Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi a véleményetek a Felházról?...

Mi a véleményetek a Felházról? Valakinek esetleg tapasztalatok?

Figyelt kérdés

2017. szept. 27. 23:03
 1/10 anonim ***** válasza:
59%

A bibliai értelemben nevezett "felház"a palesztínai lapostetős házak tetője.

Dél-Kalifornia klímája kb.olyan,mint az.

A nappali hőségtől bent estére elviselhetetlen meleg van AC nélkül,viszont kint,már naplement után 2-3 órával kellemes az idő.

A kint tartózkodás,nyilván nem túl biztonságos,az éjjeli ragadozó madarak miatt,de hősölni feltétlen kellemes odafent.

Szintén kiváló fent, egy ágy félén heverni,nézni a csillagos eget,és meditálni,imádkozni az ottani magányban.

A"felház"egy részében sok helyen fedett részt,esetleg szobát is kialakítottak,a fent említett adottságai miatt

2017. szept. 27. 23:31
 2/10 anonim ***** válasza:
74%

Én csak egy pár videót néztem meg a facebookon róluk. Az szimpatikus, hogy felvállalják, hogy akár nevetségessé is válnak Jézus nyilvános hirdetése miatt. Látszik, hogy nagyon buzgóak és lelkesek.

Az viszont nem derült ki számomra ezekből a videókból, hogy mi az üzenetük lényege. Attól is tartok, hogy ez egy eléggé érzelem vezérelt dolog, és az érzések bár fontosak, egy dologra biztos nem jók: hogy megmondják, mi az igazság.

Az is furcsa, hogy azt mondják, egy alkalom hatására emberek térnek meg, és "beszeretik" őket a közösségbe. Én egy-két óra ismeretség alapján biztos, hogy nem vennék be egy vadidegent az egyházunkba. Az első században még egységes üzenete volt a kereszténységnek, ma már ahány egyház annyi elképzelés és tanítás az üdvösségről. Ma nem lehet egy-két óra alatt elmondani a Biblia lényegi üzenetét.

Egy ilyen robbanásszerű létszámnövekvés megkívánná, hogy frissen megtért emberek kerüljenek vezető pozícióba, amelyet a Biblia megtilt (1Tim 3:6).

Végül elég valószínű, hogy ez a kezdeményezés valami káoszba fullad. Egy nagy létszámú, stabil egyházat nem lehet hetek-hónapok alatt felépíteni, és kipróbált, hitükben érett vezetők nélkül kérdéses, hogy mi lesz ebből.

2017. szept. 27. 23:55
 3/10 anonim ***** válasza:
37%

Nehezen lehet véleményünk, ha még a Felház "tagjainak" (nem pontos szó a tagság) sincs véleményük saját magukról. Szóval képtelenek definiálni önmagukat, mint közösség. Kicsit olyannak tűnnek, mint akik a frissen szerzett élmény mámorában úsznak, megpróbálják feltalálni mind azt, amit az Egyház már kétezer éve hirdet, Krisztus Örömhírét.

Tehát a tanításukról, ami a legfontosabb lenne, nem lehet beszélni, hiszen nincs nekik.

Majd talán idővel leülepszik és letisztul bennük a mostani katyvasz, és kialakul x+1-edik neoprotestáns közösség.

Vagy kiábrándulnak belőle a tagok és felbomlik, mert nem adta meg azt az egyszerű, de nagyon tiszta hitet, amire az istenkereső embernek szüksége van. Az ópium sem adja meg azt az örömet, amiért használják, csak ideig s óráig nyújt bódulatot.

2017. szept. 28. 00:29
 4/10 anonim ***** válasza:
A mi gyülekezetünkből van, aki szokott járni oda, én is tervezem, hogy ha majd már tudok, akkor elmegyek, mert idáig csak jót hallottam.
2017. szept. 28. 06:06
 5/10 anonim ***** válasza:
Orbán fia alapította gyülekezet. Afrikában szállta meg az ihlet. Legalább is ezt mondja.
2017. szept. 28. 07:56
 6/10 anonim ***** válasza:
67%
Először is ez nem gyülekezet, nem egyház, hanem egy ökumenikus dicsőítő alkalom, elsősorban egyetemistáknak. Én nem ítélem el ezt az egészet, csak mert Orbán fia alapította, senkit sem szabad a szülei alapján megítélni. Nem voltam még, pár videóba belenéztem, ez alapján szimpatikusnak tartom.
2017. szept. 28. 09:19
 7/10 anonim ***** válasza:
65%
Így van, ahogy a hatos válaszoló írta, nem egyház, hanem alkalom, hogy felekezettől függetlenül közösen dicsőítsük, imádjuk Istent és közösen imádkozzunk.
2017. szept. 28. 10:09
 8/10 anonim ***** válasza:
53%

Korábban megnéztem velük pár riportot és általuk készített videót, nos nekem nem az jött le, amit a két előttem szóló írt. Sokkal inkább az, hogy ez még csak egy átmeneti fázis, amiből majd szeretnének tovább fejlődni gyülekezet irányába.

Ha lesz időm, megpróbálom előkeresni pontosan mely videókról beszélek.

Nekem az is nagyon blama, hogy közvetlenül szólt hozzájuk Isten, és szó szerint nyilatkoztatta ki, mit kell tenniük. Ez meg a Szentírás alapján kizárt, hiszen Isten számára mindig az egység volt a fontos, nem az, hogy legyen még egy újabb felekezet.

Egyébként számtalan felekezeti és ökumenikus alkalom, lelkigyakorlat van, amiket papok, szerzetesek, hivatalos és tanult lelkészek vezetnek, nem látom ez mitől lenne jobb. Sőt!

2017. szept. 28. 10:24
 9/10 anonim ***** válasza:
Hozzád szólt már Isten?
2017. szept. 28. 12:58
 10/10 anonim válasza:
0%
Félelmetes és elszomorító is egyben, de egyszer tervezünk a barátommal elmenni egyre, csupán poénból megnézni, hadd érezzük jól magunkat élőben is a videók után. :D
2017. szept. 28. 18:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!