Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi a véleményetek istenről, a...

Mi a véleményetek istenről, a kereszténységről és a többi vallásról?

Figyelt kérdés
A saját véleményem az hogy ha létezik is isten az nem olyan mint ahogy sokan gondolják. Sok ember aki belép egy keresztény közösségbe és közbe beteg lelkileg testileg utána meggyógyul azt hiszi isten gyógyította meg. Szerintem meg nem isten hanem a közösség a szeretete stb. Mert ez az emberiség legjobb útja a szeretet. A templomba való imádkozás is azért nyugtató (a legtöbb embernek) mer ez olyan mint a meditáció. Én ha kiülök a természetbe gondolkodni, meditálni ugyan úgy megnyugszom jól leszek. Szerint ezt kéne az emberiségnek a szeretet. Ez a kulcsa mindennek. Mondom ha létezik is isten vagy egy fejlett civilizáció vagy nem tudom akkor ezt akarták nekünk megtanítani. Nézzétek meg ahol összetartozás van összefogás ott minden jól megy. Abban a hitben élek ha sétálok valahol és tudok segíteni pl egy öreg néninek vagy bácsinak vagy bárkinek akkor segítek és olyan boldog tudok lenni. Mindenkivel kedves vagyok és olyan jó hogy mindenki ugyan ilyen velem. Ha persze felidegelnek mert van ilyen és sajnos sokszor nem tudom irányítani a dühömet akkor persze ott nincs köszönet szar mindenkinek nekem is neki is. Székelyföldön is milyen összetartozás van. Egyszerűen csodálatos a Csíksomlylói búcsú is. Tehát az embernek a szeretetre az összefogásra van szüksége. Ezzel azt is el tudom képzelni hogy az afrikai éhséget fel tudnánk számolni sőt. Nem igaz hogy nem lenne erre képes európa vagy az usa vagy a többi gazdag ország összefogva. Nem itt a pénz a hatalom a fő. Ez a véleményem. Várom a ti véleményeteket is. 19F

#vallás #templom #Isten #szeretet #isten vélemény #isten nem létezik #magasabb erő #más vallások #szeretet összefogás
2017. aug. 30. 12:44
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:
Nem tudom hogy kerül ide a kommunizmus. A vallásról kérdeztem. Attól hogy úgy gondolom hogy szeretetre van szüksége a világnak stb összefogásra én nem támogatom ez a multikulturalizmust. Szerintem minden rassznak megvan a saját területe. Nem kell keverni. A négerek maradjanak Afrikában az Európaiak pedig Európában. Nem vagyok olyan keresztény aki mindenben istent látja. Nem szeretem az olyat hogy jaj mióta istennel vagyok meggyógyultam stb. Nem valószínűleg azért gyógyult meg mert a közösségnek a közösség szeretetének ember szeretetének és a meditációnak jó hatása van az emberre. Az imádkozás egyfajta meditáció. Én is azt mondtam lényegében hogy isten adta a szeretetet nem mondtam olyat hogy nem. Főképp arra voltam vagyok kíváncsi hogy mit gondoltok az én véleményemről és a vallásokról. Csak hülyén írtam le az egészet. De akkor se értem a kommunizmus hogy jött ide egy szóval nem említettem hogy úgy kellene csinálni mint a comcsik csinálták.
2017. szept. 1. 19:05
 12/12 anonim ***** válasza:

A kérdéseidre válaszolok:

Isten,a forrása minden élőnek,aki a Szeretet.

Szeretete miatt kénytelen állandóan alkotni,hogy legyen kit szeressen.Minden alkotásának alapvető működési elve a szeretet.Ha abban él az alkotott értelmes lény,akkor boldog.

Jézus,megalapított egy közösségi formát,mely keretet,formát alkot,a szeretet-egymás iránti,Isten iránti,és a természet -iránti szeretet megszervezéséhez,gyakorlásához.

Ez a közösségi forma,az eklézsia,vagyis az egyház.

(Az egyház nem azonos az ember által alkotott vallásfelekezettel.)

Az egyház Isten kiképző központja a szeretet megtanulására,és gyakorlására.

A vallás,olyan szervezet,ahol diktátumként meghatározzák-dogmákba foglalva-kicsoda Isten,kicsoda az ember,hogyan kell Istent,és az embert tisztelni.

A vallás és a dogma,elveszi a vallásos ember szabadságát az Isten megismerésében,s a szeretet gyakorlása módjában.

A vallásoknak igen színes skálája van,hisz az emberek igyekeztek saját istenismeretüket ráerőszakolni környezetükre,amely ismeret természetesen saját személyiségük tükörképe.Istenük,a saját "jó,tökéletes"eszményképük megtestesülése.Mivel minden ember mást talál jónak,tökéletesnek,ezért temérdek istenkép létezik.

Krisztus istenképe is egy a sok közül,de mivel Krisztus maga Isten(egy megnyilvánulása)az Ő istenképe az egyedül hiteles istenkép,és emberkép.

Mindazok,akik Őt követik jellemükben,gondolkodásukban(szellemiségükben)azok "keresztények",vagyis Krisztus követői.

2017. szept. 2. 17:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!