Miért történik mind ez?
Sziasztok. Sok minden nagyon összezavar, és rengeteg kérdésem van, amikre nem értem a választ. Jó pár éve olvasom a Bibliát, és sokszor kértem Istent, hogy a Szent Lélek által adjon útmutatást, de ha a világot szemlélem, akkor nem értek sok mindent.
Szemlélem a világot, és azt látom, rengeteg ember sikeres tud lenni a szakmájában, a szociális közegében anélkül is, hogy hívő ember lenne, aztán rengeteg ember, aki hívő, ők meg sikertelenek az életben, sem anyagilag, sem szociálisan, társadalmilag nem gyarapodnak.
Természetesen értem, hogy a világi gyarapodás nem egyenlő, azzal, hogy valaki lelki értelemben is gyarapodjon, és ettől még lélekben elveszhet, de akkor sem értem, hogyan lehet, sok nem hívő embernek sokkalta erősebb akarata, és lelki világa, sikere, mint azoknak akik hívők.
Belátom, és vallom, hogy én magamban is kialakult néha irigység ember társaim felé, hiszen igyekvéseim ellenére az Úr előtt, továbbra is ügyetlen maradtam, és sikertelen ott, ahol mások sikeresek, ha valamibe bele kezdtem, kezdek az általában kudarcra van ítélve, nincs önbizalmam, és egyszerűen nem haladok ötről a hatra, hiába is próbálkozok, és igyekszem.
Hívő létedre eléggé "kicsavart" gondolkodásod van, olyan mintha mindent "tükör által homályban néznél", az-az mindent fordítva látsz.
Az igazi siker az, amikor valaki megtér, és elfogadja Urának és Megszabadítójának Jézust, igen, mert ekkor a lelkét mentette meg. Ez kicsiséggel és kiszolgáltatottsággal jár együtt, pont úgy mint Jézus példája ezt mutatja nekünk embereknek.
Az nem siker, amikor hitetlen emberek karriert csinálnak maguknak (sikeresek), mert ez a "siker" ált. a kárhozatba vezeti őket, ha meg nem térnek. Ezt tartanád magad számára is sikernek? Ha igen, akkor még nem tértél meg, akár mennyire is olvasod a Bibliát, mert igazán az tér meg, aki a gondolkodási módját is megtudja változtatni, Jézus szerint.
"Ha pontosan akarnék válaszolni e kérdésedre, akkor azt kellene mondanom, hogy már születésed előtt rontottad meg önzéseddel és felelősség-áthárítással az Istennel való kapcsolatodat.
Ne a múltadra tedd a hangsúlyt, hanem az itt és most élethelyzetedben kell szinkronba hozni a képességeidet, lehetőségeidet és vágyaidat. Meg kell tanulnod REMÉNYBŐL élni! Vagyis egyre átéltebbé kell tenned magad számára azt, hogy olyan vonaton utazol, amely ”TÜNDÉRORSZÁGBA” viszi utasait. Te a ”TÜNDÉRORSZÁGNAK”, vagyis a MENNYEK ORSZÁGÁNAK a gyermeke vagy! Akit ez a remény éltet, az már itt a Földön megtalálta szíve békéjét, és egyre többet ízlelhet meg a hazataláltság öröméből! "
Könyvben: Jézus; A HANG-könyv 4588
Mindig a mi oldalunkon kell keresni a hibát.
Én nem a szűkölködés hanem a bővölködés evangéliumában hiszek:
"én azért jöttem, hogy életük legyen, és bővölködjenek."
"perisszosz": (rendkívüli) fölöslegük legyen...
Ennek (Isten áldásának) a feltétele Isten parancsainak a megtartása, ami az ÚSZ-ben a szeretet törvényében való járás.
Kenneth Hagin azt tanitotta, hogy a következő versben cseréljük ki a kegyesség szót a szeretetben való járásra:
1Tim 4:8 Mert a test gyakorlásának kevés haszna van; de a kegyesség mindenre hasznos, meglévén benne a jelenvaló és a jövő életnek ígérete.
A szeretetben való járás az ami MINDENRE hasznos, még a mostani életünknek is segitségére van. Ha nem járunk szeretetben, az akadálya az előmenetelünknek is.
Ajánlom olvasásra pdf-ben Kenneth Hagintől: "Szeretet az út a győzelemhez"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!