Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Az Ezeréves Királyság után mi...

Az Ezeréves Királyság után mi következik, mit fog tenni Jézus, Isten?

Figyelt kérdés
A zsidók is részesülnek a Királyságban,vagy csak a keresztyének?kb,mikor fog elkezdődni?
2017. júl. 31. 13:35
1 2
 1/13 anonim válasza:
14%
Te miről beszélsz ember? Gondolkozz már ilyen nincs.
2017. júl. 31. 14:22
 2/13 A kérdező kommentje:
De van ,hallotam a rádióban,egy vallási műsorban.
2017. júl. 31. 14:25
 3/13 anonim ***** válasza:
A Biblia ír róla. Olvasd el a Jelenések könyvét, abban van szó róla.
2017. júl. 31. 14:32
 4/13 anonim ***** válasza:
11%

Isten nem nacionalista, ennél fogva nem a nemzetiség az alapja az ott levőknek.

Az tény, hogy valamikor a választott nép, a judaizmust gyakorlók voltak, ám akkor is bárkit elfogadott, ha csatlakozni kívánt az igaz Istenhez, és az igaz imádathoz.

Ez most sincs másként, a messiási királyságban mindazok ott lehetnek, akik helyesen élik az Istennek átadott életüket, nemzetiség, hovatartozás, bőrszíntől függetlenül.

S valóban kereszténynek, az az Krisztust követőnek kell lennie, az életét ez alapján kell élnie.

Mikor? A Közel jövőben, ám egy "picit" várni kell míg Isten szavában leírtak mindegyike teljesedik.

Az ezer éves messiási királyság végén, Jézus visszaadja az irányítást az Atyjának, hiszen az embereket elvezette a tökéletességre, egészségben, és így adja majd át ezt.

2017. júl. 31. 14:57
 5/13 anonim ***** válasza:
75%

Ezek az események zajlanak le a Biblia szerint Krisztus második eljövetelekor, a sorrend viszont nem teljesen biztos:

-Nagy nyomorúság, melynek csúcsán megjelenik az Antikrisztus

-Ezeréves birodalom, ami alatt a sátán megkötöztetik

-Feltámadás: először akik Isten igéjéért haltak meg, utána a többi üdvözült ember; feltámadáskor új, ún. "dicsőséges" testet kapunk (jelentsen ez amit jelent)

-Jézus ítéletet hirdet: Az üdvösség kérdése itt már eldőlt, itt már csak az ítélethirdetés hallható. Továbbá az üdvösségen kívül a jó tettek alapján is jár valami másfajta jutalom. (Mivel ugye az üdvösség nem jó tettek alapján jár, hanem Isten kegyelme alapján!)

-Tűz pusztítja el a világot

(Arra a kérdésedre a válasz hogy mit fog tenni Jézus tehát mit mondtam: ítélni élőket és holtakat)

"A zsidók is részesülnek a Királyságban,vagy csak a keresztyének?"

Isten kegyelmén múlik hogy ki üdvözül, mivel cselekedeteink szerint mindenki vétkes (akkor is ha nem vagyok egy tömeggyilkos diktátor, azért én is hazudtam és loptam már például). Annyi a biztos, hogy a Krisztust követőknek van ígéret hogy lesz helyük Isten mellett, mert Krisztus tökéletes életet élt, mégis "elvitte a balhét", hogy ne nekünk kelljen.

Persze az is biztos, hogy még Jézus előtt is elég sok zsidóról ír a Biblia aki kegyelemben részesült Istentől.

"kb,mikor fog elkezdődni?"

Ezzel kapcsolatban három dolgot ír le konkrétan a Biblia:

1) Senki nem tudhatja, hogy csak Isten. Ezért jobb is lelkileg mindig készen lenni arra hogy Krisztus elé álljunk.

2) Hirtelen és váratlanul fog történni (azt a hasonlatot használja Jézus, hogy mint éjjel a tolvaj, olyan váratlanul).

3) Vannak előjelek:

-Antikrisztusok támadnak;

-Háborúk és földrengések;

-Keresztyéneket üldözik;

-Isten igéjét egész világon hirdetik

2017. júl. 31. 15:36
 6/13 KZitus ***** válasza:
0%

Szia

mi következik? A Jelenések 21:1-4 versei akkor is érvényre jut, vagyis folytatódik.

Azok akik ott lesznek, majd pontosabb lírást adhatnak...

"mit fog tenni Jézus, Isten?" - ezt írja Pál apostol: 1Kor 15:24–28: „ Azután a vég, amikor átadja a királyságot Istenének és Atyjának . . . Mikor pedig minden alávettetett neki, akkor maga a Fiú is aláveti magát Annak, aki neki mindent alávetett, hogy az Isten legyen minden mindenkinek.”

2017. júl. 31. 16:16
 7/13 anonim ***** válasza:

Akik lepontoztak 20%-ra, tisztelettel kérem tőlük, hogy mutassanak rá, hogy mi az amit írtam, de nem egyezik a Bibliával!

Nem kötekedésből, ha valamit rosszul tudok, én is szeretnék tanulni...

Az információmat egyébként ebből a Cseri Kálmán (XX. század egyik legnagyobb református lelkésze) előadásból szedtem: https://www.youtube.com/watch?v=CbZX_FKOuGw&t=1058s

2017. júl. 31. 16:18
 8/13 anonim ***** válasza:
84%

Kedves #7

"Akik lepontoztak 20%-ra, tisztelettel kérem tőlük, hogy mutassanak rá, hogy mi az amit írtam, de nem egyezik a Bibliával!"

Nem fognak rá mutatni mert megegyezik a Bibliában leírtakkal.

Én zöld pacsit nyomtam de a pontozás semmit sem jelent vagy befojásolja az igazság tényeit.

Sokszor észrevehető minél igazságosabb egy hozzászólás annál kevesebb a %- az ellentéte.

2017. júl. 31. 19:39
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
Azért vagy lepontozva, mert idáig csak a tanúk látták. Én zöldet adtam, ők meg maradjanak meg a saját hazugságukban.
2017. júl. 31. 19:39
 10/13 KZitus ***** válasza:
0%

8-as hsz :-)

Egyetértek veled, én a Bibliából idéztem, és lepontozták...nem engem, a Biblia idézetét pontozták le :-)

2017. aug. 1. 21:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!