Isten az örök magányra kárhoztatott engem? Miért?
Nehezen leszek szerelmes, és akkor is mindig olyan férfiakba szeretek bele, akiknél nincs esélyem, mert vagy más tetszik nekik, vagy nem akarnak komoly kapcsolatot, vagy már foglaltak. Miért van ez így?
Nem kell nekem valaki csak azért, hogy ne legyek egyedül. De vágyom a szerelemre, és arra, hogy ez viszonzásra találjon. Mit tegyek? Igét is írhattok.
MÓZES ELSŐ KÖNYVE / 2. fejezet / 18. vers
"Azután ezt mondta az Úristen: Nem jó az embernek egyedül lenni, alkotok hozzáillő segítőtársat."
Ez a mondat nem csak Ádámra igaz.
Mindenkire aki az Úr segítségét hívja.
Viszont, ha Isten vezetését kéred ki kell tudnod mondani.
LUKÁCS EVANGÉLIUMA / 22. fejezet / 42. vers
"Atyám, ha akarod, vedd el tőlem ezt a poharat; mindazáltal ne az én akaratom legyen meg, hanem a tied."
Ha végig nézzük a Bibliát sokhelyen találunk olyan esetet amikor maga az Úr ad társat valakinek. Izsáknak Rebeka, Dávidnak Abigail stb.
Találunk olyat is amikor valaki maga választ. Dávidnak Betsabé, Sámsonnak Delilla stb.
A lényeg, ha valaki Istennel jár, hozzá hűséges és mondjuk nem kívánság automatának tekinti, hanem a kapcsolat kolcsönös egymásra figyelésen alapszik akkor jó esély van arra, hogy megadja az amire vágysz.
Viszon szükséges a nagy türelem, kivárás.
Tehát imádkozz sokat (ne csak ezért, hanem legfőképpen mások javára) és kerülj közelebb Istenhez.
Sok sikert.
Köszönöm a válaszokat! Megnyugtattatok. Próbálok hinni Istenben, hogy Ő majd a párválasztásban is segíteni fog, de úgy tűnik, egyelőre várnom kell.
Jól megvagyok egyedül is, már több mint 2 éve nincsen senkim, és eddig jól éreztem magam így, de aztán (megint) szerelmes lettem, és aztán tudtam csak meg, hogy van valakije... hát így jártam. Most egy kicsit el vagyok keseredve. De bízom benne, hogy ez is a lehető legjobban fog alakulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!