Mi a véleményetek Jehova Tanúiról? Voltak már nálatok?
Tanácsok Jehova Tanúinak avagy milyen az ideális Tanú?
1. Legyen valami nagyon bűnös dolog az életedben. Mint pl. cigiztél a klotyóban a suliban, megnézted egy jó csaj seggét az utcán, heavy metal-t hallgattál, önkielégítettél, ateista vagy, stb. Szóval van választék bőven.
2. Ne legyenek vallástudományi ismereteid vagy mondjuk sokkal meggyőzőbb, ha okkultista dolgokkal foglalkoztál jó sokáig.
3. Legyél lelkileg sérülékeny, könnyen befolyásolható és akaratgyenge. Nem árt, ha van valamilyen családi problémád is. Közeli hozzátartozó halála előny.
4. Az őrtorony minden szavát szó szerint értsd. Amit mond, azt megkérdőjelezni szigorúan tilos.
5. Amire a tanúk rábólintanak, arra te is bólints rá, nehogy tévelygőnek nézzenek.
6. Amit a szektában mondanak a társaid, vezetőid azon elgondolkodni szigorúan tilos, azt el kell fogadni mindenféle kritikai gondolkodás nélkül.
7. Ha más vallásúakkal vagy ateistákkal találkozol, őket alacsonyabb rendűnek kell tekinteni, hiszen az igazságot úgyis mi tudjuk, ők csak elveszett tévelygők.
8. Ellenvetés nélkül el kell fogadnod, hogy mi vagyunk a tökéletes tudás és igazság birtokosai, mindenki más tévelygő, még az 5 diplomával rendelkező PhD egyetemi profoknál is okosabbak vagyunk, ők hozzánk képest nullák.
9. Ha leállnak veled vitázni, akkor kezd el az illető személyiségét támadni, hogy démonizált tévelygő, akit az Őrtorony Jehovája meg fog semmisteni, ha nem csatlakozik a mi szektánkhoz. Mert így a konkrét teológiai témáról el tudod terelni a szót, és nem fogsz rájönni, mekkora tudatlan is vagy a saját hitedhez.
10. Egy külső véleményt szigorúan csak akkor fogadhatsz el, ha a szektavezetőd arra azt mondja, hogy igaz. Egyébként vesd el, még ha teljesen egyértelmű, kézzelfoghatóan és tudományosan bizonyítható és logikus.
11. A szektádat kritizáló véleményt (legyen az írott vagy szóbeli) még véletlenül se hallgasd meg, mert akkor rájöhetsz arra, hogy milyen szépen kihasználtunk téged.
12. A 11-es pont nem volt egyértelmű? Húzz már el innen!!
Azoknak, akik kivannak attól, hogy Jehova Tanúi csengetnek, és beszélgetni szeretnének a Bibliáról, azt javaslom, őszintén mondják el a véleményüket.
Akik nem akarnak ajtót nyitni, azoknak azt javaslom, tegyék meg, és szintén mondják el a véleményüket, mert akkor úgy vesszük, hogy nincsenek otthon, és újra felkeressük, hiszen a célunk, hogy mindenkit elérjünk a Biblia üzenetével.
Akik egyszer meghallgattak, de csak azért, hogy szabaduljanak, azokhoz meg azért megyünk vissza, mert azt gondoljuk, hogy érdekli őket, amiről beszéltünk. Ha mégsem így van, akkor légyszi mondjátok meg a legközelebbi alkalommal, és nem zaklatunk többet.
Szóból ért az ember.
Lehet, hogy vannak olyanok, akik nem egészen így viselkednek, de higgyétek el, mi ezt az önkéntes munkát még egy ideig végezni fogjuk, és nagyban megkönnyítenétek az őszinteségetekkel.
Hozzánk is szoktak járni, ráadásul falun lakunk, tehát ki kell oda a városból kocsikázni, ami nem kis pénz.
Egyébként nagyon rendes embereknek tűnnek nekem, szoktam néha én is velük beszélgetni, egy idős házaspár, és egyáltalán nem erőszakosak. Sosem szoktam érteni, hogy mi a baj velük. Ha megmondod nekik, hogy nem érdekel, akkor többet nem látod őket.
És nem feltétlenül az Őrtornyot hirdetik, mert pl. mi ingyen Bibliát is kaptunk, ami szintén nem kis dolog szerintem.
Lényegében jó tapasztalatom volt velük. Hitgyülisekkel már kevésbé, de az egy más történet.
Nállunk is voltak,felolvastak a Bibliából de nem ugy ahogy én olvastam a mi (Református vok)Bibliánkból és mikor kérdőre vontam őket azzal magyarázták,hogy az övéké ujvilág forditás és az az igazi. Hmm...
Amugy párkapcsolatban élő többgyermekes Jehova tanui közzé tartozó személyel volt "kapcsolatom" míg a párja távol volt hosszabb ideig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!