Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hány temploma van közösségedne...

Hány temploma van közösségednek? Mi az értéked?

Figyelt kérdés

Némely közösségeknek két temploma van.Az egyikbe az Utolsó Napok Szentjei járnak,s a másikba,az Utolsó Napok még szetebb szentjei.A te közösséged is több templommal rendelkezik?

Pál apostol is feltette ezt a kérdést a korintusi keresztényeknek:" Vagy nem tudjátok, hogy testetek, amit Istentől kaptatok, a bennetek levő Szentlélek temploma, és ezért nem a magatokéi vagytok?"Számoljátok csak meg,hányan vagytok!Annyi temploma van Isten Lelkének!Hogyan viszonyul,egy istenfélő ember Isten templomához?Hogyan viszonyult Krisztus,Atyja házához?Milyen féltő szeretettel tisztelte azt,és milyen keservesen sírt,amikor annak pusztulása következett!Milyen bálványokat hordasz templomodba,melyeket jobban szeretsz Istennél,talán vagyont,romboló ételeket,italokat,szórakozásokat,netán szenvedélyeket?Isten benned lakik.Kérlek teremts önmagadban olyan otthont,hogy jó érezze magát benned!Vajon kizárhatod-e Őt tested templomából?Van-e hatalmad a mindenütt jelenlévő Istent kizárni akárhonnan?...

Tudósok felfedezték,hogy testünk minden Földünkön megtalálható elemet tartalmaz,az aranytól,a szén atomokig.Mi a te értéked,a tested tartalmazta elemek értéke?Netán az,amit-tanulás,és tapasztalat által- megszerzett tudásod jelent?Amit tettél életed eddigi szakaszában?Amivel gazdagítottad világunkat(felnevelt gyermekeid,felhalmozott vagyonod,átadott intellektuális értékeid)?Mi a te értéked?Pál apostol szerint Isten árazta be értékedet,amikor érted(....ide írd be a nevedet)Fiát,az egyetlent adta,hogy el ne vessz,hanem örökéleted legyen Vele.Talán,a korábbi felsorolás szerin,igen értékes vagy,de hol állnak azok az értékek,a világmindenség Alkotója életéhez viszonyítva?Ez a te értéked!Kérlek gondolj erre,amikor értékválsággal küzdesz önmagadban!

Ezékiás,25 éves korában kezdett uralkodni Júda országában.A fiatal király,megtisztította országát a bálvány istentiszteletektől,és helyreállította a teremtő Isten imádatát.Uralkodása 6.évében,Asszíria leigázta Izrael országát,mert azok elhagyták az igaz Isten imádatát.Júdát is megtámadták Ezékiás uralkodása 14. évében,és hadüzenetet küldtek neki,melyben a Teremtőt Júda Istenét gyalázta.Ezékiás király tisztában volt az asszírok többszörös túlerejével,s ezért a hadüzenetet bevitte Isten templomába,és oltalmat kért Urától.Jeruzsálem városa egyetlen kardcsapás nélkül megszabadult,mert királyuk visszautasította az istenfélelemre intő júdeai üzenetet.Isten angyalai öltek meg 185 ezer asszírt harcost,Jeruzsálemi ostromgyűrűjükben.Az istenkáromló Szanhéribet pogány istenéhez való imádatában ölték meg saját fiai.Ezek után Ezékiás király,halálos betegséget kapott,és Ésaiás próféta által figyelmeztette Isten,hogy rendezze el dolgait,mert meg fog halni.A király,betegágya magányában,sírva könyörgött Isten gyógyításáért,s a próféta,még a város közepéig sem ért,amikor Isten,kegyelmi üzenettel küldte vissza.Meg fog gyógyulni,és 15 évet kap még.A gyógyulás csodajeleként Ezékiás,az árnyék 15 fokkal való visszatérését kérte,és kapta.A csoda jelet minden nemzet tapasztalta,és eljutott a jelenség okának híre,a babiloni királyhoz is.Fia-Meródak-Baladán-követeket küldött hogy megismerje a csodát végrehajtó Istent.Ezékiás,a követeknek megmutatta Júda minden fegyverzetét,kincseit,s az isteni áldásokat,de nem mutatta be Istent,akinek mindazt köszönhette,talán irígységből.A látogatás után érkezett Isten üzenetével,Ésaiás próféta:Minden értékedet el fogja venni Babilónia.Ha Istent tartottad volna legnagyobb értékednek,Isten jóhírét vitték volna.Mivel földi kincseid fontosabbak voltak,azt fogják elrabolni nemzetedtől!

Neked milyen értékeid a legfontosabbak,vagyonod,vagy a fent felsorolt értékeid,netán az üdvösség jó híre.Környezeted azt viszi el tőled,ami legnagyobb értéked,azonban az üdvösséget senki el nem veheti,ha valóban bízol abban.

#templom #érték #dicsekvés #érték válság
2017. szept. 13. 04:54
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

6.Hsz!

Nos,hány temploma van a közösségednek abban a városban,ahova jársz?

Ne írj többet,csak egy hozzávetőleges megdöbbentő számot!

2017. szept. 13. 09:05
 12/17 anonim ***** válasza:

Oké, tehát az a kérdés, hogy ha úgy vesszük, hogy testünk a Szentlélek temploma, akkor az én közösségben hány ilyen templom, tehát hány tag van...? Még pontosabban hány olyan tag van, aki valóban megéli ezt a kapcsolatot Istennel?

Jó kérdés, nagyon sok. De ezt én kívülről nem tudom megállapítani, hogy ki mennyire éli a hitét.

2017. szept. 13. 09:09
 13/17 A kérdező kommentje:

12.Hsz!

Végre valaki elolvasta az első 9 fél sort,és nem irt nagy badarságot!

Egy kérdést azért felvetettél,ami benne volt szintén a 17.sorban:Hol nincs jelen Isten Lelke?Kizárhatja-e egy ember valahonnan,a mindenütt jelenlévő Istent?

Nyilván,nem tud mindenki jelenlétéről,és nem enged mindenki jóra intő halk szavára.

2017. szept. 13. 09:22
 14/17 anonim ***** válasza:
Nem tudom. Nagyon sok. :)
2017. szept. 13. 09:45
 15/17 A kérdező kommentje:

Mi az értéked?

Mi(k)alapján vagy "értékes embernek"nevezhető?

2017. szept. 14. 05:05
 16/17 anonim ***** válasza:
Isten tart annak, mert meg is halt értem. Nekem csak olyan értékeim vannak, amiket ő adott, semmit sem szereztem én. Tőle függök.
2017. szept. 14. 05:44
 17/17 A kérdező kommentje:

16.Hsz!

Ezt így fogalmaztam a fenti magyarázatomban:

"Pál apostol szerint Isten árazta be értékedet,amikor érted(....ide írd be a nevedet)Fiát,az egyetlent adta,hogy el ne vessz,hanem örökéleted legyen Vele.Talán,a korábbi felsorolás szerin,igen értékes vagy,de hol állnak azok az értékek,a világmindenség Alkotója életéhez viszonyítva?Ez a te értéked!"

2017. szept. 14. 17:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!