Szakácsként szolgálhatom Jézust?
Nem értem, hogy mi baj lehet a szakács szakmával.
Minden munkával (persze nem a prostikra és hasonlókra gondolok), tettünkel szolgálhatjuk Jézust. Ha csak nem célod megmérgezni másokat.
Van erről is szó a Bibliában, sajnos nem tudom, hol. Talán Szent Pál? A lényege hogy mindenki képességei szerint szolgálja Istent. Valahogy úgy van, hogy "az adományok különfélék , de a lélek ugyanaz". Meg is találtam:
.
"A lelki adományok ugyan különfélék, a Lélek azonban ugyanaz. 5A szolgálatok is különfélék, de az Úr ugyanaz. 6Sokfélék a jelek is, de Isten, aki mindenben mindent véghezvisz, ugyanaz. 7A Lélek megnyilvánulásait mindenki azért kapja, hogy használjon vele. 8Az egyik ugyanis a bölcsesség ajándékát kapja a Lélektől, a másik a tudás adományát ugyanattól a Lélektől, 9a harmadik a hitet kapja ugyanabban a Lélekben vagy pedig a gyógyítás adományát szintén ugyanabban a Lélekben. 10Van, aki csodatevő hatalmat kap, van, akinek a prófétálásnak vagy a szellemek elbírálásának képessége jut osztályrészül. Más különféle nyelveket vagy pedig a nyelvek értelmezését nyeri el ajándékul. 11Mindezt azonban egy és ugyanaz a Lélek műveli, tetszése szerint osztva kinek-kinek."
Négyeske!
Félreértetted.
Nem étterem-tulajdonosnak készül.
Szakács szeretne lenni!!!
Neki mi a túró köze lenne ahhoz, hogy a főnöke az ételmaradékkal mit csinál. Ne rakj már neki rögtön az induláskor keresztbe!
Semmilyen szakma ellen nincs Istennek kifogása, ha erkölcsi téren nem ütközik alapelvekkel, amit Isten felállított.
Egy szakács, nem tesz erkölcstelen dolgokat, ha csak nem mérgezi meg a vendégeket.
Az első században is voltak különböző szakmában jártas emberek, Mint halászok orvosok, sátorkészítők, üzlettel rendelkezők.
A Lényeg mindig az volt, hogy szántak a szabad idejükben Istenre időt.
Természetesen igen.
Arra kell ügyelned,hogy munkáddal ne embernek,hanem Istennek szolgálsz,s így az emberek által láthatatlan helytelen dolgokat Ő látja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!