Keresztény testvérek, mi a véleményetek arról, ha egy keresztény rendszeresen szidalmazza a regnáló kormányt? Szerintetek ez biblikus?
Ne keverd a szezon a fazonnal. Ahhoz, hogy kritizáljam a kormányt, nem kell bűntelennek lennem, tekintettel, hogy senki sem bűntelen.
Jézus egyetlen esetben mondta ezt a "ha bűntelen vagy" kitételt, amikor egy parázna asszonyt halálra akartak kövezni (tehát az efféle ítélkezésre vonatkozik csak(!)). Sőt ítélkezhetünk is a kormány felett, minen 4. évben van erre lehetőség, sajnos sokan nem élnek vele.
A példád és érvelésed továbbra is hamis és értelmetlen.
Megpróbálom neked röviden, néhány példán keresztül elmagyarázni, hogy mi történik. De ez lesz az utolsó hozzászólásom ennél a kérdésnél, mert semmi köze már a valláshoz.
1. Külföldről veszek kekszet, 300 forintnak megfelelő összegért /zacskó. Ezt neked 400 Ft-ért adom. Közben én egy állmi vállalat lennék, amit pontosan nem ismert háttérel kiszerveztek és az árucikk gáz, a különbözetet meg te fizeted ki minden hónapban.
2. Elvállalom, hogy kitapétázom a szobádat 1000 Ft / m2 áron. 30 m2-t kellett tapétázni, majd mindenféle plussz költségekre hivatkozva leszámlázok 60000 Ft-ot. Helyettesísd be a vizes vb-t, 2-szeres költség meg 3-szoros lett, vagy bármelyik stadiont, egyéb beruházást.
3. Egy adott munkában elvileg egy szakember vagyok, így töltöm be a munkakört is, de külsős tanácsadó cégekhez milliókért kiszervezem a munkát, közben én is megkapom a jó kis fizetést. Helyettesísd be a minisztériumokat, a számtalan államtitkárságot és a különböző haveri tanácsadó cégeket, akik sok-sok millióért másolnak le már korábban megírt tanulmányokat a kazah juhtenyésztésről.
Valóban, olyan értelemben nem lopnak, hogy betörnek a MNB-be (bár az ott elközpéntelenült forintok is megérnek egy misét), de szépen elcsorognak az álatlunk befizetett adóforintok. Sőt, a németek által befizetett eurók is, amit uniós források biztosítanak, csak nem ér célba (pl. felzárkóztató programok).
Ez nem a lehetőségek kihasználása, ez lopás. Lehetőség kihasználása az lenne, hogy felveszi az utazási támogatást a parlamenti képviselő. Vagy ingyen eszik a parlamenti büfében.
Nekem mindezt nem veszi be a gyomrom, ha te szeretnél asszisztálni hozzá, tedd. Felőlem a fizetésedet is átutalhatod nekik, hogy támogasd őket.
Azt pedig visszautasítom, hogy bennem bármilyen irígység lenne, vagy én is így tennék. Nem tennék így, van gerincem. Ha egy ember eszét elveszi a pénz, a hatalom, akkor nem alkamas ellátni feladatát és egy normális országban azonnal leváltanák.
Látom, azért ez a kérdéskör sem egészen tiszta. A kormányok között még véletlenül sem az tesz különbséget, hogy lopnak-e, vagy nem, az sem igazán, hogy mennyit. Mindegyik ráteszi a kezét arra, amit elér, mert a kormányokban bűnös emberek ülnek, akik kísérthetőek anyagi javak által, hatalom által, dicsőség által. Ha csak ennyit megértetének az emberek, már az is nagy előrelépés lenne, mert nehezebb volna őket fanatizálni. Elárulom, hogy nemcsak Közép-Kelet-Európában lopnak a politikusok, és nemcsak tőlünk keletre. Nyugat-Európában és Amerikában is lopnak a politikusok, megvesztegethetőek, mert a Biblia figyelmeztetésével szemben pénzt fogadnak el, ami elfordítja az igazságot. A politikusok már csak ilyenek. Egyetértek azzal, hogy sok kormányt kritizáló ember ugyanezt tenné a helyükben, és a valódi problémájuk az, hogy ők nem férnek hozzá a húsosfazékhoz. Volt nekem egy munkatársam, aki rendszeresen kritizálta az aktuális kormányt, akkor éppen a Horn-kormányt. Mikor megkérdeztem, hogy ő mit tenne, ha ott lenne, azt mondta, hogy ő is lopna. Legalább őszinte volt.
Én azt gondolom, hogy amikor valaki a politikai életbe lép, nem azért megy oda, hogy lopjon, hanem naivan áll a dologhoz. De amikor ott van, mindig olyan döntéseket hoz, amelyek kedveznek neki is. Szerintem a legtöbb politikus nem akar nekünk rosszat. Azt szeretnék, ha nekünk is jól menne, de a döntéseiket mégiscsak a saját érdekeiknek, na meg a szponzoraiknak megfelelően hozzák meg, a végére pedig csak annyi marad, amennyit tapasztalunk. Az alapvető tévedés az, hogy ha a másik párt kerülne hatalomra, az máshogy csinálná. Na, ez az igazi naivitás, ami még soha nem működött, mióta világ a világ. A kommunisták is "jól" indultak. Elvették a gazdagok gazdagságát, és őket kezdték nyomorgatni. Megtudták az addig jó módban élők, hogy milyen elnyomottnak lenni. A baj csak az volt, hogy szegény Sziráky Lucy és hasonlók is osztoztak a sorsukon, akiknek azelőtt is rosszul ment. Ja, és a pórnép sem élt sokkal jobban. Kik éltek jobban? A kommunista vezetők. Hatalomváltás történt. Az alap azonban ugyanaz maradt, csak másik vezetőség mellett, és a demagógia cserélődőtt le.
Nem az a kérdés, hogy ki lop. Mindenki lop, aki odakerül. Aki nem lop, azt még a saját párttársai is kiközösítik, mivel lebuktathatja a többit. Más dolgokban azonban határozott különbségek vannak az egyes irányvonalak között. Amikor az MSZMP volt, akkor rájuk mondták, hogy az emberek vérét szívják, csak még jóval halkabban mondták, mert nem volt tanácsos a megafonba belekiabálni. Szinte szó szerint igaz, amit Hofi mondott, amikor valaki azzal magyarázta a Lenin-szobor eltávolítását a felvonulási térről, hogy "nem egy jó szobor". Hofi azt mondta erre, hogyha ő mondta volna egy évvel korábban ugyanezt, akkor most ő állna a helyén - kitömve. Aztán a rendszerváltás után megtörtént az első szabad választás, és ki lett az első számú közellenség? Antall József. Őt éppen talán nem lopással vádolták meg, de nyilvánvaló, hogy a kormánya nem volt szűz ezen a területen, csak akkor még jobban működtek a régi reflexek, és nem ugyanazzal a hangerővel kritizálták őket, mint manapság. Később Horn Gyula lett a mumus, különösen a Bokros Lajos által elhíresült megszorító csomag következtében. De Gyurcsány Ferenc, Bajnai Gordon sem volt éppen népszerű a maga idejében. Most Orbán Viktor van a célkeresztben. Ha később jön más, akkor az lesz a céltábla.
Az igazi kérdés azonban nem ez. Aki a pór néphez tartozik, mint én, az jól teszi, ha a jólétét nem az aktuális kormánytól várja, mert borítékolható, hogy csalódni fog. Ehelyett abban látom a megoldást, ha az ember egyrészt tervez, másrészt bölcsen használja fel az anyagiakat, és magot vet a jövőjébe. De ha ez mégsem jön össze, akkor sem hibáztat másokat. Az emberiség történelmének nagyobb részében a pórnépnek sokkal rosszabb sorsa volt, mint manapság. Ez a mostani elviselhető, ha nem is kellemes. Nyugat-Európa nem azért él jobban, mert az ottani politikusok és tehetős emberek bármiben is jobbak lennének, hanem többek között azért is, mert Kelet-Európa vérét szívják, miközben az uniós pénzek által infúziót biztosítanak az országoknak, hogy nehogy elvérezzen, vagy túlságosan vérszegény legyen. Ebben nem sok pozitív változást hozhat egy kormányváltás, legfeljebb negatívat, hogy amit még megőrzött az ország a brüsszeli bürokrácia fennhatósága alól, azt is a kezére játszhatják.
A harmadik világban is azért annyira alacsony az életszínvonal, mert velük is ezt tették, csak még szélsőségesebben. Afrikát és Ázsiát a nyugati országok fölözték le, és hagyták magukra kifosztva, amikor kivonultak onnan. Most valami hasonlót igyekeznek Kelet-Európával csinálni. Nem azért lett Magyarország az EU tagja, hogy felemelkedjen, hanem azért, hogy az EU-t emelje fel. A magyar munkaerő a harmadába, negyedébe kerül, mint egy nyugat-európai, ráadásul ezért a pénzért másfélszer, kétszer annyi munkát lehet ráterhelni, például a Merciben, de a többi nyugati cég magyarországi üzemében is. Ráadásul az itt megtermelt árut nem piaci áron értékesíti a "magyar" kft. az anyacég részére, hanem anyagárban, ezért a profit is az anyacégnél keletkezik, vagyis az illetékeket, adókat is Nyugat-Európában fizetik meg a profitból, nem pedgi itt, ahol ténylegesen keletkezne, ha nem trükköznének ezzel. Persze ez is a politika bűne, ugyanis ezen az áron csalogatták ide a külföldi befektetőket az országba. Csakhogy ettől nem fog felemelkedni az ország, mivel nincs is tulajdonképpen magyar ipar, ami felemelhetné. Ez azonban már lezsírozott meccs. Ha baloldali kormány jönne, az történne, hogy amellett, hogy a javak újraelosztásával kezdenék, további engedményeket tennének az EU számára, mégtöbb magyar vért szívhatnának el következmények nélkül.
Heródes Antipás, Nagy Heródes fia, uralkodott Galilea és Perea fölött (Kr. e. 4–Kr. u. 39); ő fejeztette le Keresztelő Jánost (Mt 14,1–12); Jézus rókának nevezte (Lk 13,32). Lásd még: ANTIPÁS (2).
- akkor akik öltönyben lopnak, csalnak, hazudnak, nem nevezhetők Darwin népnyúzó majmainak? A nép zsírján önmagukat hizlaló bádogmalacoknak? A parlament nem egy nyilvános disznóhizlalda? És ne hogy már egy lóversenyt lóversenypályán rendezzenek meg! Mivel tisztelik meg a Hősök terét, ha nem lószarral?! "Hogyha pedig rossznak látjátok azt, hogy szolgáljatok az Úrnak: válasszatok magatoknak még ma, akit szolgáljatok... én azonban és az én házam az Úrnak szolgálunk" (Józsué 24:15)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!