Lehetséges hogy a sátán egy hüllőlény?
Nem, ezzel azt akarom mondani, hogy a leviatán egy mitikus faj. Ahogy a 3 fejű kutya, vagy a tűzokádó sárkányok.
Egy értelmes ember meg nem kezd el azon filózni, hogy a sátán kígyó-e vagy leviatán, hanem felfogja, hogy egy szellemi lény, akit a Biblia írói csak azért hasonlítottak nem létező, mítikus fajokhoz, hogy jobban szemléltessék hatalmát, tulajdonságait stb...
Most nem tudom pontosan, hogy trollkodsz velem, vagy komolyan így gondolod.
Remélem csak előbbi. De ennek a társalgásnak sok értelme nincs. Mindenki azt gondol, amit szeretne, abban hisz, amiben szeretne. Én leírtam, hogy miként látom, vagy miként kell érteni a Szentírást, többet nem tehetek.
"Szellemi lény de akkor is van alakja mert az angyalok is látják egy mást és a sátán is angyal"
Alakja a testnek van. Az angyalnak nincsen teste. Angyalok - Istenhez hasonlóan - önmagukban látják a dolgokat, embereket, Istent, és egymást is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!