Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért történik mind ez?

Miért történik mind ez?

Figyelt kérdés

Sziasztok. Sok minden nagyon összezavar, és rengeteg kérdésem van, amikre nem értem a választ. Jó pár éve olvasom a Bibliát, és sokszor kértem Istent, hogy a Szent Lélek által adjon útmutatást, de ha a világot szemlélem, akkor nem értek sok mindent.

Szemlélem a világot, és azt látom, rengeteg ember sikeres tud lenni a szakmájában, a szociális közegében anélkül is, hogy hívő ember lenne, aztán rengeteg ember, aki hívő, ők meg sikertelenek az életben, sem anyagilag, sem szociálisan, társadalmilag nem gyarapodnak.

Természetesen értem, hogy a világi gyarapodás nem egyenlő, azzal, hogy valaki lelki értelemben is gyarapodjon, és ettől még lélekben elveszhet, de akkor sem értem, hogyan lehet, sok nem hívő embernek sokkalta erősebb akarata, és lelki világa, sikere, mint azoknak akik hívők.

Belátom, és vallom, hogy én magamban is kialakult néha irigység ember társaim felé, hiszen igyekvéseim ellenére az Úr előtt, továbbra is ügyetlen maradtam, és sikertelen ott, ahol mások sikeresek, ha valamibe bele kezdtem, kezdek az általában kudarcra van ítélve, nincs önbizalmam, és egyszerűen nem haladok ötről a hatra, hiába is próbálkozok, és igyekszem.

2017. szept. 5. 17:44
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
24%

1.Isten nincs (vagy legalább is nem bizonyított létezése),

2.Akik sikeresek,azok nem otthon meresztették a hátsójukat,hanem hajtották a lehetőségeket és rácsaptak bármire,ami pénzt hoz a konyhára.

Ennyire egyszerű.

2017. szept. 5. 17:59
 2/12 anonim ***** válasza:
0%
Isten számára nem fontos ez a világ, csak a lélek világa. Ezért nem törődik azzal, hogy mindenkinek legyenek sikerélményei. Majd a halál után, az a fontos, nem a mostani.
2017. szept. 5. 18:12
 3/12 anonim ***** válasza:
51%

Asáf egyik zsoltára jutott eszembe, aki hasonló érzésekkel küzdött.

(Zsoltárok 73:1–20) 73 Isten jó Izraelhez, a tiszta szívűekhez.  2 Nekem pedig már-már elfordult a lábam, Kevés híja, hogy meg nem csúsztak lépteim.  3 Bizony irigykedni kezdtem a dicsekvőkre, Látva a gonoszok békéjét.  4 Mert nincsenek halálos kínjaik, És hasuk is kövér.  5 Nincs részük a halandók bajában, Nem éri őket csapás, mint más embereket.  6 Ezért nyakláncként viselik a gőgöt, Erőszak borítja őket ruha gyanánt.  7 Szemük kidülled a kövérségtől, Messzebbre jutnak szívük elképzeléseinél.  8 Csúfolkodnak és rosszat beszélnek, Csalásról szólnak fennhéjázva.  9 Az egekre tátják szájukat, És nyelvük bejárja a földet. 10 Ezért visszahozza a népét ide, És kiöntetnek nekik a bőséges vizek. 11 Így szólnak: „Hogy is tudhatná Isten? Van-e ismeret a Legfelségesebben?” 12 Íme, ezek a gonoszok, akik időtlen időkig gondtalanok; Gyarapítják vagyonukat. 13 Bizony hiába tisztítottam meg szívemet, Hiába mosom ártatlanságban kezemet. 14 Egész nap csapás sújt, Minden reggel helyreigazítást kapok. 15 Ha azt mondtam volna: „Én is úgy beszélek”, Íme, csalárdul cselekedtem volna Fiaid nemzedékével. 16 Eltűnődtem, hogy megértsem ezt; Gyötrődés volt ez szemeimben, 17 Mígnem bementem Isten dicső szentélyébe. Tisztán akartam látni jövőjüket. 18 Bizony síkos talajra állítod őket, Romlást hozol rájuk, elbuknak. 19 Ó, mint lettek döbbenetté egy pillanat alatt! Elérte őket a vég, végük lett a hirtelen rémülettől! 20 Mint valami álmot ébredés után, ó, Jehova, Úgy veted meg képüket, midőn felserkensz.

Ez arra tanít minket, hogy ne irigykedjünk azokra, akik sikeresek, hiszen az igazságtalan gazdagság, csak most ad biztonságot némelyeknek, akik ebbe vetik a bizalmukat

Jézus azt mondta, hogy az égben gyűjtsünk kincseket, vagy is olyan dolgokkal foglaljuk el magukat, amivel Jézus uralmát támogatjuk.

2017. szept. 5. 18:20
 4/12 A kérdező kommentje:
#1 Elolvastad, amit írtam? Költői kérdés volt, mert a válaszod alapján nem. Senki nem írtam, hogy itthon ülök, vagy sokan, akik sikertelenek otthon ülnek, hanem a cselekvésben sikertelenek. Elképzelni sem tudom, milyen lelki világod lehet, hogy ilyen modorban írsz, beszélsz másokhoz, azért Isten áldjon.
2017. szept. 5. 18:25
 5/12 anonim ***** válasza:
69%

Akkor kicsit pontosabban:

a siker NEM attól függ, hogy mennyire vagy vallásos.

2017. szept. 5. 18:27
 6/12 anonim ***** válasza:

Én elég sok munkájában jól teljesítő hívő embert látok.

van lelki békéjük, ennivalójuk stb.

A hivő ember munkájával is Istent dicséri, de nem ez a fő célja az életben, hanem az, hogy együtt küzdjön a Jóistennel az emberek lelki üdvéért.

Figyeljen a családjára, rokonaira, szomszédaira stb:)

Ettől nem fog "sikeresnek" látszani, de az élete tartalmas lesz :)

2017. szept. 5. 21:36
 7/12 anonim ***** válasza:

A nehézségek ellenéreis Isten reményteljes jövőt igért nekünk.Gondolj Jób példájára aki nehéz megpróbáltatásokon ment keresztül,de végül Isten bőségesen megáldotta.A Biblia embereinek története a mi történeteinkké is válhatnak,hasonlóan nagy dolgokat a mi életünkben is megtud cselekedni Isten,csak hinni kell benne.

A másik dolog amit fejtegettél,hogy sok ember aki nem hivő és mégis sikeres, boldog a szakmájában-tehát Isten nélkül is befutott életet él.Világi szemmel nézve ez igy van.Vannak céljaik,jó szakmájuk, poziciójuk,anyagi biztonságuk.De ha történne valami ami miatt mindezeket a dolgokat elveszitenék nem biztos,hogy találnának kapszkodót az életben,ellentétben az Istenben hivőkben,akik folyamatos próbatételnek vannak kitéve.Tehát rövidtávon talán úgy tűnik nem trendi és nem kifizetődő hivőnek lenni,hosszútávon azonban ez a legjobb befektetés.Isten a benne bizókat mindig megsegiti.

2017. szept. 5. 22:22
 8/12 anonim ***** válasza:

Akkor először pontosítsunk:

Milyen dolgokban érzed magad sikertelennek,és ügyetlennek?

"Természetesen értem, hogy a világi gyarapodás nem egyenlő, azzal, hogy valaki lelki értelemben is gyarapodjon, és ettől még lélekben elveszhet"

A fizikai és lelki gyarapodás nem zárja ki egymást,sőt egymás segítői is lehetnek.Fizikai szinten nem csak értelmetlen harácsolás van-ami valóban káros lehet a lélekre.

"de akkor sem értem, hogyan lehet, sok nem hívő embernek sokkalta erősebb akarata, és lelki világa, sikere, mint azoknak akik hívők."

Visszakérdezek:Miért feltételezted,hogy egy hívőnek erősebbnek kellene lennie ezen dolgokban?

2017. szept. 5. 22:29
 9/12 anonim ***** válasza:

A Biblia nem ígéri azt, hogy ebben a világban sikeres leszel hívőként.

Sőt!

-Krisztus azt mondja, hogy aki őt követni akarja, az vegye fel a keresztjét. Az apostolok szinte szó szerint meg is tették, mivel üldözték, bebörtönözték, és kivégeztêk őket.

-Pál Apostol olyat is ír 2 Korinthus 4:4-ben, hogy ennek a világnak az istene a sátán!!!

Amit viszont ígér Jézus, hogy ha a szűk és rögös utat végigjárod, akkor helyet készít számodra. Illetve arra kér, hogy ne "földi kincseket", hanem "mennyei kincseket" gyűjtsél, mert a földi kincsek mulandóak ha örökkévalóság távlatában gondokozol.

2017. szept. 5. 22:47
 10/12 A kérdező kommentje:
#8 Igazad van, amit írsz, nyilván ebben, némi előítélet is van bennem, hogy azt feltételezem, hogy aki hívő, nagyobb akaraterővel kell, hogy rendelkezzen. Persze, ha annyira tudnám, hogy mit-miért írok, és nem lennének ilyen kérdéseim, akkor nem kellene itt lennem, és most nem írnék, se fel nem tettem volna a kérdést.
2017. szept. 5. 22:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!