Jézust vagy Jehovát kell szolgálni?
Jézusról ezt írja Isten szava:
(Héberek 10:5–7) 5 Ezért a világba való bejövetelekor ezt mondja: „»Áldozatot és felajánlást nem akartál, de testet készítettél nekem. 6 Egészen elégő felajánlásokat és bűnért való felajánlást nem helyeseltél.« 7 Akkor ezt mondtam: »Íme! Eljöttem (a könyvtekercsben meg van írva rólam), hogy cselekedjem az akaratodat, ó, Isten.«”
(János 16:28) 28 Eljöttem az Atyától, és idejöttem a világba. . . .
(Héberek 10:9) . . .„Íme! Eljöttem, hogy cselekedjem az akaratodat.” . . .
Vajon Jézus saját magától azért jött, hogy cselekedje a saját maga akaratát? Vagy az Atyjáét?
Az élet forrása, Az Atya soha nem fog testet ölteni, és ide lejönni, mert a világegyetemem irányítását nem hagyhatja ott. ezért küldte a fiát, és nem saját magát.
Jehovát semmiképp maximum csak Jahvét. De Jézus parancsait meg kell tartnai, hiszen ő az Atyától hallotta azokat amiket nekünk tudtunkra adott. Jézus is egy fontos személy mint a 2. isteni személy akárcsak a szentlélek is.
Fogalmazzunk úgy hogy a SZENTHÁROMSÁGOS EGYISTENT kell szolgálni
Azt írja a Biblia, hogy angyalok szálltak alá és szolgálták Krisztust.
Ebből ítélje meg mindenki maga.
Sajnos elfelejted, hogy Isten nem hobbiból, unalomból íratott egy levelet nekünk, akik szeretjük Őt, hanem ebben van minden amit kér tőlünk,
Már pedig Jézus sem és az Izraeliták sem voltak egyénileg Istent imádók, hanem mint egy nép voltak kötelezettségeik.
Izraeliták esetében az áldozat, és a templomi szolgálat, illetve az Isten törvényeivel kéréseivel való elmélkedés, és tettek,
Jézus pedig az első követőivel bevezette a gyülekezeti elrendezést.
Így nem össze vissza élnek az emberek, hanem egy akarattal és vezetés alatt voltak, amit ki is hangsúlyoztak.
(Héberek 10:25) 25 nem hagyva fel egybegyűlésünkkel, mint szokásuk némelyeknek,. . .
Igen, Jézus is bátorításra szorult, és az angyalok azért jöttek, hogy támogassák szavaikkal, hogy erősítsék, biztatták, hogy tartson ki.
Nem nem Istennek végzet imádat, mert Isten fent maradt az égben, Jézus pedig emberként is be mutatta az Atyja iránti szeretetét.
A helyes válasz:Egyiket sem,sőt,még Istent sem kell.
Az igaz,hogy Istent,vagyis a Szentháromságot jó szolgálni,de ebben szabadakaratunk van,tehát nem kell.
@coccomaci!
Nekem, és azt hiszem másnak sem írt...de, mi értjük enélkül is az üzenetet...
Közel 10 éve egy önkéntes segítő csoport tagja vagyok, szabadidőmben, a saját költségemen. Segítünk a helyi rászoruló időseknek, családoknak munkával, élelemmel, pénzzel, ha kell. Katolikus, Református tagjaink is vannak, de egyetlen JT-t sem sikerült segítségre bírni, pedig, amikor becsengettek "téríteni", ezt a lehetőséget minden segítő felvetette... Ja! Bocs! Egy 20 éves srác egyszer eljött rendbe tenni B. Jóska bácsi portáját. Mondjuk: Ő addig volt "rabszolga". Azóta teljes életet él! És, nincs bennem rosszindulat! Csak nézz körül a világban!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!