Muszlim hitűek válaszát várom?
26/L vagyok.nem vagyok megkeresztelve.semmilyen egyházoz nem tartoztam soha, habár mindíg is hittem istenben (vagy valamilyen magasabb erőben).
kb 2 éve kezdődött, hogy hallottam egy arab imára hívó éneket. olyan szinten megérintett mint még soha semmi, rengetegszer hallgattam kerestem ezek után. annyira vonz és hív ez a vallás, de nem tolakodó módon, hanem olyan megnyugvássa tölt el mint azelőtt soha semmi.
annyira magaménak éreztem ezt az egészet, hogy egy muszlim tetoválást is csináltattam, de nem követem semmilyen módon az iszlámot még stb....
jött a következő furcsaság.egy közösségi oldalra felraktam a tetkómat, ahol rám írt egy arab srác, vele sokat beszélgettem erről az egészről.nem akart semmire rávenni stb ...nem ilyesmiről van szó.
mit gondoltok ez véletlen hogy ilyen erővel vonz az iszlám engem?
(mivel tisztában vagyok vele hogy ez a gyakorikérdések.hu, nagyon kérem az iszlám és az isis- t összekeverő embereket, hogy kíméljenek károgó, agyatlan kommentektől.)
"A muszlim hittel van egy apró probléma: ha később ki akarsz térni, azért HALÁLBÜNTETÉS jár.
Én a helyedben meggondolnám."
6-os, kérdező külön kérte hogy a hozzád hasonlók ne írjanak (Idézem: "kíméljenek károgó, agyatlan kommentektől") Az iszlám szerint nem jár ezért halálbüntetés.
"És, az iszlámtól függetlenül, ha egy európai nő egy arab sráccal beszélget, ott nagyon észnél kell lenni. Még ha tényleg csak beszélgetésről van szó, akkor is!
(de egyébként ugyanezt mondám egy indiai vagy akár dél-amerikai esetében is)"
És egy magyar vagy európai srác estében nem kell mondanod semmit ? :) Közöttük nincsenek olyanok akik hátsó szándékkal közelítenek egy nőhöz? :) Biztos nincs közöttük olyan aki csak lefektetni akarja vagy esetleg elmebeteg, csaló, stb.
#5-ös! mit értettél az alatt, hogy túl nagy a szakadék, úgysem tudom megugrani?
ezt nem értem mire írtad?
"És egy magyar vagy európai srác estében nem kell mondanod semmit ? :) Közöttük nincsenek olyanok akik hátsó szándékkal közelítenek egy nőhöz? :)"
Dehogynem, ilyen bárhol lehet. Csak vannak azért különbségek a vérmérsékletben. De nem is ez a lényeg, hanem a kulturális különbségek. Azért veszélyesek ezek az ilyen "interkulturális" ismerkedések, mert rengeteg félreértést, konfliktusforrást rejtenek. Kezdve az apró gesztusoktól, hogy ki mit érez kihívónak vagy éppen tolakodónak, a más udvarlási szokásokon át, a családi viszonyok különbözőségén keresztül az együttélés számtalan problémájáig, ha egyáltalán eljut odáig a dolog. Azt meg ugye gyakorlatból tudjuk, hogy az ilyen kapcsolatok, házasságok nagy részben rosszul végződnek.
Az iszlám esetében pedig sajnos még több a veszélyforrás. Én ugyan nem keverem össze az ISIS-t az iszlámmal, de az ISIS-esek sajnos ezt teszik...
csak azt meséltem el, hogy egy imára hívó ének keltette fel a figyelmemet, az érintett meg, így kezdődött.
maga a vallás is sokkal szimpatikusabb mint a keresztény.
Ha szimpatikusabb, mint a kereszténység (ahol a férfi és nő egyenrangú), akkor hajrá, élvezet lesz neked az iszlám nőként :)
"Ha szimpatikusabb, mint a kereszténység (ahol a férfi és nő egyenrangú), akkor hajrá, élvezet lesz neked az iszlám nőként :)"
Keresztény vallásban a férfi és a nő nem egyenrangú. Csak néhány vers a Bibliából:
"A ti asszonyaitok hallgassanak a gyülekezetben, mert nincsen megengedve nékik, hogy szóljanak; hanem engedelmesek legyenek, a mint a törvény is mondja."
"Hogyha pedig tanulni akarnak valamit, kérdezzék meg otthon az ő férjüket, mert éktelen dolog asszonynak szólni a gyülekezetben."
"Ti asszonyok, a ti saját férjeteknek engedelmesek legyetek, mint az Úrnak."
"De miképpen az egyház engedelmes a Krisztusnak, azonképpen az asszonyok is engedelmesek legyenek férjöknek mindenben."
Az iszlámban viszont valóban egyénrangú a nő és férfi.
"Az iszlámban viszont valóban egyénrangú a nő és férfi."
Egy asszonynak hány férje lehet?
Miért kell eltakarni arcukat?
Az asszony prédikálhat mecsetben?
Igazából pont azokat az igéket idézted, amik jelen vannak a mohamedán vallásban is.
Azt azonban elfelejtetted megemlíteni, hogy az általad írt igék többsége csak egy adott gyülekezethez szólt. Ilyen például a kendő viselésének előírása is. A kereszténységben nő lényegében egyetlen egy nem lehet, pap. De lehet helyette apáca, ami nagyon hasonló szolgálatot jelent. Tehát nincs megkülönböztetés.
Jézusnak is volt számos közeli tanítványa, akik asszonyok voltak. Név szerint is említenek többet. Mohamednek menyiről tudunk és kik voltak?
"Egy asszonynak hány férje lehet?"
Négy, de ennek jó oka van. Szigorú feltételei vannak és bizonyos élethelyzetekben.
"Miért kell eltakarni arcukat?"
Nem kell. Nincs ilyen előírás a Koránbab. Kendő viselése van előírva.
"Az asszony prédikálhat mecsetben?"
Ha arra gondolsz hogy lehet-e női imám akkor igen és taníthatnak is. Nincs ilyen tiltás a Koránban. A mecsetben viszont nők és férfiak külön foglalnak helyet. Arról megoszlanak a vélemények hogy női imam vezetésével elvégezhető-e az ima mecsetben ha vegyesen vannak nők és férfiak is.
"Azt azonban elfelejtetted megemlíteni, hogy az általad írt igék többsége csak egy adott gyülekezethez szólt. Ilyen például a kendő viselésének előírása is."
Igen, a keresztények manapság erre hivatkoznak, holott ez biztos nem igaz. Semmi értelme csak egy adott gyülekezethez vallási előírást címezni. Meg egyébként is ha csak egy adott gyülekezethez szólt az apácák miért hordanak kendőt? Továbbá az utolsó száz évet kivéve, a keresztény viselet része volt a kendő, szóval nagyon is kötelezőnek tekintették a keresztények.
"Jézusnak is volt számos közeli tanítványa, akik asszonyok voltak. Név szerint is említenek többet. Mohamednek menyiről tudunk és kik voltak?"
Muhammed próféta az egész emberiséghez érkezett. Tanítása ugyanúgy vonatkozott nőkre mint férfiakra tehát nőket is tanított. Sok hadisz tesz említést arról hogy nők is kérdéssel fordulnak hozzá. Én úgy tudom Jézus 12 apostola mind férfi volt.
Egyébként a világ első egyetemét egy muszlim nő alapította Marokkóban a 9. században.
Keresztény vallásban a nő nem válhat el, továbbá érdekes versek vannak a Bibliában arra vonatkozóan hogy mit kell tenni a parázna nőkkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!