Ateisták amikor a Megváltó Jézus Krisztus a világvégén meg érkezik hozzánk személyesen akkor hinni fogtok Benne?
A Biblia a kérdés, a kérdező is azon az alapon áll. Egy mindenható lény van, aki nem AKAR tenni a nem mindenható kamuellenfele ellen.
Miért? Mert így lehet a Biblia által rettegésben tartani a hívőket. Ennyi.
Természetesen!
Ha látom,beszélünk(legalább hallgathatom),egyből híve leszek és nem fogom elutasítani.
Addig maradok a megfigyelés alapú tudományra épülő világképem mellett.
"egyesével végigjárni a Földön élő 7,4 milliárd embert"
1000 éve lesz rá, ezalatt simán összejöhet neki.
Csak azt nem tudom, hogyan fog közben uralkodni?
Szia
Bár én nem vagyok ateista, de biztosan te is tudod, hogy Jézus foglakozott ezzel a helyzettel, pl. a Máté 25:31-41 verseiben is.
De mivel az ateisták nem foglalkoznak Istennel(bár érdekes módon itt vannak a vallás oldalon:-)), valószínüleg nem igen tudják, mi történik majd akkor, amikor "...Krisztus a világvégén meg érkezik..."
Mivel a Biblia szerint "változik a világ zintere", lehet egyszer ők is valamilyen okból keresni fogják Istent a Biblia lapjain, és akkor ő engedni fogja, hogy megtalálják Őt :-) Akkor reménységgel várhatják ők is Krisztus megjelenését.
Ez a bibliai prófécia rajtuk is teljesedhet ma:
Jeremiás 29:11–14
»Mert én jól ismerem a gondolatokat, amelyeket felőletek gondolok — ez Jehova kijelentése. — Békének és nem veszedelemnek gondolatai azok, hogy jövőt és reménységet adjak nektek. Szólítani fogtok engem, eljöttök és imádkoztok hozzám, én pedig meghallgatlak benneteket.«
»Bizony kerestek majd engem, és megtaláltok, mert teljes szívetekből engem kerestek. Engedni fogom, hogy megtaláljatok — ez Jehova kijelentése. ..."
"érdekes módon itt vannak a vallás oldalon:-))"
Tudod, mi a hívőkkel foglalkozunk, mert ők nagyon durván beleszólnak az életünkbe. Erről már sokszor beszéltünk itt.
"valószínüleg nem igen tudják, mi történik majd akkor, amikor "...Krisztus a világvégén meg érkezik..."
De sejtjük, mivel vannak csillagászaink.
Ugyan nem a világ vége, a Biblia mást mond... de olyan tűzeső lesz, ami az egész eget beborítja 100000 éven keresztül. A légkör elszáll, a víz megszökik, és kiégett, csupasz Föld marad utána.
5 milliárd év múlva esedékes.
"lehet egyszer ők is valamilyen okból keresni fogják Istent a Biblia lapjain"
Mi az igazságot keressük. Ha az igazság része valamelyik isten, akkor őt is keressük. Csak tudod, nekünk bizonyítékok kellenek. Vágyak, álmok, érzések és hitek - mind remek dolog, csak nincs közük az igazsághoz.
Mint említettem, mi az igazságot keressük.
Ti meg a vágyaitokat követitek.
Miért lenne késő?
Jézus 1000 éves uralkodása alatt MINDENKINEK lesz lehetősége őt megismerni, és feltenni neki bármilyen kérdést.
Mire lesz akkor késő?
27-es hsz (bocsi kedves kérdező, amiért nem téged szólítottalak meg :-)
Köszönöm neked, amiért leírtad őszinte véleményedet.
Sajnálom, ha az a tapasztalásod, hogy a hívők durván bánnak veled/veletek. Ettől függetlenül mindannyian egy tőről származunk, ezért nem kellene ennek így lennie...
"Ugyan nem a világ vége, a Biblia mást mond... " - nahát akkor mégis csak keresed az élet értelmét?, igazságait?, Istent? Ha kitaróan keresed, meg fogod találni :-)
"de olyan tűzeső lesz, ami az egész eget beborítja 100000 éven keresztül. A légkör elszáll, a víz megszökik, és kiégett, csupasz Föld marad utána.
5 milliárd év múlva esedékes." - azéert etől nem kell félni :-)
"Mi az igazságot keressük. Ha az igazság része valamelyik isten, akkor őt is keressük. Csak tudod, nekünk bizonyítékok kellenek." - jól teszed, csak légy kitartó, meg fogod találni. Minden bizonyíték benne van a Bibliában.
"Mint említettem, mi az igazságot keressük." - ez remek dolog, csak az a kérdés, kinek az igazságát keresed. Mert ha saját elképzelésed "igazságát", hát az tényleg nincsen benne a Bibliában. De ha alázatosan kéred Istent, hogy engedje megtalálni az Ő igazságát -, teljesen biztos, hogy engedi megtalálni
"Ti meg a vágyaitokat követitek." - na ez egy kissé tulzás volt tőled, hiszen nem tudhatod mi a vágyam egyrészt, másrészt Isten és Krisztus tetszését szeretném elnyerni...
Ez a férfi valami hasonlót érzett, mint amit te itt leírtál...csak néhány perc az életéből:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!