Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Isten az örök magányra kárhozt...

Isten az örök magányra kárhoztatott engem? Miért?

Figyelt kérdés

Nehezen leszek szerelmes, és akkor is mindig olyan férfiakba szeretek bele, akiknél nincs esélyem, mert vagy más tetszik nekik, vagy nem akarnak komoly kapcsolatot, vagy már foglaltak. Miért van ez így?

Nem kell nekem valaki csak azért, hogy ne legyek egyedül. De vágyom a szerelemre, és arra, hogy ez viszonzásra találjon. Mit tegyek? Igét is írhattok.

2017. szept. 2. 14:25
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Nekem volt egy barátnőm, akinél kezdeményezett egy helyes, intelligens fiú. Szerintem nagyon is összeillettek volna. A lány nagyon vallásos volt, és mivel a srác jógázott, elutasította. Amikor meghallottam ezt a sztorit, nem akartam hallani a fülemnek.
2017. szept. 2. 18:50
 12/18 anonim ***** válasza:
42%
Jobban járt a fiú így!
2017. szept. 2. 21:34
 13/18 követ62 ***** válasza:

MÓZES ELSŐ KÖNYVE / 2. fejezet / 18. vers

"Azután ezt mondta az Úristen: Nem jó az embernek egyedül lenni, alkotok hozzáillő segítőtársat."

Ez a mondat nem csak Ádámra igaz.

Mindenkire aki az Úr segítségét hívja.

Viszont, ha Isten vezetését kéred ki kell tudnod mondani.

LUKÁCS EVANGÉLIUMA / 22. fejezet / 42. vers

"Atyám, ha akarod, vedd el tőlem ezt a poharat; mindazáltal ne az én akaratom legyen meg, hanem a tied."

Ha végig nézzük a Bibliát sokhelyen találunk olyan esetet amikor maga az Úr ad társat valakinek. Izsáknak Rebeka, Dávidnak Abigail stb.

Találunk olyat is amikor valaki maga választ. Dávidnak Betsabé, Sámsonnak Delilla stb.

A lényeg, ha valaki Istennel jár, hozzá hűséges és mondjuk nem kívánság automatának tekinti, hanem a kapcsolat kolcsönös egymásra figyelésen alapszik akkor jó esély van arra, hogy megadja az amire vágysz.

Viszon szükséges a nagy türelem, kivárás.

Tehát imádkozz sokat (ne csak ezért, hanem legfőképpen mások javára) és kerülj közelebb Istenhez.

Sok sikert.

2017. szept. 2. 22:43
 14/18 anonim válasza:
Kedves kérdező! Én férfiként ugyan ebben a cipőben járok. Nem találom a párom, ugyan ezek okok miatt.
2017. szept. 3. 07:27
 15/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! Megnyugtattatok. Próbálok hinni Istenben, hogy Ő majd a párválasztásban is segíteni fog, de úgy tűnik, egyelőre várnom kell.

Jól megvagyok egyedül is, már több mint 2 éve nincsen senkim, és eddig jól éreztem magam így, de aztán (megint) szerelmes lettem, és aztán tudtam csak meg, hogy van valakije... hát így jártam. Most egy kicsit el vagyok keseredve. De bízom benne, hogy ez is a lehető legjobban fog alakulni.

2017. szept. 3. 18:27
 16/18 A kérdező kommentje:
Ja és: nehogy azt higgyétek, hogy csak tátom a szám és várom a sült galambot, meg Isten segítségét a nagy semmihez... járok társaságba, ismerkedem, próbálok olyan embereket találni, akiknek az érdeklődési köre hasonló az enyémhez. Mostanában gondoltam rá, hogy valami újjal is próbálkoznom kellene.
2017. szept. 3. 18:30
 17/18 szenes43 ***** válasza:
Én írtam hogy várod a sült galambot. Azt viszont ideírhatod hogy milyen témákról beszélgetnél szívesen.Az nem kötelez semmire.
2017. szept. 3. 19:23
 18/18 anonim ***** válasza:
Kérdező, mi van veled mostanában?
2020. jún. 11. 00:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!