Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » "mostantól fogva boldognak...

"mostantól fogva boldognak hirdet engem minden nemzedék" Sokan miért nem töltik be ezt az igét?

Figyelt kérdés
Ezt az igét miért csak a katolikusok és ortodox hitűek töltik be? Legalább is számomra így tűnik.

#szentírás #ige betöltése
2017. aug. 15. 11:18
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Amúgy anyaként mondom, hogy egyetlen embert sem mondok boldognak, akinek végig kell néznie ahogy a kisfiát megkínozzák és brutális kegyetlenséggel keresztre feszítik. Még akkor sem, ha ő a teremtő Isten. Akkor és ott a kisfia volt és ez csöppet sem boldog szitu.
2017. aug. 15. 13:27
 12/19 anonim ***** válasza:

Mária valóban boldog volt, mert Isten őt választotta ki, hogy világra hozza Jézust. :)

Ezen a betöltős dolgon nem tudom mit értesz. :/

2017. aug. 15. 13:39
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

Én úgy tudom, hogy a "boldog" szó ez esetben jelenti azt is, hogy "áldott". Pl. angolul olvasva a Bibliát látható, hogy ők "áldottnak" mondják.

"...for, behold, from henceforth all generations shall call me BLESSED."

Tudomásom szerint a németben is áldottnak fordították.

Azért is áldott, mert ő az istenszülő. Őt maga az Úr választotta ki, és milyen áldás ez. Aki valóban belegondol, az még protestánsként is elismeri, hogy Mária valóban áldott.

Ugyanakkor ezért még nem kell imádnunk, stb.

Egyébként te hogy képzeled a gyakorlatban azt, hogy "boldognak hirdetjük Máriát"? Hogyan, miként kellene ennek megnyilvánulnia szerinted a gyakorlatban?

egy református

2017. aug. 15. 13:39
 14/19 A kérdező kommentje:

Tetszett a válaszod, igazából valami hasonlóban reménykedtem a protestáns hívőktől. (Most mellékes talán, hogy boldog vagy áldott szót használunk.)

A keleti egyházakban és a nyugati Egyházban gyakran mondják úgy, hogy Boldogságos Szűz Mária, szerintem ezzel teljesednek be Mária szavai, amikor azt mondta, hogy boldognak hirdetik őt majd a keresztények / minden nemzedék.

Tényleg nem gondoltam semmi többre, imádat eszembe sem jutott. Csak elszomorított, amikor 1-2 fórumozó egyszerűen "hullának" nevezi őt. Amikor a temetőbe megyünk ki elhunyt szeretteinkhez, akkor sem azt mondjuk, hogy viszünk a hullákra egy kis virágot. Nekem valahogy ez nagyon negatív jelzőnek hatott.

2017. aug. 15. 13:51
 15/19 Andizsuzsi ***** válasza:
100%

Vallásos értelemben a boldognak áldott, szent a jelentése.

Lásd:

"Boldogok, akik üldözést szenvednek az igazságért, mert övék a mennyek országa." (Mt 5,1-10)"

2017. aug. 15. 14:01
 16/19 anonim ***** válasza:
Azért írtam, hogy anyaként írtam.
2017. aug. 15. 15:20
 17/19 anonim ***** válasza:

"A kérdező kommentje:

A betöltést csak olyan értelemben írtam (nem kell semmi különlegesre gondolni), hogy a jövő nemzedékeiről mondta két évezrede."

Dehogy arról mondta. Ez csak egy mondás. Ebből nem szabad vallásos ceremóniát csinálni, mert az Jézusról veszi el az ember figyelmét

2017. aug. 15. 17:12
 18/19 A kérdező kommentje:

Milyen tekintetben veszi el a figyelmet? Ha például az Ószövetséget olvasom, szerinted az is elveszi a figyelmet Jézusról?

Ha egy mondás csak, akkor gondolom számtalan helyen mondják az emberek gyakran a Bibliában, idéznél kérlek ilyeneket?

2017. aug. 15. 17:17
 19/19 szp72 ***** válasza:
56%

@ Nem vagyok katolikus, de legyen: Boldog volt Mária, mert "nagy dolgokat cselekedék velem a Hatalmas; és szent az ő neve!"

Most így ok? Imádhatom tovább Jézust és élhetek Pál apostol tanításai szerint tovább?

Ez még nem az igazi. Olyan lelkesen kell, mint amennyire Mária ezt lelkesen mondja. Kirobbanó örömmel, hogy Máriát mekkora dicsőség érte. Gyakorold!

2017. aug. 15. 21:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!