Akkor most melyik igaz?
Valaki ezt írta az egyik kommentben:
"Jézus nagyon világosan bizonyságot tett, hogy a halál után az emberek a cselekedeteik szerint kapnak fizetséget a seolban. Vagy a pokolban kínlódnak, vagy Jézus feltámadása óta a paradicsomban várakoznak a lelkek a feltámadásra."
„A bűn zsoldja a halál” írja a Róma 6:23 és azáltal, hogy minden ember Ádám vonalán születik, a ’bűn és a halál törvénye’ alá kerül a Róma 8:2; és a 1Ko 15:21, 22szerint. A bűn, a halállal együtt, ’királyként uralkodik’ az emberek felett, rabszolgává téve őket. Ádám adta el őket, hogy szolgaságba kerüljenek (Róma 5:17, 21; 6:6, 17; 7:14; és a János 8:34.
Ha meghal az ember, lefizette a bűnéért a "zsoldot". Akkor miért kellen még halála után újból büntetni a cselekedetei szerint?, ha Pál apostol azt írja, hogy a halálával már "fizetett" minden bűnéért?
"a pokolban kínlódnak,..." - mi kinlódik a pokolban, amikor az embernek már nincsen agyműködése, érzéke, érzése, nincsenek gondoltai, nem érezhet semmit?

Az a probléma, hogy alapvetően érted félre a "bűn zsoldja a halál" kifejezést.
Nem a mi bűnünknek a zsoldja, hanem Ádám bűnéé. Nem azért halunk meg, mert rosszak voltunk, hanem mert Ádám ellenszegült Istennek, mi pedig örököljük ezt az ősbűnt.
Azzal, hogy meghalunk, még nem törlődik el a bűnünk. Ha életemben nem követnék el semmi bűnt, akkor is meghalnék, épp úgy, mintha egy sorozatgyilkos lennék.
Csak az a különbség, hogy a Biblia szerint a jók örök üdvösségre mennek, a rosszak örök kárhozatra.
De ne nekünk, keresztényeknek higgy, hanem Jézusnak.

Az emberi élet és öntudat nem szűnik meg a halál és a feltámadás között, erről tett bizonyságot Jézus a Lukács 16:31-től.
Ez ellen lehet vitatkozni, de neked Jézus szavával van bajod.
De nem csak a Lukácsban hanem máshol is erről tesz kijelentést a Biblia.
Lelkek a pokolban:
Ézs 14:9 Alant a sír megindul te miattad megérkezésedkor, miattad felriasztja árnyait, a föld minden hatalmasit, felkölti székeikről a népek minden királyait;
Ézs 14:10 Mind megszólalnak, és ezt mondják neked: Erőtlenné lettél te is, miként mi; hozzánk hasonlatos levél!
Lelkek a mennyben:
Jel 6:9 És mikor felnyitotta az ötödik pecsétet, látám az oltár alatt azoknak lelkeit, akik megölettek az Istennek beszédéért és a bizonyságtételért, amelyet kaptak.
Jel 6:10 És kiáltának nagy szóval, mondván: Uram, te szent és igaz, meddig nem ítélsz még, és nem állasz bosszút a mi vérünkért azokon, akik a földön laknak?

Azt is irtam már és lehet, hogy Neked, hogy ha a bűn zsoldja a halál, ami alatt ti teljes megsemmisülést és öntudatlanságot értetek, akkor a sátán hogyhogy nem hal meg, hanem kínlódásának füstje felszáll a gyehennából éjjel és nappal örökkön örökké???¿¿¿
Senki nem fog megsemmisülni a gyehennában:
Máté 13:42 És bevetik őket a tüzes kemencébe: ott lészen sírás és fogcsikorgatás.
Máté 25:41 Akkor szól majd az ő bal keze felől állókhoz is: Távozzatok tőlem, ti átkozottak, az örök tűzre, amely az ördögöknek és az ő angyalainak készíttetett.
Márk 9:44 Ahol az ő férgük meg nem hal, és tüzök el nem aluszik.
A gonoszok a feltámadás után is örök kínban és gyötrelemben lesznek:
Jer 20:11 De az Úr velem van, mint hatalmas hős, azért elesnek az én kergetőim és nem bírnak [velem], igen megszégyenülnek, mert nem okosan cselekesznek: örökkévaló gyalázat lesz [rajtuk] és felejthetetlen.
Dán 12:2 És sokan azok közül, akik alusznak a föld porában, felserkennek, némelyek örök életre, némelyek pedig gyalázatra és örökkévaló utálatosságra.
2Thess 1:9 Akik meg fognak lakolni örök veszedelemmel az Úr ábrázatától, és az ő hatalmának dicsőségétől,
Elég ennyi kedves Zitus?
Kedves 3-as hsz
"Az a probléma, hogy alapvetően érted félre a "bűn zsoldja a halál" kifejezést." - nem értem félre, tudom, hogy az Ádámtól örökölt bűn miatt hal meg minden ember. De nagyon nem mindegy, hogy a születésünktől a halálunkig eltelt időt hogyan éljük.
Vegyük pl. azt az embert, aki krisztus mellett szenvedett az oszlopon. Őróla azt írja a Biblia, hogy bűnöző volt. Mégis, a halála előtt, mivel felismerte Isten fiát, és kérte, hogy emlékezzen meg róla az országában, Krisztus azt látta, hogy megbánta eddigi bűneit, és hatalmas ígéretett tett ennek a bűnözőnek - azt ígérte neki, vele lesz az országában...
"Azzal, hogy meghalunk, még nem törlődik el a bűnünk." - szerinted az abszolút tökéletes és igazságos Isten hányszor büntet ugyan azért a bűnért? A Bűnt akkor hozzuk magunkal a világba, amikor megszületünk(az ádámit) és akkor fizetjük le a "zsoldot" az örökölt bűnért, amikor meghalunk. Hiszen az ember élete a legdragább kincse, ettől nagyobbat nem tud adni az örökölt bűbért....
" Ha életemben nem követnék el semmi bűnt, akkor is meghalnék,..." - há persze hogy mghalnál, hiszen sajnos z újszölött is meghal, holott semmi általa elkövetett bűne nincsen....de egy felnőtt ember már nem mondhatja el magáról, hogy "semmi bűnd" nem követett el. a Róma 3:23 ezt írja: " Hiszen mindnyájan vétkeztek, és elmaradnak az Isten dicsőségétől,..."
Van aki sorozatgyilkos, van aki tolvaj, van aki parázna, és van aki Isten szolgálatában éli le az életét, mint pl. Dávid király, aki teljesen tisztában volt bűnei sokaságával, és azzal is, hogyan szabadulhat meg tőle. Ezt jól tükrözik a szavai:
Zsoltárok 51:1–4
Légy kegyes hozzám, ó, Isten, a te szerető-kedvességed szerint!
Nagy irgalmadban töröld el törvényszegéseimet!
Egészen moss ki vétkemből,
Tisztíts meg bűnömtől!
Mert ismerem én törvényszegéseimet,
És bűnöm szüntelenül előttem van.
Egyedül teellened vétkeztem,
És azt tettem, ami rossz a szemedben;
Hogy igazságosnak bizonyulj beszédedben,
És tisztának ítéletedben.
"Csak az a különbség, hogy a Biblia szerint a jók örök üdvösségre mennek, a rosszak örök kárhozatra." - ilyenről még soha nem olvastam a Bibliában.
"De ne nekünk, keresztényeknek higgy, hanem Jézusnak." - köszönöm a tanácsod, ezt igyekszem tenni....

"Vegyük pl. azt az embert, aki krisztus mellett szenvedett az oszlopon."
Tudtommal őt is keresztre feszítették és nem karóba húzták, hogy egy oszlopon lógjon.
"Hiszen az ember élete a legdragább kincse, ettől nagyobbat nem tud adni az örökölt bűbért...."
Jézus adta életét a bűnökért, nem te. Te csak egyszerűen meghalsz, mert életed véget ér (betegség, végelgyengülés) vagy balesetet szenvedsz, ahogy mindenki más. Nem önként adod, mint egy kincset.
"de egy felnőtt ember már nem mondhatja el magáról"
Egy fiktív példaként hoztam fel... De láthatod, hogy a bűnt el nem követett gyermek is meghal, mint írtad.
"ilyenről még soha nem olvastam a Bibliában"
Olvasd jobban akkor. Hogy is szoktátok mondani, tanulmányozd vagy kutasd? De hogy ne a levegőbe beszéljek, idézem Jézust:
"Ezek örök büntetésre mennek, az igazak meg örök életre."
"Akik jót tettek, azért, hogy feltámadjanak az életre, akik gonoszat tettek, azért, hogy feltámadjanak a kárhozatra."
Ez már az apostoli levelekből lesz:
"Örök kárhozattal fognak bűnhődni: eltaszítva az Úr színe elől és távol fönséges hatalmától."

"a pokolban kínlódnak,..." - mi kinlódik a pokolban, amikor az embernek már nincsen agyműködése, érzéke, érzése, nincsenek gondoltai, nem érezhet semmit?
Kzituska, meg kéne térni a jehovizmusból a Krisztushoz, és Krisztus bemerítene olyan szellembe, hogy meg jönne a világosságod.
Egyébként meg ki mondta neked, hogy "nincsen agyműködése, érzéke, érzése, nincsenek gondoltai, nem érezhet semmit" ? Dehogynem érez.. Kibeszélhetetlen fájdalmat, és gyötrelmet, szagot is érez töménybüdöset, és verni is lehet...
De hát a Jehováknál Nincs is ilyen! Az a Föld gyonrában lévő "katlan" ahol szinte kibírhatatlan hőség és kénbüdös égető, levegőnek nem nevezhető gáz van, az örökre elveszés tudatával, és minden olyan érzéssel, amiből 100%-ban kivonta magát Isten, és a jóságát - az biztosan a lesűlyedt Aggteleki cseppkőbarlang.
Úgyhogy ne is törődj vele.
Én meg azt mondom, jobb az Atyához visszajönni azáltal, hogy Azt az Utat és Személyt fogadod be, Aki a Krisztus, akit az Atya Küldött, és nem egy kreált nem létező jézus krisztust aki nem létezik, és az Atya nem küldötte azt!
(azért írtam kisbetűvel)

"Ha meghal az ember, lefizette a bűnéért a "zsoldot". Akkor miért kellen még halála után újból büntetni a cselekedetei szerint?, ha Pál apostol azt írja, hogy a halálával már "fizetett" minden bűnéért? "
Nem ekkor hal meg az ember, jóember!
Kicsit tekerd vissza az "időzítődet"!
Mikor megszületik, már meg volt halva.
De most mondom a 'tutit':
Ádámban és Évában halt meg az az ember, semmiféle zsoldot nem fizetett ki, kitöröm a magyar nyelvet, KIVÉGLEGESEDETT Az állapota, amikor a testi életidejéből is kifogyott, és elköltözött állapotának megfelelő helyére. Ennyi. De nagy, sőt felfoghatatlan Tragédia.
Megfordítva: A földi idejében kell azt a szükséges Változtatást eszközölnie, amelyben Krisztushoz kell fordulnia, de nem csak fordulnia, Be is kell fogadnia, mely eredményeképpen az 1 János ev. 1 fejezete szerint Istentől újjászületik, ebben a világban másodszor, de nem erre a világra, hanem Isten országába születik bele.
A halál többé nem uralkodik felette..
De el is lehet "rontani", és akkor megint uralkodik felette, de ez most nem képezi a válaszadás tárgyát,
hogy azt mondja:
"A bűn zsoldja a halál, de az Isten kegyelmi ajándéka az örök élet!"
Remélem tudtam segíteni.

Meg fogod tudni, ha eljön az ideje. Addig is legyél jó, amennyire telik tőled.
A halál azért következik be, mert ezt eddig senkinek nem sikerült elkerülni. Isten nem hiszem, hogy olyan bűnért büntetne engem, amit nem én követtem el, ugyanmár... A saját bűneiért mindenki maga felelős.
A pokolban meg a lelked kínlódik...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!