Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért mondta rám az illető,...

Miért mondta rám az illető, hogy részben zsidó vagyok?

Figyelt kérdés

Lakás adásvétel kapcsán találkoztunk, és ő tett rám egy megjegyzést, hogy van bennem zsidó vér. Én hirtelen se köpni, se nyelni, egyrészt mi köze hozzá, másrészt meg a nevem németes, én pedig szőke, kék szemű, világos bőrű vagyok, ráadásul a 17-ik századig megvannak a családi anyakönyveink, és kivétel nélkül mindenki R.katolikus.

Mondtam neki, hogy nem tudom,honnan veszi ezt, biztosan nincs közöm a zsidókhoz, erre azt mondta, hogy de igen, biztos, hogy van, és nem kell ezt szégyellni.

Hát ha lenne ilyen múltam, én nem szégyellném, de nincs, és ezért ideges lettem, hogy ennyire értetlen, és azóta is az jár a fejemben, hogy mire fel mondta ennyire biztosra, miből szűrte le, és miért akarják jobban tudni egyes emberek számukra idegen ember származását?

2017. aug. 15. 10:39
 1/9 anonim ***** válasza:
96%
esetleg túlerősen alkudoztál
2017. aug. 15. 10:40
 2/9 anonim ***** válasza:
62%

Ne is törődj vele.

Én sem vagyok Izraelita származású, ám az utcán, szolgálat közben, többször felszólítottak, hogy Takarodjak haza Izraelbe.

2017. aug. 15. 10:43
 3/9 anonim ***** válasza:
72%

Bizonyára valami fasiszta antiszemita volt, ők gyakran szeretik megállapítani az emberek zsidó származását. Aztán néha egy-egy ilyen példányról kiderül, hogy pont az ő nagyszüleik közt található.

Persze ha van is bennünk (előfordulhat, "színmagyar" nem létezik), akkor sem kell szégyellni.

2017. aug. 15. 11:13
 4/9 anonim ***** válasza:
Ez nem a vallási rovatba tartozik.
2017. aug. 15. 11:49
 5/9 anonim ***** válasza:
43%
Nyilvánvalóan a pénzügyekkel kapcsolatban jegyezte meg... a gyökérje. És még csodálkozunk, miért tart ott az ország, ahol.
2017. aug. 15. 12:15
 6/9 A kérdező kommentje:
Nem alkudoztam, ők vették meg a mi lakásunkat :-) (egyébként sem szokásom, sőt nem is szeretem emiatt a keleti és arab piacokat)
2017. aug. 15. 12:49
 7/9 A kérdező kommentje:
4-es rakasd át légy szíves oda, ahová szerinted tartozik.
2017. aug. 15. 12:52
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Ez egy idióta. De nem értem, miért kell magyarázkodni meg idegeskedni ezen? Miért számít neked ilyen sokat, hogy egy idegen ember mit gondol a származásodról?
2017. aug. 15. 15:37
 9/9 anonim ***** válasza:
89%

Ha magyaros nevű,vagy akcentusú emberrel találkozom Amerikában,néha én is megkérdezem a származását.Becsszóra nem azért,mert gyűlölném a magyarokat!

Talán,a vevő zsidó volt,és azonosságot érzett veled valami miatt.

2017. aug. 15. 18:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!