Mit jelent az imára kulcsolt kéz? Miért tesszük össze a kezünket, ha imádkozunk?
Meglepődve és kissé mosolyogva olvasom az előttem lévő válaszokat. Logikusnak tűnnek ezek a válaszok, csak sajnos nincs közük a valósághoz.
Ugyanis a BIBLIÁBAN SEHOL SEM SZEREPEL az, hogy tedd össze a kezed, vagy kulcsold össze a kezed imádkozás alatt. Sem Jézustól, sem pedog az apostoloktól ilyesmit nem olvashatsz.
Az pedig, hogy valaki megalázza magát Isten előtt, az nem holmi testtartás felvéteét jelenti, hanem azt, hogy az illető megcselekszi a SzentÍrásben foglaltakat.
azt én is tudom, hogy a biblia nem ír imára kulcsolt kézről.
elolvasva a válaszokat, úgy tűnik, hogy eddig senki sem tudta megmondani, hogy honnan ered és mi a jelentése az összekulcsolt kéznek... (persze ez nem baj, csak kíváncsi voltam)
Az, hogy nincs benne a Bibliában az összekulcsolt kéz, egyáltalán nem baj. Attól még lehet imádkozni összekulcsolt kézzel, hiszen ez nem bűn. Van aki letérdel, és nem teszi össze a kezét úgy imádkozik, van, aki lehajtja a fejét, úgy imádkozik. Istennek mindegy, hogyan imádkozol, csak az tiszteletteljes legyen, és összhangban legyen az akaratával.
Szerintem az összekulcsolt kéz könyörgést fejez ki, és egyfajta alázatot Istennel szemben.
Az eredete kétséges. Valaki kitalálta, és azóta használjuk. Valószínűleg apáról-fiúra szállt ez a szokás, és lehetséges, hogy már Ádám és Éva idejében is megvolt.
"Szerintem az összekulcsolt kéz könyörgést fejez ki,"
szerintem pedig megbékélést önmagunkkal. Ahogy a kézfogás másik emberrel.
"Az imádkozás a legerősebb meditáció"
Magam is osztom ezt a nézetet.Ha valakinek hozzátartozik az összekulcsolt kéz a fohászkodásához,akkor az kell,hogy a mérvadó legyen,és nem az,amit egy-egy vallás dogmaként tanít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!