Melyik egyház az, amire Jézus rábízta az emberek tanítását, stb?
Ez kb. olyan kérdés, mintha azt kérdeznéd, hogy melyik kórházra van rábízva a vakbélműtétek elvégzése.
De nem lehet egyetlen ilyen kórházat megnevezni, sok helyen el tudják végezni a vakbélműtétet.
Persze annyiban sántít a hasonlat, hogy a lelkek megmenése bonyolultabb, mint egy rutinműtét, de olyat nem fogok mondani, hogy csak a mi egyházunk képes (Istennel) lelkeket megmenteni.
Jézus be se menne egy bálványtemplomba.
Krisztus teste az egyház, amely hívők közössége nem egy felekezeten belül van, hanem elszórtan itt is ott is.
A saját gyülekezetemmel kapcsolatban azt tudom mondani amit tapasztaltam. A hitgyüliben vannak szolgálati ajándékok a hívők tökéletesitésére. Olyan erkölcsileg fedhetetlen elöljárók akik a külvilág előtt is támadhatatlanok és megbecsült emberek, akikre szívesen fel lehet nézni mint a nyáj példányképeire, és lehet növekedni ismeretben.
A te logikád szerint a szobrokkal és domborművekkel díszített Jeruzsálemi Templomba se ment volna be, pedig járt ott.
Egyébként miért nem a kérdésre válaszolsz?
A Bibliában megnevezi Isten azokat akikre rábízta ezt feladatot, mind a Héber iratokban, mind a Keresztény iratokban:
(Ézsaiás 43:7) 7 mindenkit, aki nevemről neveztetik, és akit dicsőségemre teremtettem, akit megformáltam, igen, akit megalkottam.«
(Ézsaiás 43:10, 11) 10 „Ti vagytok az én tanúim — ez Jehova kijelentése —, igen, szolgám, akit kiválasztottam, hogy ismerjetek és higgyetek bennem, és megértsétek, hogy én ugyanaz vagyok. Előttem Isten nem formáltatott, és utánam sem lett egy sem. 11 Én, én vagyok Jehova, és rajtam kívül nincs megmentő.”
(Cselekedetek 15:14) 14 Simeon részletezte, hogyan fordította először az Isten a figyelmét a nemzetekre, hogy népet szerezzen közülük a nevének.
Jehova a nevével ajándékozta meg a népét, ezzel azonosítja is.
"A hitgyüliben vannak szolgálati ajándékok a hívők tökéletesitésére."
És vannak átkok a haragosokra. Hol írja azt a Biblia, hogy embernek van joga ítélni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!