személy. Az hogy személyesítve van valami a Bibliában, vagy más irodalomban, attól még nem az.

Vegyük például ezt a verset:

(Jóel 2:28) 28 Azután kitöltöm az én szellememet . . .

(Példabeszédek 1:23) . . .kiárasztom rátok szellememet, megismertetem veletek szavaimat. . .

(Ézsaiás 42:1) . . .Szellememet adtam belé.. . .

Ezekből a versekből is jól látható, hogy Isten szelleméről beszél, amiből emberek is kaphatnak, hogy bizonyos dolgokat eltudjanak végezni.

Nem egy harmadik személyt tesz bele részekre osztva emberekbe, hanem Isten természet feletti képességéből kapnak.

Ha például magyarul azt mondjuk, hogy „a törvény nevében”, vagy „a cég nevében”, akkor sem arra gondolunk, hogy a törvény vagy a cég személy.

A szent szellemnek nevében” keresztelkedik meg, az azt jelenti, hogy elismeri, hogy ez a szellem Istentől származik, és hogy az Ő akaratával összhangban működik.

2017. okt. 1. 08:12
 20/20 anonim ***** válasza:

Coccomaci ezt írod:

Ha például magyarul azt mondjuk, hogy „a törvény nevében”, vagy „a cég nevében”, akkor sem arra gondolunk, hogy a törvény vagy a cég személy.

A szent szellemnek nevében” keresztelkedik meg, az azt jelenti, hogy elismeri, hogy ez a szellem Istentől származik, és hogy az Ő akaratával összhangban működik

Felvilágosítanál mert engem nem ragyog be az őrtorony hatalmas villágosága

mint titeket ezért mi kivülvalók csak árnyékban olvashatunk Bibliát

(Szerencsére)

Hogy ha azt mondjuk az Atya Fiú

Szent Lélek nevében akkor az első kettő személy a harmadik miért nem ???

Ekkora bolondságot ha nem írtad volna oda a neved akkor is tudtam volna ez egy őrtorony tévtanítás.

2017. okt. 1. 14:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!