Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ti hogyan mondanátok meg az...

Ti hogyan mondanátok meg az egyháznak hogy házoságkivül született meg a gyerek?

Figyelt kérdés
Ilyen bárkivel megeshet még akkoris ha egyháztag
2017. aug. 3. 18:48
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
4%

A privátban érkezett kérdésre nem tudtam válaszolni, mert letiltották a kérdezőt

De kérdésére a válasz:

Ha a Teremtő nem fogadja el, akkor Én nem mondhatok mást csak amit a Teremtő

2017. aug. 3. 21:51
 12/14 anonim ***** válasza:
91%
A katolikus egyházban a házasság szentség. Aki nem tartja fontosnak, annak baj van a hitével. A gyermekkeresztség azt is jelenti, hogy a szülők és a keresztszülők vállalják a gyerek katolikus nevelését. Ha a szülők nem élnek szentségi házasságban, mert nem tartják fontosnak, akkor feltehetően nem fogják a katolikus tanítások szerint nevelni a gyereket. Ezért lehet, hogy nem keresztelik meg, mert úgy gondolják, hogy a szülők a keresztséget sem vennék komolyan.
2017. aug. 4. 05:55
 13/14 anonim ***** válasza:

"És akkor ilyen mit csinálnak ha kiderül legtöbb egyháztag hazoságkivül szexelnel és ha azt mondja hkgy baleset volt azt elfogadják?"

Van ilyen eset, nem is egy. Ha egyébként rendezett a párkapcsolat, akkor az egyház azt tanácsolja, hogy legyen meg utólag az egyházi esküvő és neveljék együtt a gyereket.

Ha pl. csak alkalmi kapcsolat volt, akkor a nőnek nehezebb, de ekkor is az a feladata, hogy nevelje fel tisztességesen, ahogy tőle telik.

2017. aug. 4. 08:25
 14/14 anonim ***** válasza:
ŐŐ, nemtudom, de biztos örülnének, mert az egyházadót se fizetem, és többet voltam az más irányzat templomába ><
2017. aug. 8. 20:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!